Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

V niečom je to lepšie ako jednotka, v niečom zase horšie. Chválim prostredie a humorné scénky, ktoré boli asi lepšie nez v predchádzajúcom diely. Pľuvanie, rovnako ako aj rodenie hrocha nemalo chybu. Táto komédia nezaostáva za svojou predchodkyňou. Podarené pokračovanie a myslím, že komu sa páčila jednotka, bude sa aj dvojka. 85% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný Jim Carrey - je na vás, jak si to přeberete, protože přesně tohle je ten snímek, kde bude jeho herectví a s ním spojený úchylný humor fanoušky navěky rozdělovat na dva znepřátelené tábory. Mně ten magor nevadil, naopak smekám před jeho neúnavnou kreací, ale vše okolo už mi bohužel trochu vadilo. I celovečerní mimická one man show hold potřebuje pořádný a smysluplný příběh, nedá se svítit... 55% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Vzhůru do boje můj oři!" Ace Ventura (Jim Carrey) je zpět! Pro Ace mám fakt slabost a u dvojky jsem se teda zasmál mnohem víc než u jedničky. Carrey je boží komik a svými nadlidskými gegy a gesty dokazuje, že je opět dokonalý. Volání Divočiny je moje oblíbená komedie a pro mě osobně je to droga na dobrou náladu. Ace zachází až do extrémních případů a nechutností a nechává za sebou zničená auta, omráčené pány a veselé mnichy. Ace Ventura 2 je prostě luxusní komedie, která nemá konkurenci a díky Jimovi je to zkrátka národní poklad. "Dolu Bobbo!" (96 procent) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey není takový pitomec, jak se často prezentuje, viz umírněnější projev v Yes Manovi. Kdyby poněkud ubral v pitvoření, mimice a gestech, posunul by snahu o ekologický sarkasmus a satiru prohnilé zdegenerované smetánky, výš než do přihrádky „přiblblá místy vtipná komedie“. Ne že bych se nezasmála půl kilovému mývalovi, kterého neudržela karabina o síle dvou metráků (parodie), slušivému lidskému boa, kritice zvířecí márnice nebo stezce odvahy do jeskyně. Ale právě až úzkostná Jimova pózovitost vyšuměla někam do ztracena. (zatracení?) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Inu, nebýt Jima Carryho, film by byl bit na scénáři a timingu. Poskládané gagy začnou v půlce trochu nudit a všichni už čekají, kdy to teda skončí. Málem bych napsal, že filmu chyběl kultovní gag oproti prvnímu dílu, ale když si vezmeme, že dvojka jede podle úplně stejného schématu jako první Ace jenom to celé na druhou, tak je tu hned kultovních gagů víc. Starý páprda jako Aceho boa a Ace kontra rozbitý nosorožec mi rozlechtal bránici natolik, až jsem se dusil a prosil manželku o pneumotorax. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Úvodní scéna, kde "zemře mýval", je parodií podobné scény z filmu Cliffhanger (1993). (kyLuke)
  • Auto, na ktorom sme mohli vidieť Ace Venturu (Jim Carrey) na konci filmu, je Chevrolet S-10 Modified z roku 1989. Ace nosí hodinky značky Timex. (ShortyIC)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno