Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Recenze (541)

Cival 

všechny recenze uživatele

Dear Mr Snyder, please stop making movies! Trapas. To fakt chtějí k téhle chaotické srágoře bez schopnosti cokoli poutavě a smysluplně vyprávět přihodit dvojku? Promarněný čas, snaha i peníze, protože AI by to vygenerovala líp. Snyder by měl jít pást kozy na venkov a odpočívat. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bez těch zpomalovaček by to mělo poloviční stopáž. Ale dobrý. Dejme tomu, že první půlku jsem se celkem obstojně bavil na účet Snydera, jak se snaží obšlehnout koncept ´Sedmi statečných´ a naroubovat na to nějakou mytologii, která by obstála i v mnoha dalších pokračováních. Ničím mně to nerozčilovalo, i ty grafické výjevy jak z políček nějakého přeplácaného komiksu jsem nějak bez úhony přežil. Ale pak se začne lítat po planetách, které si vystačí s pár hnusnými CGI prostředími, navíc ještě potemnělými, snad aby ta digitální přeplácanost nebila tak do očí, do toho Snyder nacpe několik generických  bitek, které normálního diváka z křesla nezvednou, bez jakéhokoliv napětí a aspoň špetky atmosféry. A se záporákem a jeho libůstkami, který by se hodil do nějakého fajn sado maso salónu. Vše, co se odehraje po scéně zkrocení toho velkého opeřence, je jeden velký vizuálně hnusný zmar, a tím je vlastně celá druhá půle, s jednou zpomalovačkou vedle druhé, kdy si asi Snyder říkal, že když to fungovalo ve ´Třístovce´, musí to fungovat i tady. Ne, Zacku, opravdu nefunguje, možná tak ve tvých vlhkých postpubertálních snech. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder v minulosti dokázal u filmu velké věci. Možná proto mu nikdo neřekl, že točit vlastní pubertální fantazie o tom, jak natočím ultimátní scifárnu, kde "bude všechno", je špatný nápad:) A je tam fakt "všechno", od vykrádání scén ze Star Wars přes náckovské uniformy, nádech Warhammeru 40k (design + mystika/magie), Sedm statečných, Blade Runnera, Zaklínače, Gladiátora, you name it... a na to je zvlášť při všech těch zpomalených záběrech dvě hodiny deset málo. A když to zabalíte všechno do obrovských kvant CGI, nezachránilo by to ani kdyby Sofia Boutella nosila uniformu jako Quiet z MGS5;) Jestli se Snyderovi podaří doplácat celou trilogii (díval jsem se krátce po premiéře druhého dílu), tak si Netflix zaslouží zkrachovat:P Pár scén mělo atmosféru a bylo řemeslně povedených, ale je to utopené v chaosu nejlépe popsatelném jako SW:E9. A to je peklo, když to měla být ukázka toho, jak by je Snyder natočil lépe;) 50%, a i to je možná příliš. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzácný příklad filmu, ve kterém je toho hrozně moc a přitom jakoby tam nebylo nic. Inspirace všemožnými klasikami je okatá, ale osobně nejsem nepřítel vykrádaní úspěšnějších vzorů, pokud účel světí prostředky. Dokonce i tu extrémně dietní charakteristiku a motivací postav bych přežil. Ale fakt, že to působí vizuálně pustě a prázdně, v nově budovaném světě chybí hravé detaily, pro které bychom ho chtěli zkoumat a poznávat a že už Snyder ani tu akci nedokáže prodat tak, aby byla když už ne strhující, tak aspoň cool, to je to, co Rebel Moon v mých očích fatálně potápí. Jsou tu problesky lepších okamžiků  a minimálně pro mě jeden překvapivý moment. Ale je toho málo. A bohužel Rebel Moon nefunguje ani jako béčková akční jízda, protože na to má moc pomalé tempo. Možná, ale opravdu jen možná, to trochu rozsvítí režisérský necenzurovaný sestřih, který by alespoň akci mohl dodat grády. Ve vykoupení ve stylu Ligy spravedlnosti ale tentokrát nevěřím. Není to horší než Armáda temnot jen proto, že tentokrát alespoň není na kameře celou dobu zapnutý portrét mód. Pokud byl Snyder do téhle chvíle autor, který svým stylem polarizoval, to už myslím neplatí. Teď už prostě jen, podobně jako pozdní Paul W.S. Anderson, maximálně nezvládá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snyder býval režisérem, jehož filmy jsem zhruba do roku 2013 střídavě hodnotil velmi vysoko nebo naopak velmi nízko, no v poslední desetiletce se moje přijímání Zackových filmů ustálilo spíše na těch nižších počtech hvězdiček, přičemž Rebel Moon se evidentně stal vyvrcholením tohoto trendu. Níž už to v podstatě nejde, tady je špatně úplně všechno krom toho, že si to zhruba drží technické parametry hollywoodského blockbusteru. Hodně štěstí se snahou kolem téhle sračky vystavět nový filmový vesmír, protože si nedokážu představit, koho tyhle postavy a svět budou reálně zajímat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No zrozená z ohně bejt může, ale ještě by bylo fajn, kdyby jí někdo řekl, že divák není zrozen k nudě. Těšil jsem se na Sofia Boutellu, která umí být rajc, ale tady aby jeden pohledal a to je ještě to lepší na filmu. Samotný děj, plný výbůchů  "jsme netflix máme na to" na efekt a to radši nemluvím o zpomalovačkách, při těch jsem cítil vysloveně trapně. No jo no, tak Zack je o pár milionku dolarů bohatší a já o pár hodin života chudší, takový už je život filmového fanouška- hledání filmových klenotů znamená pochod mezi sračkama. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder by se na to režírování svých scénářů měl nadobro vysrat. Nedělá to dobře jemu a nedělá to dobře ani těm všem, kteří si ještě před patnácti lety mysleli, že se na scéně rodí filmař, od kterého budeme chtít vidět všechno. Už teď totiž vím, že nechci vidět nic. Rebel Moon vůbec neměl vzniknout. Producenti Hvězdných válek, kam to původně chtěl prodat, moc dobře věděli, proč z tohoto námětu nechtějí udělat další příběhovou epizodu. Stejně tak i další cejtili, že tady se rodí hovadina. Jenže to by tu nesměl být zatracený Netflix, který ví, že diváky natáhne na jména, kteří se pod filmem skrývají...a už je vlastně jedno, že si to ti všichni pustí jednou a mnohdy budou mít co dělat, aby to dokoukali. Tenhle film je totiž absolutní hámotina. Má sice všechny znaky klasického adekvátního sci-fi, jenže všechny ty pozitivní znaky jsme už několikrát viděli. A nejenom viděli, ale i si je užili, protože nás bavily. Jenže tady je to ostuda. Ostuda nevýslovná. Kdyby Zack radši přijal, že scénáře nejsou jeho silné stránky a chopil se radši zfilmování nějakého slovutného sci-fi románu. To by podle mě zvládl, ale nesmí do toho námětu kecat. V tu ránu je totiž průser na světě. Jak se mám po tomto filmu nadchnout pro celé univerzum...to teda fakt netuším. Třeba mi to ale Zack druhým dílem dovysvětlí. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Že to bude až takový shit, to jsem fakt nečekal, ale už asi hodinu se pokouším najít něco, co by na Rebel Moon bylo alespoň trošku povedené. No dejme tomu, že ty masky a do extrému přehrávající záporák Eda Skreina jsou celkem fajn. Ale jinak jde o naprostou příšernost. Jestli někdo žil donedávna v naději, že Snyder je mizerný autor, pořád by to však mohl být alespoň obstojný realizátor, tak tady o tuhle naději přijde, protože v Rebel Moon se nepovedlo skoro nic. Pochybná kvalita triků by byl ten nejmenší problém, stejně tak jako laciné vykrádání snad všech velkých sci-fi filmů od Star Wars přes Pátý element, Flashe Gordona až po Matrix nebo Jupiter vychází. Větší potíž tkví v tom, že audiovizuálně je to celé ošklivější než patnáct let stará Kronika mutantů, že v akčních scénách není vidět ani prd. Snyder-kameraman pořád spoléhá na už regulérně otravné zpomalovačky, především však nezvládá ani pořádně snímat ty postavy, které zrovna bojují, a že tu žádný z hrdinů nemá osobnost nebo motivaci. Ne uvěřitelnou motivaci, jakoukoliv motivaci, protože verbování galaktických drsňáků obvykle probíhá způsobem „Pomůžeš nám? - Nevím, spíš ne. - A co takhle pomsta? - OK, tak jo“ . Ve výsledku tak dvě hodiny po obrazovce pobíhají nudné postavy, jimž šéfuje dokonale mdlá Sofia Boutella, vše se odehrává v hnusném prostředí a působí to jako dvacet let stará sci-fi, která už tehdy byla špatná. Vzhledem k tomu, že Snyder dostal od Netflixu bianco šek a mohl si dělat, co chtěl a on vytvořil tohle, je evidentní, že je jako filmař v naprostém hajzlu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $90miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo ▐ Zack Snyder si teda zamiešal riadny roľnícky guláš. Fakt ďalší veľmi nevydarený konkurent pre Jupiter na vzostupe. Obsadenie ešte ako tak, jeho príbehová vízia priam banálna pofiderná hrôza, k tomu zas ten náckovský nádych priam desí, znechutí. Už stačilo tých experimentov! Netflix zas dobre vsadil a utopil peniaze.  /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tip zdarma: Tohle nejsou špinavé Hvězdné války a není to lepší než kterýkoliv Riddick, takže si ušetřete čas a jdete se podívat něco jiného. Rádo se stalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUDEME MUSET BOJOVAT“…  A jak řekli, tak chtějí udělat. Ovšem nejdřív je třeba sehnat bojovníky… Dlooohej a nudnej úvod už by měl pár diváků odradit. (Ale já se nedám!) Pak akce, která by svým provedením měla odradit většinu. (Ale já se nedám!) A tak jsem zjistil, že ten vizuál se zlepšil, ale roztažený to je jak nohy v africkým bordelu (?). Zabíjí to tak i to málo sympatií k hlavní postavě. A to prej chce Snyder vydat rozšířenou verzi! Ty vole! Udělej zkrácenou!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Vydání „Director's Cut“ verze je plánováno na začátek roku 2024 (s ratingem „R“), pokračování pak na 19.dubna 2024. 2.) Oba díly vyšli na 166 milionů $. 3.) Snyder se při psaní příběhu inspiroval filmy Akiry Kurosawy, ságou „Star Wars“ a čtením heavymetalových časopisů. 4.) Thx za titule „Vít Bezdíček“.  ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavné Guilty Pleasure, kde si Snyder ukousl víc než chtěl, ale nemám s tím problém. Letos jsme pořádné Sci-Fi nedostali. Creator byla nezáživná nuda a tohle byť vykrádá spousta jiných filmů, tak mi to bylo sympatičtější než celé Star Wars, které nesnáším. Může za to i fakt, že mám slabost, když se ve filmech rekrutuje nějaký tým ( 7 statečných vibes!) + miluji Sofii Boutellu už od Kingsmanů a Charlie Hunham taky potěší. Nemilosrdný záporák Ed Skrein náckovského ražení mě bavil a zbytek postav, jsou docela OP postavičky, které mě zajímají. Škoda, že charakterový vývoj a interakce mezi němi je nulová ( chybí tu určitě i nějaké hlášky), ale to dokážu odpustit. Atmosféra a vizuál má nádech Warhammeru, což kvituji a akce není špatná. Fight ve stodole velmi fajn ( s Erkovým Ratingem si tam dokážu představit i slušné Gore). škoda, že Snyder nevydal erkovou verzi okamžitě, mohl být výsledný dojem lepší. Finále je trochu Meh, byť tam dojde na jeden menší zvrat, tak úplně nestrhne. Ve výsledku s tím filmem nemám problém, nenudil jsem se , ten svět mě zajímá, ale raději bych viděl sequel Armády Mrtvých než tohle. Škoda, že tu nepřidal více Monster-Pavoučice byla výborná. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na dvojku sa neteším, ale jednotke nemôžem dať len 2*. Na to to proste bolo príliš veľkolepé, akčné, postavy nič moc, ale hrané obstojnými, miestami dokonca sympatickými hercami. Ako jasné, milovníkov Shakespearea to nepoteší, ale tí asi na čsfd registrovaní nie sú...? Ak to porovnáme s predraženými akčnými sci-fi veľkofilmami, tak podľa mňa nie je správne dať tejto snímke len 2*, hoc je tak pohodlne napísaná, zahratá i natočená, až ma to trochu vytáčalo v zmysle ako málo stačí a máme film. Scenár jedno obrovské klišé; ak TOTO bol Snyderov celoživotný sen, asi by som sa tým na jeho mieste radšej nechválil. Ak si predstavíte najjednoduchší mix Siedmych statočných/samurajov a Star Wars, aký len môže byť, vyjde (vyletí) vám z toho Rebel Moon. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak sem si rikal, ze se tady zase vsichni predvadej, kdo nakyda vic sracek na Snydera, protoze to je ted evidentne v mode, vzhledem k tomu, ze Snyder proste toci pro zabavu a k nejakymu umeni to ma fakt daleko, ale on to je bohuzel fakt asi jeho nejstupidnejsi film. Pribeh by byl sice dostacujici, proste kopirka Sedmi statecnejch a postavit dej na tom, ze se hlavni parta dava postupne dohromady by nicemu nevadilo, jenze Snyder se z toho snazi delat gigantickou sagu, rve sem hromady vedlejsich motivu, ale cely to proste pusobi strasne zmatene, lacine a hloupe, kazda z hlavnich postav si uzije svoji minutovou predstavovacku, aby se nasledne zapojila do party a uz nijak nevycnivala a cloveku jsou vsichni vlastne tak nejak ukradeny. Tech 130 minut utece docela svizne, coz je paradox, vzhledem k tomu, ze se celej film vlastne docela tahne, vetsinu casu se v podstate nic moc nedeje a nudi to. Trikove to je sice docela slusny, ale vsechno to vypada jak pres hnedej filtr, vsechny prostredi jsou takovy proste nijaky, ruzny rasy, co se tu predstavi, taky nedostanou zadnej prostor a cely to proste vypada jak vykradacka snad vsech sci-fi filmu poslednich 20 let. Moc tomu nepomaha ani zmatenej strih, kde je videt, ze si asi Snyder nechava spoustu materialu do reziserskyho sestrihu, protoze tady na sebe sceny kolikrat ani nenavazujou a moc to nedava smysl. Samotny souboje nejsou spatny, ale opet jak vykradacka jinejch filmu, nic originalniho necekejte a vlastne jich tu ani moc neni. Zpomalovacky mi nijak zvlast nevadily a ani to s nima zas tak moc neprehani. Povedlo se sice sehnat slusny herecky obsazeni, ale herci bohuzel nemaj moc co hrat a tak se vsichni jen snazi tvarit dostatecne cool, coz bohuzel nestaci, Snyder nema k ruce Batmana ani Supermana, ale jen bandu zkrachovalcu a fakt neni duvod, aby cloveka nejak zajimali. Za me proste zklamani, druhej dil sice skouknu, ale po tomhle uz od toho moc necekam. Slabsi 3*, ale jen proto, ze takovejchhle sci-fi se dneska moc netoci, i kdyz konkretne tohle stoji dost za prd. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ne tak blbý jako Sucker Punch, ne tak hnusný jako Armáda mrtvých, zdaleka ne tak ikonický jako Watchmeni a bohužel ani z půlky tak dobře natočený jako Muž z oceli. Průšvih to není, pokud do toho člověk jde smířenej, že Snyder vykradl veškerou populární fikci za posleních 70 let, ale chválit tenhle sestřih taky nehodlám. Zjevně chybějící scény a vymazaná krev, aby Netflix mohl uměle zopakovat SnyderCut, tomu brutálně ubírají na zajímavosti, takže výsledkem je těžce sterilní dobrodružství, z něhož jsme viděli pravděpodobně ještě navíc tu horší polovinu. 4/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Proč to není minisérie? Proč po třiceti letech kariéry Snyder pořád působí, že se teprve zaučuje? Proč například scéna rekrutace Djimona Hounsoua působí jako amatérské divadlo? Proč jsou všichni, ale zejména Staz Nair a Charlie Hunnam, tak hot? Samé otázky. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Pointa o ľudskej potrebe vládnuť iným. Keby som chcel v príbehu hľadať nejaké skryté myšlienky, tak utlačované národy by som mohol priradiť ako metaforu k našim domorodcom a vládnucu dynastiu k našej civilizácii. Film obsahuje zopár zmienok o tom, ako tá dynastia úplne spľundrovala planéty. Zjavné je to napríklad na referencii na industrializmus v podobe tej ťažobnej planéty – členka tímu (Du-na Bae) pochádza z tejto planéty, a práve ona hovorila, ako to tam dynastia zničila a že predtým tam žiadne ťažby neboli a ako tam prekvital život. Okrem tohto som v tomto filme žiadnu inú pointu / myšlienku nevidel, bral som to ako ničím výnimočný Netflixovský film na znudený večer. Druhý diel ani nebudem pozerať. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Tenhle bizardní blockbuster mě totálně vyčerpal. Každá generace asi musí mít svého vizionářského patlala. Za mého dětství to byl Joel Schumacher, během puberty Paul W.S. Anderson a teď je to Zack Snyder. Neskutečný! Tolik peněz a energie vrhnutých do takhle nabubřelý ptákoviny. Uf! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Máme tu jeden docela nečekaný zvrat. Jinak je to kompilát jinde viděných situací, nesmyslných prohlášení a osekaných scén. Přiznám se že jsem uvažoval podívat se až na Snyder cut, když si na tomhle střihu Snyder nedal záležet a asi bych udělal lépe. Je tu spousta věcí, které nechápu, proč tam vůbec jsou... třeba zbytečný let na Klofanovi. WTF? Vtipné přesvědčování té nesourodé bandy s uši drásajícími dialogy a podivné chování většiny postav třeba zmizí když se to prestříhá. Třeba. Mrzí mě slabší design lodí, zbraní a triková odflánutost, tu už neopraví. Sofia Boutella se snaží, Skrein si svého sturmbannführera užívá a krom tradičně fajn Hunnama nemá nikdo moc co předvést. Snad bude dvojka už jenom o té zpomalené akci. Snyder by totiž měl nechat scénáře na někom schopnějším. P.S: Nejlepší postava je tam vlastně Hopkinsův Jimmy, ale toho ani nevezmou na výlet. ()

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama