Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Jennifer dokázala, že když se chce, všechno jde, takže ani hraní pro ni není problém :-) Vincent jen potvrdil, že umí být psychouš, jako když vyšije. V žánru krimi celkem příjemné osvěžení. Ten film mohl být klidně delší s více "výlety" do Vincentova mozku, pak bych mohl i dát vyšší hodnocení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo žádá od filmu výstřednost, vnější efekt a pouhé vybočení z hlavního proudu, může Cela představovat trefu do černého. Snové scény jsou vizuálně provokativní, sexuálně dráždivé a patřičně nápadité. Pro toho, kdo hledá po všech stránkách funkční, propracovaný snímek s kvalitním scénářem bude Cela pouhou ztrátou času. Především tu chybí strhující příběh ale i výrazný hrdina. Lopez nelze označit ani za průměrnou herečku a tak ve filmu nejlépe funguje tam, kde se o nic nesnaží a prostě je - s výrazným make-upem a extravagantními kostýmy. Tohle spojení filmového experimentu a kriminálního žánru se moc nepovedlo. Celkový dojem 40 %. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Panečku, tak tohle jsem nečekal ani ve snu. To byly neskutečné audio-vizuální orgie. A Jennifer Lopez? Skvělá, v některých filmech je strašně prkenná, ale tady super. Jedině dabing je katastrofální, takže rozhodně nedoporučuju v ČJ, ale v AJ. Sice to místy obsahově skřípe, ale jinak neskutečný filmový zážitek! Hvězdičku přihazuju na truc, abych to tady malinko zvedl :-) 75% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád bizarní podivnosti. Mám rád filmy, které se vymykají běžné produkci, což CELA nepochybně je. Mám rád vizuálně propracované filmy. Tarsem Singh neskrblil režijními nápady a kameraman si dal taky záležet. A když se k tomu připočte GENIÁLNÍ, taky hodně ulítlý a těžce nedoceněný soundtrack Howarda Shorea, pak je mé hodnocení zcela snadné. A Lopez hrát UMÍ!!! ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajný film s pozoruhodnou atmosférou. Zaujímavý je mnohým, napr. Jennifer Lopezovou, snovými sekvenciami, hudbou, debutujúcim režisérom, ani so žánrom to nie je také jednoznačné, najviac sa asi však hodí psychothriller. Trochu bizarný a prekombinovaný, no každopádne veľmi dobrý zážitok.***a 1/2 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Rozhovor Jennifer Lopez a Vincenta D'Onofria, když čistí první oběť, je odkazem na slavný videoklip R.E.M "Losing My Religion", který taktéž natočil Tarsem Singh. (Ai.ma)
  • Nositel Pulitzerovy ceny a filmový kritik Roger Ebert zařadil snímek mezi 10 nejlepších filmů roku 2000. (Terva)
  • Ve scéně, ve které Catherine Deane (Jennifer Lopez) doma sleduje televizi, vysílají československo-franouzský snímek Divoká planeta (1973). (Stegman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno