Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energická Helen Harrisová pracuje jako asistentka šéfky modelingové agentury Dominique a žije vysněný život, plný večírků a módních přehlídek. Je úplně jiná než její sestry Jenny a Lindsay. Její život se však dramaticky změní, když Lindsay s manželem zahynou při autonehodě a ona se má stát opatrovnicí jejich dětí, patnáctileté Audrey, desetiletého Henryho a pětileté Sarah. Helen je sice sestřinou volbou překvapena, protože ideální matkou by pro děti byla spíš Jenny, ale je odhodlána její přání splnit. Sežene velký byt a najde pro ně novou školu, vedenou sympatickým pastorem Danem Parkerem. Vrátí se do práce, jenže skloubit profesi s rodinou není vůbec snadné. Když musí děti vzít na módní přehlídku, která jejich vinou skončí průšvihem, a navíc zaviní, že sejde z dohodnutého fotografování modelky Martiny, dostane výpověď. Zatímco hledá novou práci, musí řešit problémy se Sárou, která si neumí zavázat tkaničky, s Henrym, jenž odmítá hrát basketbal, i s Audrey, která se začne scházet s největším darebákem na škole. Zcela vyčerpaná Helen přizná, že na roli matky nestačí, a dovolí Jenny, aby děti vzala k sobě. Vrátí se do práce k Dominique, rychle však zjistí, že už nic není jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

freddy 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. To je to, co mne v souvislosti s tímto filmem napadá. Jistě, je to docela pohodový film o životě jedné mladé slečny a o tom, jak se snaží vychovávat děti své zesnulé sestry. Je to pohodová podívaná, která člověku dodá snad i trochu té dobré nálady a životního optimismu. Ale nacházím i jedno velké mínus tohoto filmu. A to sice, že mi zde chyběla zápletka. Pokud chce někdo natočit film bez zápletky, tak by měl mít kvalitní scénář a měl by toho diváka zaujmout něčím jiným, než zápletkou. Ale to se v tomto případě nestalo. Takhle je to jen něco mezi dramatem a komedií ze života několika lidí. A nic víc nemá tento film co nabídnout. Herecké výkony jsou průměrné. Dějově je to možná dokonce trochu podprůměrné. Ale pořád je to klidná a optimistická oddechovka pro volné chvíle. A právě za to dávám dvě hvězdičky, protože koukat se na to dá a někomu se to určitě bude i líbit. Ale filmy bez zápletky obvykle hodnotím menším počtem hvězdiček, než kolik bych dal, kdyby tam nějaká ta zápletka byla. Takže dvě hvězdičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Raising Helen je snímkem, který se za každou cenu snaží být ze života, ale trestuhodně mu to nevychází. Žánrově dosti nesourodá rádoby komedie se nakonec ke vší smůle mění v moralitu o síle rodiny. Od kouzelné Pretty Woman zřejmě už navždy průměrný Garry Marshall natočil předvídatelnou a naivní story o jedné tragické události, která do života úspěšné kariéristky přední manhattanské agentury vžene tři čiperné povinnosti – dítka. A jelikož si to zesnulá sestra vroucně přála, proč se o ně nepostarat. Blyštivý svět módních přehlídek a večírků tak musí stranou. Neskonale primitivní situace o nástrahách neplánovaného rodičovství podtrhávají i řeči o žebříčku hodnot, který musí Helen chtě nechtě změnit. Právě situace s vyrovnáváním se s novou úlohou patří k nejslabším v celém snímku. Strojená romance tak představuje jen nahrubo načrtnuté postavy, skákající z naivních problémů ještě k těm naivnějším, nikoli v realistickém balení, nýbrž tak, jak se to právě hodí panu scénáristovi. A Kate Hudson by si měla nechat poradit, snímky typu How to Lose a Guy in 10 Days nebo Skeleton Key nejsou tou správnou cestou ke vstupu do první herecké ligy. Slabých 40%. ()

Reklama

Anglie 

všechny recenze uživatele

Jistě, nejedná se o kdovíjaký majstrštyk, ale v rámci žánru to není ani propadák. Helen je v podstatě o cca 10 let mladší verze Carrie ze Sexu ve městě(zvlášť, když hlavní mužskou roli hraje John Corbett, jenž jednu dobu hrál Carrieina partnera). Trocha smutku, trocha humoru.. Helenina proměna z "party girl" na starostlivou nevlastní matku je tu ukázána docela přesvědčivě. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Tak nás tady je více exotů, co se film líbil. Podle mě si zaslouží vyšší hodnocení. Jo a jen tak mimochodem, hraje zde mnoho známých herců. V úvodních titulcích byl uveden mj, Joseph Mazzello, tak jsem si říkal, že bude hrát klasicky malého hodného kluka. Během promítání jsem na to zapomněl a těsně před koncem jsem si uvědomil, že jsem na něho zapomněl a ani jsem ho nepoznal. To jsem samozřejmě nevěděl rok natočení Života s Helenou. V závěrečných titulcích jsem si musel zjistit, koho to vlastně hrál, jinak bych neusnul. Kdyby to někdo nevěděl a zajímá ho to, tak měl mini roli a byl to Peter - ten jednadvacetiletý kořen, co šel na školní ples s patnáctiletou Audrey. Mimochodem, zjistil jsem, že věk některých herců a jejich postav je odlišný, ale to se ve filmovém průmyslu děje poměrně běžně. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Fuj to bylo milý! Mimochodem máloco je tak sexy jako chlap, který se vám dívá do očí a říká, že je sexy. Bavila jsem se čím dál víc a čím dál líp a nijak zvlášť mi nemrzí ani nepřekvapuje, že jsem byla ušetřená detailních rozborů dětských duší po tom, co prožily. Jednu hvězdičku bych nejradši dala i sama sobě za to, že jsem se vykašlala na všechny tyhle komentáře a dala tomu šanci. A že se mi to sakra vyplatilo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Kate Hudson byla během části natáčení těhotná. Ve scéně na konci filmu je vidět, jak se podvědomě dotýká při chůzi bříška. (HappySmile)
  • Během natáčení režisér Garry Marshall často nechtěně oslovoval Kate Hudson jako Goldie. Pracoval totiž s její matkou Goldie Hawn na filmu Přes palubu (1987) a neustále ji oslovoval špatně, protože podle něj nejen vypadají, ale i hrají podobně. Herečka tyto přeřeky brala v pohodě, avšak štáb dal Marshallovi krabičku, do které musel hodit 5 dolarů pokaždé, když řekl její jméno špatně. Za peníze, které se vybraly do konce natáčení, potom Hudson uspořádala pro celý štáb párty. (HappySmile)

Reklama

Reklama