Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet, ktorý si zaslúžil menej deravý scenár i dôstojnejšie sfilmovanie. Impostor vyzerá, akoby ho zbuchli za tri týždne v béčkoých štúdiách. Ako východoeurópske vysokorozpočtové sci-fi by bol príjemným prekvapením. Ako hollywoodský trhák podľa Philipa K. Dicka je ale prúserom. Na troch hviezdičkách ho drží iba dynamická réžia, vďaka ktorej sa ani sekundu nenudíme. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

V povídce je to přece jenom jinak. Film se zbytečně zvrhnul v naháněcí akci na úkor psychologického pozadí, které u Dickovy předlohy hraje dost podstatnou roli. Takže místo tísnivého pocitu někde v záhlaví se střílí, "zradu" vyřešíme nechtěnou vraždou, než abychom dál hledali pravdu a pointa přijde vyhonit do extrému, protože už nic jiného nezbývá... Přesto mě to zas tak nezklamalo, každý takový pokus mě spíš potěší :) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Android naprogramovaný k tomu, aby věřil, že je člověk a přitom vědomě či nevědomě splnil kýsi úkol, kolikrát už jsme tohle slyšeli? A kolikrát dostala tato oblíbená Dickovská vychytávka od filmařů ošklivě na prdel? A kolikrát už diváky zklamal film s vysoce kvalitním obsazením a pohlednou vizuální stránkou? Myslím, že všichni víme, že takových případů bylo až příliš mnoho:P A bohužel jim stále není konec... Kde se to tak hloupě zvrtlo směrem k, řekněme nedobrému filmu? Asi někde kolem práce na scénáři, protože D'Onofriův vyšetřovatel je sám o sobě slušná klasa, což platí i o Madeleine Stoweové (nehledě na to, že je to kus;)) a Garym Siniseovi. Jeho strach o život v útěkové scéně a emoce při první krvi mohou akcie Impostora jedině zvednout...a že je hodně kam zvedat. Co se mi na Impostorovi ale líbí suverénně nejvíc je to, že s podstatně menším rozpočtem dokázal dosáhnout stejného provaru jako megaloprojekt Minority Report:) 40%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem docela zajímavý sci-fi thriller, kde nakonec nic není tak, jak se navenek zdá. Přes vcelku rutinní režii má film atmosféru, postapokalyptický svět bez slunce a lidských práv je pojednán velmi věrohodně a nebýt té až možná zbytečně zdůrazněné (ve vztahu k předloze Philipa K. Dicka) mimozemšťanské zápletky, byla by to vlastně spíše jakási >lidskoprávní< sci-fi o muži na útěku, obviněném bez dostatečných důkazů a bez rozsudku odsouzeném k smrti a o jeho marné snaze o dokázání "neviny"... Tři a půl hvězdičky za film, ale za toho >trpícího< Garyho Sinise a výborně vypointovaný závěr nakonec zaokrouhleno nahoru... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tady bych svaloval vinu na scénáristu a režiséra. S velmi dobře poskládaným hereckým obsazením šlo určitě dostat Impostora výš než jen do rozpačitého podprůměru. Pointa příběhu je bohužel natolik jednoznačná, že případné druhé zhlédnutí téměř nepřipadá v úvahu a stává se zbytečností, přestože základní myšlenka byla víc než solidní. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)

Reklama

Reklama