Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stejně jako my máme Adélu, Američani mají zase svojí Audrey II. Remake Cormanovy klasiky vznikl jako ztřeštěný muzikál, v němž sice nechybí chytlavé melodie, ale na můj vkus tu těch písniček bylo už příliš - tipuju tak 70% stopáže. Každopádně Martina jako šílenýho zubaře a Murrayho jako ještě šílenějšího pacienta si budu pamatovat dlouho. Co je ale opravdu velká škoda, tak je škrtnutí alternativního závěru. V této původní verzi totiž "řízky" z Audrey vyrostou do obřích rozměrů, přičemž zničí New York a sežerou polovinu jeho obyvatel. Tahle scéna stála několik milionů a je vážně skvělá. ()

Americ 

všechny recenze uživatele

príjemná komédia s množstvom budúcich hviezd komediálneho žánru,úlohy si tam strihnú známy herci ako Steve Martin,Bill Murray, Danny John-Jules,Rick Moranis,odzneju tu pekne piesne z ktorých jedna bola nominovaná aj na oscara,mne osobne sa páčila rola Stevna Martina ako sadistického zubára :),na pobavenie to úplne stačí (85%). ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

I po více než pětadvaceti letech, je Malý krámek hrůz ojedinělé žánrové lečo. Sci-fi muzikál o kytce z vesmíru a looserovy z předměstí, má vynikající pasáž se zubařem...nejlepší rolí Steva Martina, pár vtipných momentů na začátku, ale pak už je to jen ubíjející otravnost.  Ocenit ale musím pár slušných songů a pak výtvarníky, kteří by si jistě měli co říct se Švankmajerem. Netuším jaké byly dobové recenze, ale když uvážím, že to vzniklo ve stejném roce, jako Kačer Howard, tak nejspíš o žádný superprůšvih nešlo. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Až při sledování tohoto dílka jsem si uvědomil, jak jsem se možná vlastně i docela bavil u původní verze. Triky jsou bezva, Audrey je pěkná (myslím Audrey II), písně fajny (jen díky nim se to dá snést do konce). Ale už to, že „Mean Green Mother from Outer Space” s textem jako „natrhnu ti prdel“ byla nominována na OSCARA, svědčí o tom, že něco není v pořádku. Asi jsem zrovna neměl náladu na sledování sadistického zubaře (nebo, dle Audry „semisadistického" :), a masochistický Bill Murray byl jedinou světlou stránkou. ….nicméně Steve Martin byl štramák :)) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výtečná horrorová komedie s několika muzikálovými čísly. A právě ty jsou kamenem úrazu. Zatímco půlka z nich je bezesporu geniální, tak ta druhá je naopak neskutečně trapná. Ovšem celkově je Malý krámek hrůz skrz na skrz prolezlý originalitou a především zábavou, která veškeré zápory spolehlivě přebíjí. Jsem zvědav na původní verzi. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Samotný režisér filmu se objeví v jedné ze scén jako obchodník, který nutí Seymoura podepsat smlouvu. (HellFire)
  • Bill Murray většinu svých replik improvizoval. (Chatterer)
  • Scény, ve kterých spolu vystupují dvě největší loutky Audrey II, se natáčely v šestnácti a poté dvanácti snímcích za sekundu. To znamená, že oba loutkaři museli mluvit a pohybovat se zpomaleně. (HellFire)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama