Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se všichni budou odkazovat na autora zlověstných románů Philipa K. Dicka a otírat se o tvůrce, co všechno zprasili. Viděl jsem nicméně větší průšvihy, takže tenhle pokus svézt se na tehdejší vlně paranoidních kousků, které tahají diváka za nos, není úplně špatný. Postupně si odškrtáváme, co by asi takové temné sci-fi mělo obsahovat, jenže solidní atmosféry nebo akce je málo, klišé a nelogických momentů naopak až moc. ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Skvela Dickova poviedka, z ktorej vsak scenarista z nejakeho nepochopitelneho dovodu do filmu zmrzacil zakladnu pointu. Nakolko povodne bola cielom Zem a nie nejaky politik ako je prezentovane vo filme, mnohymi vyzdvihovane finale absolutne stratilo na razancii a akejkolvek logike. Lacne prevedenie mi nevadi, kludne to mohlo byt natocene aj ako inscenacia a filmu by to nijako neuskodilo, ale prave za ten necitlivy zasah a tym padom nelogicky koniec davam iba dve. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

P. K. Dick je bohužel u filmařů v kurzu, takže se do jeho adaptací pouštějí i lidé bez invence. Výsledkem je nelogický a blábolivý scénář a režie, která v lepších chvílích vykrádá jiné filmy a v těch ostatních jen nudí. I herci tam jsou zbyteční, triky za moc nestojí... Tohle prostě Gary Fleder a Gary Sinise naprosto nezvládli. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Předloha P. K. Dicka má netradičně jen jednu vrstvu, takže se žádné nové Total Recall nekoná. Impostor by se mu koneckonců nevyrovnal ani kdyby měl rafinovanější námět. Gary Fleder totiž není Paul Verhoeven a Gary Sinise je možná lepší herec než Arnold Schwarzenegger, ale ani zdaleka nemá takové charisma. Film vypadá jako laciná televizní šmíra - což nebyl a jako ukázkový propadák - což byl. Vyhořel u kritiků a vydělal sotva čtvrtinu rozpočtu. Sinisova kariéra dostala po rozpačité Misi na Mars další tvrdý úder, z něhož se dodnes nevzpamatovala. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť dobrý námet a vykonštruovaný pocit tajomna s niekoľkými otázkami okolo postavy Johna Olhama. To ostatné v scenári však bolo iba priemerné a dokázalo udržať pozornosť len do takej miery aby som sa nezačal nudiť. Prostredie futuristického sveta a atmosféra neboli najhoršie, pričom záver nič nepokazil ale ani neohromil, celkovo mám teda pocit len čistej priemernosti. 60/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)

Reklama

Reklama