Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Drom 

všechny recenze uživatele

No to bylo asi tak kvalitní, jako bych to točil já. Ani nevím, kde začít. Spád spočíval v tom, že se tam střílelo. Policajti očividně stříleli poprvé a lupči to naopak kosili jako Rambo záporáky. Scénář se psal asi dodatečně až po té, co se natočilo spoustu kvalitního přestřelkovýho materiálu, ale zas to bylo řitně multikulti. Je to vidět hlavně na těch vycpávkách á la osobní příběhy aktérů, nebo dokonce lidí, kteří tam byli jen do počtu. Jak by taky ne, když přestřelka měla jenom 44 minut, tak co taky s tim zbytkem stopáže. Že? Ale stejně se mi nejvíc líbilo, jak ti lupiči prchali. Jeden jel krokem v autě, druhej šel vedle něj a střílel kolem. Nebo jak na konci po sobě střílí dávkama asi na pět metrů a nikdo se nemůže trefit. No prostě podle skutečné události. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Michael Madsen tu prostě nemůže chybět, jen je škoda, že jeho postava nebyla přílíš významná. Film má rozhodně na víc, než jak je zahráno. Nadruhou stránku, když berete v potaz, že se jedná "založení na skutečných událostech", tak je to ještě na prahu únosnosti. OVšem za závěrečnou přestřelku přihazuju další hvězdu, tak byla opravdu pořádná ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že všechno v čem se objeví Madsen nemusí bejt sranec. Takhle zajímavá kombinace filmu a realistické policejní rekonstrukce mi docela sedla a nutno uznat, že je to i zpracováno na solidní úrovni, takže to nenudí, byť událost kterou film mapuje sama o sobě už tak atraktivní není. Rozhodně boří mýty o superpřesných střelcích z akčních filmů, když tu máme dva kretény co vystřílí stovky kulek a trefí howno. Samozřejmě, že je od začátku jasný, že to s nima nemůže dopadnout dobře. No nic, že bych si jel taky splnit émerickej sen a nechal se rozstřílet na hadry? Mno radši ne mě by sejmuli hned v úvodu a z filmu by bylo kuloví.60% ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že je to podle skutečné události, tak jsem se docela těšil. Při sledování filmu jsem ovšem zažíval čím dal větší zklamání. Zbytečně zdlouhavě a hlavně nudně natočené. Akce prostě nebyla akce. A prokládání monology "hlavních hrdinů" by možná bylo k něčemu, kdyby mluvili skuteční účastníci té události a ne herci, kterým dali text do ruky... Krom toho: přišlo to tak jenom mně, nebo ti policajti byli neskutečně neschopní? Oba zloději se jim naservírovali jako na talíři a těm cca 50 střelcům trvalo asi 10 minut, než jednoho neřáda trefili do ramene. Kdyby se ti dva aspoň kryli, tak nic moc nemůžu namítat, ale vzhledem k tomu, že stáli uprostřed parkoviště a prostě zmateně vytříleli asi 3 obrovský zásobníky, tak to pardon, ale WTF?! Jestli to tak bylo i ve skutečnosti tak to potěž pánbu. Nejvíc mě asi dostal jeden policajt, který se zřejmě snažil chránit postřelenou ženu, ale vypadalo to spíš, jako by ji používal jako vlastní štít. Tolerance jedné hvězdičky za to, že to byl TV film... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná skutečná přestřelka, o které se říká, že napravila pověst amerických policajtů od doby, kdy si veřejnost představila policajty jen jako ty, kteří mlátí Rodny Kinga. Tenhle film v televizní formě je ale taková unylá nudná blbost, kterou jsem si zapamatoval, jen tím, že tu hraje Mario Van Peebles. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • V dôsledku tejto prestrelky už majú policajné hliadky v LA vo výbave útočné pušky M16 a dvere policajných vozidiel sú dnes už vystužené nepriestrelnými vložkami. (Smok)
  • V reále bola prepadnutá banka spoločnosti "Bank Of America" v severnom Hollywoode. Filmovalo sa však v prázdnej budove v nákupnom centre v La Habra, Kalifornia. (Smok)
  • 28. února 1997 v 9:15 došlo v severním Hollywoodu k přepadení jedné z poboček Bank of America. V době přepadení bylo v prostorách banky 32 zákazníků a 10 zaměstnanců. Bankovním lupičům se podařilo získat 303 tisíc amerických dolarů. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama