Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sly se vrátil a neskutečně si to užívá. TULSA KING má sympatický půlhodinový formát, díky kterému jsem schopen neusnout před koncem, navíc se tu pořád něco děje. Sheridan si pohlídal úvod a závěr a ty díly pravda patří k nejlepším. Především příjezd do Tulsy a etablování se v novém prostředí výborně odsypá. Herecky moc fajn, především agentka FBI Andrea Savage zaujme. Pár chybek, zkratek a podivných rozhodnutí se sice najde, ale celkově hodně podařený projekt. Jsem zvědavý na další řadu. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena se Sly rozhodl pro trochu víc stylovou gangsterku (ačkoliv samozřejmě dojde i na ukázku jeho svalů a jak v 75 letech ještě pořád balí buchty na baře, potom, co strávil čtvrt století v kriminále), takže akce trochu ustupuje, ale i tak je jí pořád dost, nicméně bych řekl, že v tomhle ohledu jde o tu nejméně zajímavou část 'Tulsa King'. V rámci scénáře, nebo postav to nepřináší nic dechberoucího, nového, ale je to solidní záležitost, speciálně pokud vás baví gangsterky (De Nirovské) a má to pár dobrých momentů, například celý arch okolo weed shopu nebo "starý dinosaur nerozumí modernímu Světu". Je fajn Slye vidět v něčem, co není jen z jeho propraných frančíz, ale působí jako "fresh & new" (navíc poprvé, co dělá TV show). Vždycky jsem byl spíše fanda Arnolda, ale pokud jde o jejich televizní klání, jsem si jist, že Sly zvítězil na plné čáře, v Arnoldově případě půjde spíše o komedii (parodii?). 'Tulsa King' má trochu chytřejší a zábavnější scénář, než je u Slye obvykle zvykem, ale jeho typické archetypy postav, zaměřených na rodinu, hodnoty, oldschool, pořád zůstává. Sly je ten, který s věkem zraje jako víno, tenhle výkon a postava je vlastně jediným důvodem, proč show nezapadla do absolutního průměru. Ale, že bych ji chtěl nějak extrémně sledovat taky říct nemůžu, spíš tak na zabití času, do pozadí. 7/10 ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

64 %. Jako ruku na srdce - kdo by se na to díval,  nehrát v tom Sylvester? Já jsem se na to kvůli Slye podíval - a nebylo to špatné. Jenže - a zase ruku na srdce - nemělo to žádný náboj. Tedy kromě Sylvestera, který snad nestárne. Jenže: při posledních dvou dílech jsem si říkal, že to prosté nejde stihnout - pořádně to dohrát. A skončilo to právě tak. Pohádkový závěr, prakticky nikdo nepřišel k úhoně, a vlastně se nic nevyřešilo. Defakto to byl film o milovníkovi starých mafiánských pořádků, který rozpoutal bordel v jinak ospalém městě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TULSA. CHCI, ABYS TAM ODJEL. ZABER ÚZEMÍ, USAĎ SE…“  Jednoduchej seriál, sázející na to, že všichni budeme chtít vidět stárnoucího Stalloneho v nějaký sérii. A řekl bych, že to funguje. Jinak je to fakt dost triviální a průměrná gangsterka. Občas vyloudí úsměv svou naivitou nebo chováním postav. Takže pro celkový vyznění je nejdůležitější, že Slayovi role mafiánskýho dinosaura sedí!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dal jsem chlapovi práci a vrátila se mi jen bunda. 2.) Je mi pětasedmdesát a přemejšlím, která věková kategorie by se mnou ještě šla.  ///  Thx za titule „saurix“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.Séria__ Sylvester Stallone na staré kolená v úlohe mu ušitej na mieru a výrazne si ju vychutnáva. Jeho pästi opäť dostali ráz a dávajú dole každého, kto nabúra jeho mafiánsku charizmu. Prvý diel to doslova odpáli a valcuje hláškami či trefnými scénkami. Ďalšie diely trochu poľavia ale len trochu. Prevažne každý má nejaké dobré grády, či zápletku, fajn uletené postavy ktoré si človek obľúbi. Scenárista Taylor Sheridan zas trafil klinček po hlavičke, ide mu neskutočne karta.  /90%/ ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)
  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama