Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (125)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nebavil, ale notak, to lidem toto mohutně hypujících vážně stačí tak málo? Z toho snad nebudem dělat druhé Goodfellas, vždyť to je jen taková odpočinková blbina postavená kolem toho že Sly je pořád badass a cool i když už má za sebou třičtvrtě století. Některé scény jsou hodně fajn, některé velmi fungují i emočně, ale děj celkově a obzvlášť vztahy postav jsou hodně přitažené za vlasy, s uvěřitelností čehokoli si Sheridan fakt hlavu ani trochu nelámal. 7/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od spolupráce Sheridana se Stallonem jsem čekal velké věci. Ale popravdě...Tulsa King předčilo veškerá má očekávání. Seriál totiž sází na odlehčenou zábavu. Jasně, v gangsterském žánru se většinou hraje na vážnější notu, ale tady mi to netradiční pojetí sedlo neskutečně. Stallone si roli italského mafiánského generála v 75 letech užívá plnými doušky, nikdy bych mu jeho postavě netipoval tak obstojný věk. Jeho Dwight rozzářil obrazovky naplno! Ale i vedlejší obsazení seriálu dává plusové body navíc, ať už přehnaně over-the-top záporák, či policistka v FBI, nebo chlápek obchodující s marihuanou. Seriál mj. chytře sází i na kratší formát jednotlivých epizod, tudíž nedochází k žádnému zbytečnému balastu. V závěru mě překvapilo, že se Sheridan malinko utrhl ze řetězů. Do té doby spíše komediálnější pojetí celého projektu místy začalo zavánět pořádným naturalismem! Na druhou řadu se nesmírně těším. Tulsa King má potenciál na to, aby se z toho stal kult se vším všudy. Za mě dávám 8,5/10 ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych se zde ohradil proti přímému srovnání s FUBAREM či JCvJohnsonem. Ne tohle je pánové mnohem komplexnější příběh a mnohem lepší filmová práce. Paramountu na tom celkem záleželo, není to jen nějaká staromilská, satirická parodie na Silvestra. I přes absenci větší akční nálože nám tu scénáristi předvádějí slušnou práci s mnoha postavami a chemii mezi nimi, samozřejmě s novým pojmem mafiánského světa sympošem Dwightem Manfredim. Stallone mu předal své dokonale sofistikované hraní a tak mu závidím kuráž ošlehaného muže, co se nebojí v pokročilém věku šlápnout komukoliv do úsměvu..troufnu si říct Rambo, Rocky a teď ´´Generál´´ 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím asi zdaleka nejslabší Sheridanovka.. Asi proto, že do scénáře (což je to na čem Sheridanovky stojí) kafrá hromada jiných lidí a tak se to Taylorovo potenciálně kvalitní jádro rozmělňuje. Stallona mám rád, ale nejsem si úplně jistý tím jestli zde byl dobrou volbou. Moc z toho leze a vše a všechny okolo nechtěně tlačí do pozadí.. Má to pár krutopřísných momentů a postav které by se časem mohly hezky vykreslit.. Teď to ale vypadá spíš jako takové poměrně sympatické wannabe Sheridan. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada: **** Za mě zcela ukázkový seriál ze staré školy. Zápletka nijak komplikovaná, Stalloneho charisma táhne seriál jako správný “italský hřebec”. Jako třešinky na dortu považuji vtipné vsuvky/narážky a přítomnost Stalloneho nejmladší dcery. Za (v dnešní době raritu) považuji logické uzavření řady (bez pocitu, že se řada usekla v polovině). Podrobněji u jednotlivých epizod. Druhá řada: TBD.  ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama