Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhé pátrání už sice není tak kvalitní jako to první, ale určitě nezklamalo. Nápady tvůrcům určitě nedošly. Sympatičtí herci bezproblémově táhnou děj neustále dopředu, akorát bych samozřejmě tak o 20 minut klidně zkrátil. Fascinuje mě jaké dovednosti dnešní mládež předvádí. Hlavní hrdinka dokáže hýbat případem mnohem zdárněji než policejní vyšetřování. Velmi mě potěšila účast Desperádového de Almeidy. 70% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

No ještě, že měl pachatel na kazdým rohu baráku kameru, jinak bychom z toho únosu téměř nic neviděli a zábavnej byl i podezřele důvěryhodnej ´´random´´ strejda z Kolumbie, který když může, tak pomůže. To by se taky dalo zneužít. Film Pátrání byl v tomto ´´screenlife´´ kontextu o více jak chlup lepší. 50% ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Cyberpunk není sci-fi, cyberpunk je real a Missing je regulérní cyberpunková detektivka. Mladá June zde navzdory neschopnosti emeritních státních složek pomocí komerčních platforem odhaluje komplikovaný případ zmizení své matky, aniž by vstala od kompu. Zajímavé je, že film tím stejným způsobem varuje před zneužíváním technologií jako oceňuje, co se s nima dá všechno provádět a nakolik se dají provazovat. Desktopové filmy jsou vlastně docela zajímavou alternativou, protože mohou vtipně pracovat s druhým plánem a v rámci svého rámu musí chytře pracovat s tím, na co v něm upoutat pozornost, takže je dost napínavý sledovat ten kumšt, skrze který nás film chce v jednu chvíli dojímat či naopak zaháčkovat do nelehkého pátrání. Bohužel v závěru se to úplně zapomene, přijde se s tím nejklišovitějším vyústěním ever a je vidět, že tuhle poslední fázi už chtěli mít všichni za sebou, protože už není schopna věrohodně vyústit tak, aby byla schopná nějak inventivně využít zvolenou formu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VYHLEDÁVÁM:  ZMĚNA IDENTITY… JAK PŘEDSTÍRAT ZMIZENÍ... JAK UTAJIT IDENTITU… JAK SKRÝT HISTORII PROHLÍŽENÍ… JAK SKRÝT INTERNET…  Jako… je zajímavý zjistit, kam až se jedním kliknutím myši dostanete, co zjistíte, co vyřídíte. Uvědomíte si, jakouže za sebou necháváme digitální stopu. Tím a těma nápadama, co a jak udělat to baví. Jinak je to místy zdlouhavý, většinou jde o konverzaci, slovní i psanou. Naštěstí to v pravej čas vytáhne překvapivý zjištění, takže začne bejt zábavnější i děj. A pak další a pak další… až to graduje téměř v Cimrmanovským stylu („Vichr z hor“, vole!). Taky nám chtěj říct, že se v tý dnešní, pojebaný, korektní době, vlastně nemá cenu obracet na policii. To thrillerový finále je trochu dementní a kvůli jejich chování dám jen ty 3*. I když jen…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak vysledovat „Velkýho bratra“. 2.) Ještě doma nemáme Siri.  ///  Thx za titule „num71“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Pátrání jsem si díky své přízemnosti užil více. Nicméně Nezvěstná navazuje více než dobře. Vyprávění skrze obrazovky mě stále neskutečně baví, kdy emoční stránka funguje opět na jedničku (je fakt až fascinující, co za pomoci vyhledávače a hudby je možné přenést za emoce). Případ je pak sice trochu vycucaný z prstu a má nějakou tu díru, ale filmu se daří skvěle dávkovat jednotlivé informace, díky čemuž je divák napnut až do konce. Ale teda některé editace a kejkle už jsou přeci jen moc divoké. Stejně jako ten konec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama