Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 4
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (125)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Aj dobre obsadená a pohodičková rutina je stále len rutinou. Terence Winter sa k Tulsa King postavil ako k víkendovému projektu, kde vývoj postáv je plytší než hroby, v ktorých končia Dwightovi oponenti. Celý seriál stojí totiž výhradne na Stallonovej charizme, zábavných jednorozmerných postavičkách a vtipnom machizme. No od scenáristu stojaceho za Sopranovcami a Boardwalkom som čakal trochu hlbšiu gangsterku, než len takýto fastfood. Čas strávený pri Tulsa King neľutujem, veď nemusí byť všetko v TV intelektuálny Escargot. Ale nebyť Sylvestra v hlavnej roli, asi by tie hodnotenia boli všeobecne o dosť nižšie a úprimnejšie. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Taková oldschoolová mafiánská gangsterka v novém hávu. Ano, děj je vesměs jednoduchý, což ale vůbec nevadí. Můj akční hrdina z dětství nebo spíše z dospívání tady předvádí vynikající herecký výkon. Stallone ještě nepatří do starého železa, jeho charisma táhlo celý seriál. Klobouk dolů ve svém věku. Díly jsou celkem krátké, takže se člověk nestačí nudit. Několikrát jsem se u toho i zasmál, vedlejší postavy byly správně trhlý a záporák slušnej pošuk. Ale ten konec doprdele jako! Svině! Slabší pětka za Sylvestera:) ()

Reklama

Antaeus 

všechny recenze uživatele

No teda.. Rambo vs. Samvěd. Houly šit! Kde začať? Deda zavrú v 50-ke na 25 rokov a on nie len že sa dostane z basy živý, ale aj zdravý a v plnej sile. No a za "odmenu", že 25 rokov držal slovo a hubu, fasuje po svojom prepustení celé mesto Tulsa, kam je "vyslaný" aby sa tam usadil a prevzal to tam. No a keďže "sa doba zmenila" a "v Ňú Jorku už pre neho nič nezostalo", vezme túto ponuku, ktorá sa neodmieta, usadí sa tam a prevezme to tam. No a všetci z toho ostanú odvarení, že sa tam usadil a prevzal to tam. Potom nejaké ďalšie zápletky a dejové línie a tak šak seriál, že áno a všetky tie veci okolo. Silvester to na staré kolená dáva solídne a miestami som mal pocit, že sa dokonca bavil. Takže nakoniec z toho máme vcelku slušný guláš kadečoho, ktorý si však s chuťou dám znova. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan sa pre tentokrát trafil do čierneho. Old school mafiánska miniséria s doslova žiariacim Stalloneom, ktorý má postavu šitú priamo na mieru, ťahá výsledný dojem výrazne nahor a aj ďaleko po 70-ke stále pôsobí cool a dojmom, že by ste s ním nechceli mať konflikt a pästný súboj. Po scenáristickej a príbehovej stránke by sme v žánri našli určite i sofistikovanejšie a kvalitnejšie kúsky, no osobne som bol s Tulsa King i vďaka viacero akčným scénam a humorným momentom vyplývajúcich z dosadenia zástupcu "starej školy" do modernej doby vcelku spokojný. Druhá séria vzhľadom na koniec vyzerá byť ako povinnosť a vlastne nie som proti- Stallone totiž od posledného Ramba, od ktorého uplynuli už 4 roky, nič moc zásadného a kvalitného nenatočil. 80% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to rozhodně má a Sly je velmi uvěřitelný a charismatický jako mafiánský boss. Ale některé epizody byly dost nepříjemně televizně naivní, každou chvíli dělal sice vtipný, ale nelogický rozhodnutí. Někomu se nasere do kšeftu a je pak udivenej, že dotyčný po něm jdou a podobně, jako by snad v New Yorku nebylo konkurenční prostředí či co. Někdy jsem měl trochu potíž uvěřit, že ta nesourodá partička huličů, podivínů, opilců a naivních děcek ( ano, myslím tebe Tylere! ) je schopná vůbec fungovat jako zločinecké profesionální uskupení, kde jde, k jejich překvapenému údivu, taky o život. Každej kdo viděl pár mafiánských filmů by snad aspoň tušil, tady často nic. To trochu drhne, ale jinak je to velmi zábavné a originální. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie naozaj prebiehalo v Tulse a taktiež v Oklahoma City. (m.a.t.o.)
  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama