Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (125)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typická Sheridanovka s exktrémně cool partou drsňáků, kteří ovládají město a vlastně to ani nikomu nevadí. Když někdo dělá bordel, dostane po hubě, nebo se mu rozšlápne hlava, hlavně ať to vypadá drsňácky. Na druhou stranu Stallone si podobnou roli zaslouží a je to hlavně on, a krátké epizody, proč seriál vidět a vlastně si ho i užít. Sheridan už je bohužel ohranej a nežeru mu to. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stallone,  poprvé v seriálu, se na hraně komedie vrací v  nerozmáchlé gangsterce jako  mafián z vidieku.  S grácií hraje svůj archetyp  trochu pomalejšího drsoně prorostlého rodinnými hovnotami. Scénář mu přihrál pár typických srdceryvných monologů, kde si může  i naplno zamudrovat jako ten správnej  Rocky, nicméně a naštěstí Tulsa vůbec nestojí na nějakém sentimentu, ale s lehkostí a potutelným úsměvem oslavuje starýho akčního hrdinu, kterej to  rozhodně ještě umí rozbalit. Přicmrndávači  z jeho "gangu" tvoří moc fajnovou směsku outsiderů, v pětasedmdesáti pak sympaticky Sheridan svému hrdinovi nežene do postele plakátové krásky, ale vcelku přitažlivé milfky.   Celou dobu jsem se pohyboval v pohodovém čtverkovém rozpoložení, ale poslední díl si zaslouží pětihvězdu, tak ji nakonec rád dám i celé sérii, byť těch nudnějších či letargičtějších pasáží tam přece jen pár je. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sly se vrátil a neskutečně si to užívá. TULSA KING má sympatický půlhodinový formát, díky kterému jsem schopen neusnout před koncem, navíc se tu pořád něco děje. Sheridan si pohlídal úvod a závěr a ty díly pravda patří k nejlepším. Především příjezd do Tulsy a etablování se v novém prostředí výborně odsypá. Herecky moc fajn, především agentka FBI Andrea Savage zaujme. Pár chybek, zkratek a podivných rozhodnutí se sice najde, ale celkově hodně podařený projekt. Jsem zvědavý na další řadu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych se zde ohradil proti přímému srovnání s FUBAREM či JCvJohnsonem. Ne tohle je pánové mnohem komplexnější příběh a mnohem lepší filmová práce. Paramountu na tom celkem záleželo, není to jen nějaká staromilská, satirická parodie na Silvestra. I přes absenci větší akční nálože nám tu scénáristi předvádějí slušnou práci s mnoha postavami a chemii mezi nimi, samozřejmě s novým pojmem mafiánského světa sympošem Dwightem Manfredim. Stallone mu předal své dokonale sofistikované hraní a tak mu závidím kuráž ošlehaného muže, co se nebojí v pokročilém věku šlápnout komukoliv do úsměvu..troufnu si říct Rambo, Rocky a teď ´´Generál´´ 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TULSA. CHCI, ABYS TAM ODJEL. ZABER ÚZEMÍ, USAĎ SE…“  Jednoduchej seriál, sázející na to, že všichni budeme chtít vidět stárnoucího Stalloneho v nějaký sérii. A řekl bych, že to funguje. Jinak je to fakt dost triviální a průměrná gangsterka. Občas vyloudí úsměv svou naivitou nebo chováním postav. Takže pro celkový vyznění je nejdůležitější, že Slayovi role mafiánskýho dinosaura sedí!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dal jsem chlapovi práci a vrátila se mi jen bunda. 2.) Je mi pětasedmdesát a přemejšlím, která věková kategorie by se mnou ještě šla.  ///  Thx za titule „saurix“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama