Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (544)

Lima 

všechny recenze uživatele

Bez těch zpomalovaček by to mělo poloviční stopáž. Ale dobrý. Dejme tomu, že první půlku jsem se celkem obstojně bavil na účet Snydera, jak se snaží obšlehnout koncept ´Sedmi statečných´ a naroubovat na to nějakou mytologii, která by obstála i v mnoha dalších pokračováních. Ničím mně to nerozčilovalo, i ty grafické výjevy jak z políček nějakého přeplácaného komiksu jsem nějak bez úhony přežil. Ale pak se začne lítat po planetách, které si vystačí s pár hnusnými CGI prostředími, navíc ještě potemnělými, snad aby ta digitální přeplácanost nebila tak do očí, do toho Snyder nacpe několik generických  bitek, které normálního diváka z křesla nezvednou, bez jakéhokoliv napětí a aspoň špetky atmosféry. A se záporákem a jeho libůstkami, který by se hodil do nějakého fajn sado maso salónu. Vše, co se odehraje po scéně zkrocení toho velkého opeřence, je jeden velký vizuálně hnusný zmar, a tím je vlastně celá druhá půle, s jednou zpomalovačkou vedle druhé, kdy si asi Snyder říkal, že když to fungovalo ve ´Třístovce´, musí to fungovat i tady. Ne, Zacku, opravdu nefunguje, možná tak ve tvých vlhkých postpubertálních snech. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Převést 7 statečných do sci-fi prostředí se už před 40 lety pokusil Roger Corman s Battle Beyond the Stars a nedá se říct, že by byl Snyder o moc úspěšnější, byť měl k dispozici asi 1000-násobný rozpočet. I když film sice neurazí (a pokračování si časem asi i dám), tak je poněkud škoda, že když se mezi neschopnými nýmandy objeví nějaký ten schopnější/charismatičtější herec, tak buď jen postává a příležitostně mručí něco v pozadí (Hounsou) nebo v horším případě je jeho výstup redukovaný na nepodstatný štěk (Hopkins - snad víc přístě, Jena Malone nebo Corey Stoll). ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Snydera nemusím a nejlépe mi pasuje k drahým videoklipům, ale z povahy se mi příčí těšit se na jeho opus magnum jen kvůli tomu, abych to frajersky setřel. Jenže Rebel Moon mi fakt moc nepomohl. První půlhodinka je přitom dost ok, Hopkinsův pacifistický robot je zajímavý a vypadá to, že hromadné vykrádání Snyder alespoň kočíruje v utlumenějším stylu. K originu protagonistky obšlehnutém od Gamory a celkovému vykreslení rebelské situace na bázi ,Star Wars mínus síla a charakterní postavy’ se přidává ještě ,Sedm statečných mínus charakterní postavy’. A v tu chvíli ztrácíte zájem, i když celkový koncept by mi ani nevadil. Stvořitele všichni sejmuli za opisování, ale tady je ukázkový příklad, jak vypadá vysokorozpočtová absence originality a formální organické jednoty. Je to zase sled komiksových stran, který by fungoval leda tehdy, kdyby to dělal Tarantino a do vcelku banálního příběhu vnesl svůj oddalovací narativ, zábavné postavy a nečekané zvraty. Tady není jediný vtípek, výprava je sterilní a jediné menší překvápko se váže na Hunnama. Tedy jasně nejcharakternějšího herce, jehož Snyder dokonale zazdí. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

S tím, co Netflix udělal se současnou (velko)filmovou produkcí, je nutné začít zpětně doceňovat, že i ty nejprůměrnější blockbustery třeba 10 let zpátky vlastně nebyly vůbec špatné. Takový Jupiter vychází nebo John Carter byly vlastně solidně šlapající a temporytmicky vyvážené space opery, kterým se Rebel Moon se svou neexistující dramaturgií, tristním vedením (ne)příběhu, lowbudget lookem snažícím se působit velkolepě a prkennými herci ani zdaleka nemůže vyrovnat. Slátanina maskovaná za událost roku a zároveň nejhorší film Zacka Snydera. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavné Guilty Pleasure, kde si Snyder ukousl víc než chtěl, ale nemám s tím problém. Letos jsme pořádné Sci-Fi nedostali. Creator byla nezáživná nuda a tohle byť vykrádá spousta jiných filmů, tak mi to bylo sympatičtější než celé Star Wars, které nesnáším. Může za to i fakt, že mám slabost, když se ve filmech rekrutuje nějaký tým ( 7 statečných vibes!) + miluji Sofii Boutellu už od Kingsmanů a Charlie Hunham taky potěší. Nemilosrdný záporák Ed Skrein náckovského ražení mě bavil a zbytek postav, jsou docela OP postavičky, které mě zajímají. Škoda, že charakterový vývoj a interakce mezi němi je nulová ( chybí tu určitě i nějaké hlášky), ale to dokážu odpustit. Atmosféra a vizuál má nádech Warhammeru, což kvituji a akce není špatná. Fight ve stodole velmi fajn ( s Erkovým Ratingem si tam dokážu představit i slušné Gore). škoda, že Snyder nevydal erkovou verzi okamžitě, mohl být výsledný dojem lepší. Finále je trochu Meh, byť tam dojde na jeden menší zvrat, tak úplně nestrhne. Ve výsledku s tím filmem nemám problém, nenudil jsem se , ten svět mě zajímá, ale raději bych viděl sequel Armády Mrtvých než tohle. Škoda, že tu nepřidal více Monster-Pavoučice byla výborná. 6/10. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Druhý plně digitálně natočený film Zacka Snydera po Armádě mrtvých (2021). Zbytek jeho filmů je natočen na 35mm nebo 65mm film. Důvodem je pravděpodobně spolupráce s Netflixem, který má dlouhodobě pravidlo natáčení na 4K. (KGBelik)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama