Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

kingik 

všechny recenze uživatele

Cela v tomto filmu vypadá jako jakási komora ze skla a sadistický vrah v něm topí mladé holky. Zpočátku se film jeví jako velmi originální a svou originalitu si udrží i během svého druhého kola, ve kterém budeme sledovat výzkumnou lékařku Jennifer Lopez kterak vstupuje do mysli vraha, který právě upadl do komatu, ale ve svém zařízení ještě nechal mučit poslední obět a času na její záchranu je zoufale málo. V jeho mysli se tak postupem času neocitne jenom Lopezová, ale i divák, který bude žasnout nad vizuálními orgiemi a bizarními nápady, kterých je opravdu nemálo. Film je však i chladný k divákově prožitku a trochu se začne ve druhé polovině opíjet až utápět ve svých fantaskních obrazech a děj se bude trochu točit v kruhu. Naštěstí film nesklouzne do nudně povrchní podívané, i když tendence k ní má. Nicméně, silné obsazení a především vizuální hrátky debutujícího Tarsema Singha, filmu dodávají netuctový obal. 70% ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po vizuální a hudební stránce perfektní, horší už je to se scénářem - když už dostanu v rámci žánru takhle originální nápad, slušelo by se ho rozpracovat víc než jako nějakou obyčejnou kriminálku s pointou odhadnutelnou od začátku filmu. Nicméně to režisér zachraňuje povedenými nápady (kůň, vizuální pojetí a zajímavá kamera) a rychlým tempem. Po herecké stránce veskrze průměrné (Jennifer Lopez je špatná herečka, Vince Vaughn nemá co hrát a nejlépe z toho tak vychází D'Onofrio, jehož role má celkem šťávu). Ale i s těmito výhradami je to pořád solidní film. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi najkrajší film, čo sa týka použitia farebných odtieňov, masiek a podobných zverín a efektov. Farbami to len tak hralo a bol úžas sa na to pozerať. Film mal pomerne kvalitný nápad a hercov, no to je všetko, čo môžem hodnotiť pozitívne. V závere, ako aj počas filmu chýbalo napätie a viac rozvitá zápletka v snovej časti, čo mi je ľúto, lebo to mohol byť super film. 60%. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh ve svém filmovém debutu předvedl, že skutečně umí. Nenechte se vůbec odradit hereckým angažmá krásně hruškovité Chennifér Loupež, která má sice jednu z hlavních rolí, ale je neustále strkána do kapsy naprosto fenomenálním Vincentem D'Onofrio. Probůh, ten chalan je fakt ďábel, a to opravdu doslova! Zatím mě v žádném filmu nezklamal a svým samotným vzezřením a hraním strhává na sebe pozornost. Zde to platí dvojnásob. Cela už od začátku svým příběhem a hlavně překrásnou surrealistickou audiovizuální malbou, vtáhne k sobě a nepustí. Opravdu bez legrace jsem byl několikrát uchvácen snovým pojetím a nechal se unášet. I když naše původem portorikánská kráska ničím neoslňuje a je naprosto nevýrazná, tak vše ostatní je zde vskutku na úrovni. Na pět hvězd tu ovšem chybí "cosi", které jsem po skončení toužebně očekával. Těžko říci co, možná ještě větši příběhové zamotání, rafinovanější zápletku, pointu, propracované postavy... Ale i tak je Cela hodná obdivu a stojí za shlédnutí pro surreal-žrouty! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak objevný příběh připomíná v určitých chvílích Noční můru z Jilmové ulice...ovšem forma, ta mě dostala. Vizuální orgie, exploze surrealistických obrazů, fantazie bez hranic. I brutální výjevy dýchají jakousi dekadentní krásou. Lopezová tedy, alespoń v tomhle filmu určitě, hrát neumí. Ovšem vypadá dobře, to nemůžu říct. Kromě bizarních krajin a kostýmů mne fascinovala scéna s koněm. Skleněné desky umožnily divákovi sledovat vše - včetně bijícího srdce - jako v hodinách anatomie...cosi až zvráceně krásného. Zato na kolovrátku na střeva nic moc krásného nebylo...Jen jsem si v závěru nebyl jistý, kdo by měl vlastně vyhrát, komu mám držet palce... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, ve které Jennifer Lopez sleduje mladého Carla, jak utíká po dlouhých schodech vzhůru, je založena na obrazu H.R.Gigera "Schacht". (Ai.ma)
  • V scéne, kde Carl (Vincent D'Onofrio) nakrúca črevo Petra Novaka (Vince Vaughn) je vidieť, že na začiatku natáčania má navinutú už značnú časť, no v ďalšom zábere akoby opäť začínal odznova. (Lukoh)
  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno