Reklama

Reklama

Bombakšeft

  • Česko Partička (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrajou si na profíky - zloděje, ale jsou to pěkně vymaštěné socky, hloupé jak patrony. Zrovna mají políčeno na jeden trezor místní zastavárny. "Velká" akce si žádá složitou přípravu, navíc když je váš expert na otevírání trezorů na invalidním vozíku a další člen partičky se musí starat o ročního prcka. Prostě ideální kombinace pro akci, která končí velkým průserem. Osud ale není zas tak velká svině a tihle vagabundi nakonec získají více, než kdy doufali doufejme (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Cosimo (Luis Guzmán) se ve vězení od svého spoluvězně dozví o báječném kšeftíku, který by jej - až se dostane ven - mohl zabezpečit do konce života. Neprozřetelně se o snadno přístupném trezoru místního lichváře zmíní před jedním ze svých známých (Sam Rockwell), který se rozhodne celou akci zrealizovat sám. Ale s partičkou, kterou dá dohromady, to vůbec nebude jednoduché ... Při sledování tohoto filmu si určitě vzpomenete na Lupiče paní domácí v hlavní roli s Tomem Hanksem, a možná ještě spoustu dalších, podobně laděných, filmů. Tím chci říct, že originalitou tento film rozhodně neoplývá. Čím ale může zaujmout (a mne zaujal) je výborné herecké obsazení (Macy, Rockwell, Jeter, Guzmán, Clooney, Washington), a spousta více či méně vtipných scén. Neschopnosti celé bandy se nemůžete nesmát, a díky tomu film uteče jak voda - a musím říct, že jsem možná bavil o chlup víc než výše zmíněnému "velkofilmu" bratrů Coenových... ()

witch 

všechny recenze uživatele

Jestli jste se u Bombakšeftu sem tam zasmáli, sluší se říct, že na tom nemají zásluhu jeho tvůrci. Tento film je totiž remakem starší italské komedie Zmýlená neplatí - výborného snímku Maria Monicelliho s Vittoriem Gassmanem a Marcellem Mastroiannim. Bohužel, většina vtipů byla v předělávce znevtipněna nebo nahrazena blbějšími. Zatímco Monicelli do svého filmu dostal skvělou legraci i nenásilnou a nepatetickou připomínku sociálních problémů, Bombakšeft selhává už v tom prvním bodě. Nebrat. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bombakšeft je pouhým remakem zdařilé filmové předlohy a navíc se pohybuje v značně provařených vodách. V rámci svého žánru určitě nepředstavuje nic světoborného, nicméně současné hodnocení na CSFD je přece jen poněkud kruté a osobně si tohohle kousku cením výš. Po pravdě řečeno, ve srovnání s mnohem lépe přijatým coenovským remakem Lupiči paní domácí jsem se u Bombakšeftu bavil o hodně víc. Když nic jiného, přináší Bombakšeft oproti Lupičům paní domácí mnohem uvěřitelnější lidské charaktery a dialogy. Jenže Coeni jsou Coeni a Russo jsou Russo... Velkou předností filmu je herecké obsazení a předvedené výkony. George Cloony, obsazovaný obvykle do rolí uhlazených gentlemanů a playboyů, je neodolatelný v roličce potetovaného kasaře odkázaného na invalidní vozík, a William H. Macy je podobně přitažlivý jako slabošský loser, který se ve vyhrocených situacích zaštiťuje svým dítětem. Málo využívaný Sam Rockwell využil prostor své role maximálně. Co je slabinou snímku, je scénář, který oproti předloze úplně rezignoval na sociálně kritickou rovinu a chybí mu efektní scénáristické zvraty. Některé postavy nevyužívají svůj potenciál, např. smolařský zlodějíček Luise Guzmána se zbytečně z příběhu vytrácí. Ke konci filmu navíc přibývá laciný sentiment a milostná romantika. Pointa mohla být vyhrocenější a špetka černého humoru na závěr by určitě neuškodila. Přes uvedené výhrady dávám solidních 65 %. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl Bombakšeft shrnout v jedné větě (hlášce), byla by to asi tato "Když se to sere, tak se to sere..a pořádně!" Člověk až zírá, co všechno se těmhle "expertům" nepodaří tak, jak plánovali. Partička herců celkem dobře vybraná, ale moc se z toho nevyždímalo. Tak nějak neúnavně čekáte na konec, protože se tam pořád nic neděje. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená černá (byť jen s jedním afroameričanem v hlavní roli ;-) komedie o jedné nepovedené loupeži. Hořké, jako osudy oněch lůzráků, co na chvíli se zhlédli v naději na šťastnou budoucnost za snadno vydělané peníze... ;-)) Nepopírám, že mám slabost pro tyhle malé filmy z periferie hollywoodské produkce, za kterými stoj vypointovaný scénář a kvalitní režie, v neposlední řadě pak i špičkoví a renomovaní herci, kteří nemají mindrák zaangažovat se do takových okrajových nezávislých taškařic! - - - P.S. Zde na ČSFD až nepochopitelně nespravedlivě nízko - viz IMDb - hodnocený film (asi jako důkaz stádnosti trumberů, kterým stačí k ovlivnění pár těch >guruů< se svým názorem...) Chápu ovšem problém pro masového diváka, který spočívá asi trošku v tom, že tahle obskurní komedie nenabízí žádná provařená podbízivá klišé, ani pitvořící se béčkové čudláky, ale naopak brilantní >packalské< herecké výkony výborných herců a hořkozábavný děj s opravdu smutným (:-) koncem. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama