Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Standardní williamsovina. 1) Film je hodně sentimentální a částečně se odchyluje od skutečnosti (například Hunter Adams ukončil studia medicíny ve věku 26 let)._____ 2) Patch_Adams o Williamsovi: He made $21 million for four months of pretending to be me, in a very simplistic version, and did not give $10 to my free hospital. Patch Adams, the person, would have, if I had Robin's money, given all $21 million to a free hospital in a country where 80 million cannot get care._____ 3) Ale herec se posléze polepšil. Několik let podporoval St. Jude Children's Research Hospital._____ 4) A nakonec ho ocenil i Patch Adams jako herce: I think Robin himself is compassionate, generous and funny. I like to think that that's who I am, and so I think he was the only actor I wanted to play me, and I think he did a fabulous job. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Krásná idea, kterou se řídí, bohužel, velice málo lékařů. Avšak existují. Myslím, že Patchův příběh je silný, aby utáhl celý dvouhodinový film. Hlavně i díky Robinu Williamsovi, který dokáže vdechnout postavám skutečný rozměr. Konec byl trochu moc sentimentální, ale celý film mě hodně uchvátil, což se poslední dobou stane málokdy. Ps. Osud jeho přítelkyně mi do tváře vnesl i pár slz. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po videní recenzie Douga Walkera (Nostalgia Critica) som prehodnotil niektoré názory na film "Patch Adams", no musím priznať, že keď som si ho pozrel znovu, tak stále na mňa z neho sršal ten dobrý pocit ako z každého filmu, v ktorom hral Robin Williams. Treba si povedať popravde jednu vec o tomto filme. A tou je fakt, že fakty často prekrúca a niečo si pripisuje podľa toho ako uzná za vhodné a ťažko sa to pozerá keď chcete poznať skutočný príbeh Huntera Adamsa. Ale teraz sa od tohoto odosobním a pozriem si film čisto ako film. A potom je to pre mňa veľmi srdečný, láskavý film, kde človek dokázal, že radosť a smiech dokážu veľmi pomôcť ľuďom a sú aj dobrou medicínou. Psychika je tiež veľa. Robin Williams je nenahraditeľný. V tom ako nás dokázal rozosmiať, ako nám dokázal dať úžasný pocit, že je tu kedykoľvek pre nás a venuje nám čo najviac príjemných pocitov a radosti. Rovnako si počínajú aj ostatní herci a film na mňa pôsobí veľmi pozitívne. Rád sa na neho pozerám, vraciam sa k nemu a dokážem v ňom nájsť veľa inšpirácie. Takže napriek tomu, že to prekrúca kompletnú realitu, film sám o sebe je podľa mňa dobrý. Hodnotenie: B ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Doporučuji před zbrklým odsouzením filmu mrknout na http://www.patchadams.org , kde zjistíte, že vše ve filmu je OPRAVDU podle skutečnosti, takže kecy o zbytečných scénách jsou stejně nesmyslné jako divit se, proč ve filmu o Hitlerovi má hlavní postava pitomý účes a směšný knírek. Patch Adams je rozhodně člověk, kterému se podařilo zcela změnit pohled na medicínu a lékařské metody, už jen proto má mou úctu. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Festivalové téma + průměrný režisér + ujíždějící Williams = stačí jednou. Děkujte Evropské zálibě ve vytváření reálnosti, protože Hollywood když předestře své sladké drápy, tak je zle. Flastr coby Williams není hloubavá sonda člověka v opozici k systému, ale poněkud arogantní mainstream pro náročného diváka moc banální a pro nadopovaného konzumem tak nudný.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení spolupracoval Robin Williams s organizací Make-A-Wish, jejímž úkolem bylo splnit sen dětem s rakovinou. Nemocné děti si pak zahrály ve filmu pacienty nemocnice. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)
  • Jeden z producentů filmu Mike Farrell potkal Patche Adamse při jeho práci jako poradce seriálu M*A*S*H (od r. 1972), ve kterém si Farrell zahrál postavu doktora B. J. Hunnicutta. (HellFire)

Reklama

Reklama