Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bond. James Bond. A vyráží do své první akce. Tři zabijáci, maskovaní za neškodné slepé žebráky, zavraždí na Jamajce agenta britské tajné služby i jeho sekretářku. Londýnská centrála MI6, vedená odměřeným šéfem M, pošle na Jamajku jednoho z nejlepších agentů s povolením zabíjet – Jamese Bonda. Jde totiž o mnohem víc než o zmizelého spolupracovníka; z oblasti Jamajky podle všeho pochází rádiové rušení, které má za následek vychylování amerických raket z jejich původního kurzu. James Bond neboli agent 007 se hned cestou z letiště musí vypořádat s útočníkem, který se vydává za řidiče z britského konzulátu. Zanedlouho se v centru jeho pozornosti ocitne nenápadný ostrůvek Crab Key, který je ve vlastnictví bohatého čínského podnikatele jménem Dr. No. Ten na Crab Key údajně těží bauxit. Bond však zjistí, že je zde tajná jaderná základna, s jejíž pomocí chce šílený Dr. No ovládnout západní i východní mocnosti... První filmová adaptace literárních předloh Iana Fleminga, natočená s relativně nízkým rozpočtem, odstartovala jednu z komerčně nejúspěšnějších filmových sérii v dějinách kinematografie. Snímek, jemuž za svou hvězdnou kariéru vděčí charismatický představitel Jamese Bonda, skotský herec Sean Connery, vznikl v roce 1962. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (585)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak takto sa zrodila jedna z najväčších filmových legiend. Tajný agent v službách anglickej kráľovnej s povolením zabíjať. Bond... James Bond. Jeho prvé dobrodružstvo ho zaviedlo do Karibiku, na malý ostrov Crab Key, odkiaľ sa megalomanský zloduch Dr. No snaží zničiť celý svet. V dnešnej dobe pôsobí tento snímok už trocha zastaraným dojmom, najmä čo sa týka filmových trikov. Tiež som tam zaregistroval nejednu logickú dieru, ale aj napriek tomu sa jedná o kvalitné dielo. Základný kameň špionážno akčnej série, ktorá pokračuje vlastne až do dnes. **** ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Maibaum, Johanna Harwood, Berkely Mather .. Zrod nejslavnějšího a nejlepšího představitele Jamese Bonda. Dnes už skutečná KLASIKA a několik skutečně nezapomenutelných scén. Počátek někdy kolísavě kvalitní, velmi oblíbené a zatím nekončící série.. Tehdy určitě bomba, pro mě dnes solidních 70%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Jamesem Bondem bylo naštěstí velmi podařené a Sean Connery mi předvedl dokonalého agenta, o kterém každý muž či žena v noci sní, v plné kráse. Tvář Seana tak navždy zůstala synonymem agenta 007 bez jediné chybičky a s naprosto dokonalým vzhledem. Tato zaškatulkovanost nula-nula-sedmičky se naštěstí brzo začala měnit a agent jejího veličenstva všem ukázal, že je nesmrtelný a proto ho máme také všichni rádi. První byl No, poslední podle mě nebude NikdO :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.1__Bondovka, která "všechno začala" a naservírovala všechny ingredience pro ní typické - jednoduchou zápletku, u které se nemusí smažit mozkové závity, výrazného záporáka s megalomanskými plány (v tomoto případě člena organizace SPECTRE, která pravidelně provázela conneryovské bondovky) atraktivní prostředí a hezký baby (výstup z moře Ursully Anders patří dodnes k často citovaným scénám). Přesto je DR.No v něčem jiný. Téměř postrádá akci, chybí tu typické vychytávky pana Q. a hlavně Connery je tu zatím příliš vážný, těméř tu absentují jeho sarkastické hlášky a nadhled. Přesto právě výrazné Conneryho charisma "udělalo" tenhle film - bez něj by to byl pouze velmi průměrný film. Lepší časy teprve měly přijít...... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi konečne nastal čas, aby som si pozrel všetky Bondovky. Dlho som sa filmom vyhýbal, až dokým im nedal trošku nový nádych Daniel Craig. Ale povedzme si teraz, ako sa drží po rokoch "Dr. No." Podľa mňa ide stále o veľmi dobrý, nápaditý a dobre natočený film. Nemyslím si, že sa drží úplne, napríklad scénky v aute alebo niektoré bitky už vyzerajú veľmi neprirodzene, no to nie je to, na čo sa film sústredí. Sú to detaily, za ktoré film nemôže. V 60-tych rokoch bola trošku iná doba. Každopádne si rozoberme pozitíva. Sean Connery je absolútne fantastický. Keď sa na neho pozriete, nevidíte človeka, ktorý hrá Jamesa Bonda. Vidíte Jamesa Bonda. Až tak silný je v tejto role a funguje to skvele. Ursula Andress je rovnako vynikajúca ako prvá Bond girl. Dobre sa na ňu pozerá a nemá z nej človek pocit, že by išlo len o hlúpu blondínku. Osobne mi to pripomína štýl, akým bol točený Fantomas. A myslím si, že to funguje skvele. Film vyzerá a je natočený veľmi dobre a všetko sa deje buď v reálnych exteriéroch alebo v ateliéroch s vytvorenými setmi. Preto aj dnes mám pocit, že sa reálne v tých miestach môžem ocitnúť.Čo viac by som mal dodať? Asi fakt, že James pôsobí aj relatívne zraniteľne a uveriteľne. Je asi iba jeden väčší problém, ktorý tento film priniesol, a to je náš záporák Dr. No. Nemyslím si, že patrí medzi zaujímavých zloduchov a najmä v závere sa s ním absolútne nepohrali. Veľmi dobre ho vybudovali a aj scénka počas večere je skvelá, no bez toho, aby som spoiloval dej pre tých, čo film nevideli môžem povedať, že záverečný súboj medzi Bondom a No je veľmi rýchly a nie veľmi zaujímavý. A tento súboj alebo záverečné vyvrcholenie by malo byť vynikajúce. Využiť jeho schopnosti, jeho možnosti... veď aj samotný film sa volá "DR. NO." Tak prečo sa rozhodli tvorcovia na záver urobiť tak mizivé vyvrcholenie? Okrem toho ide ale podľa mňa o zaujímavé a silné filmové dielo. Preto si myslím, že film aj po rokoch stále funguje. Má určite svojich starých divákov, ale stále môže prilákať aj nových. A rok s Jamesom Bondom sa ešte len začína a uvidíme sa nabudúce pri From Russia With Love Hodnotenie: B+ ()

Galerie (203)

Zajímavosti (130)

  • Pavúk Vtáčkar, ktorý je nastrčený do Bondovej postele, sa odborne volá Acanthoscurria antillensis. Pôvodný výskyt má práve v karibskej oblasti a jeho jed nie je pre človeka veľmi nebezpečný. (Z0oMb3E)
  • V čase 48:03 projíždějí Bond (Sean Connery) se svým pronásledovatelem zatáčkou, kdy jsou keře na kopci vlevo a keře vpravo. Čas 48:12 – tatáž zatáčka, kopec i keře jsou stejné. Čas 48:20 – ve velké rychlosti a kličkování obě auta už potřetí vyjíždějí ze stejné zatáčky (kopec a keře). (Proste..Jana)
  • V čase 15:13 uchopí Bond (Sean Connery) golfovou hůl nahoře nad rukou krásné návštěvnice, ale o zlomek vteřiny je to z opačného pohledu ona, kdo drží nahoře hůl. (Proste..Jana)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Bude studio MGM na prodej?

Bude studio MGM na prodej?

23.12.2020

Zatímco studio MGM zoufale vyhlíží premiéru další bondovky, jeho finanční situace se zdá být den ode dne kritičtější. Nyní jsme se tak dozvěděli, že už se společnost obrátila na několik známých bank,… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

Reklama

Reklama