Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Fiktivní příběh o švédském podnikateli v moderních technologiích, který s partnery vymyslí legální streamovací platformu a převrátí tím hudební průmysl vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná švédská minisérie, která se s fiktivními postavami zaobírá myšlenkou vzniku Spotify. A ano, běžný divák by možná řekl, co je tohle za námět, ale realita je někde úplně jinde. Vznik Spotify pro jednou změnil hudební průmysl a právě zde je o tom řeč. Originálně v každé epizodě z pohledu různých lidí a pohledem různých očí. Některé momenty jsou takřka geniální, jen závěr je trošku zbytečný. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Jako herecky a filmařsky nic moc, ale kdo hudbu miluje, kdo hudbu konzumuje, studuje, kdysi i vypaluje, stahuje a sbírá je to k nezaplacení.. První den na Počátku byly dvě ruce aby tleskaly do změněného stavu vědomí. To však zdálo se být málo nebo možná moc a tak si lidé vyrobili buben a píšťalu. Druhý den bylo trochu prázdno, Jan Tleskač unavený, a tak jsme stvořili hudební záznam. Třetí den pro všechny začalo vysílat rádio Luxembourg 208m/1440kHz, ale málo. Čtvrtý den byla sobota a začaly hudební burzy. Pátého dne to vše začalo být finančně neúnosné a tak se po keramice, Pompejích, Sodomě, Římu, vypalují i Romky. Šestý den se odpočívalo, vznikl internet a MP3. Toho využili piráti a připluli do zátoky, rozmnožujte se torrentuálně! Sedmý den spočívá v tom,  že jsme pohlédli na svět a pochválili se, že se to dílo povedlo. K tomu nám vybírej skladby Spotify. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

fiktivní příběh o vzniku Spotify s reálným základem je další víc než povedenou minisérií se švédskými kořeny. Nejednou se mi vybavila nedávná německá série o vzniku Google Earth, která se také motala kolem lidí, kteří byli vizionáři a chtěli světu něco předvést a něco změnit. V tomhle případe je sice Daniel Ek sice trochu debil a s přibývajícím časem se to jen zhoršuje, ale ono ve velkém byznysu bude ostrých loktů třeba. V druhé polovině sice Playlistu párkrát spadne řetěz, ale vzhledem k tomu, že každá epizoda přináší pohled někoho jiného a hodně událostí tu tak vidíme z jiného úhlu pohledu, není to zas tak dramatické...75% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Semtam se přihodí, že přiletí doposud zcela nepropagovaná minisérie, která vás upoutá třeba jen plakátem, vy ji zkusíte v dlouhé chvíli (já například na cestách) a vyklube se z ní jeden z největších klenotů, co v daném roce uvidíte. Spotify je služba, kterou používám denně, extrémně fandím jejímu nápadu a její dominanci na světovém trhu a extrémně mě bavilo sledovat příběh o tom, jak (možná) vznikla. Švédi po bezchybném Chalífátu zase strefili hřebíček na hlavičku a já si přeju, aby se jim to nejdýl za další dva roky zase povedlo. [viděno na Netflixu] ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Spotify sa v 2022 dostal konecne do ciernych cisel a tak nastal spravny cas pozriet sa na historiu posunu dalsej paradigmy nasej ery, ktoru sa nepodarilo dokonat Pirate Bay ani Napsteru, ale az sluzbe Daniela Eka, ktora napriek vsetkym obavam nepolamala nikomu chrbticu, napriek tomu, ze vydavatelstva boli uz v stave, ze si vykrutia krky i same. The Playlist je Social Network hudobneho priemyslu, ci uz z pohladu beletrizovaneho pribehu, ktory ale neulietava daleko od faktov, podobne ako Fincherov majsterstuk, tak aj po technickej a vypravnej stranke a pre mna je zatial najlepsou miniseriou roka. Scenar sa sice nepriblizuje kadencii Sorkinovych dialogov, jeho sila ale tkvie inde - netoci sa len okolo wunderkida Eka, ale porcuje epizody do dalsich piatich prelinajucich sa perspektiv - pohlavarov Sony Music a Universal Music, Spotify pravnicky Petry Hansson, hlavneho investora Martina Lorentzona, lead programatora Andreasa Ehna a spevacky Bobbi T. Pohlad kazdej z postav na molocha vo forme ideovo zastaraleho obchodneho modelu a jeho prerod na podobu aku pozname dnes ma rovnake gule ako energicky soundtrack a nebyt fyziologickych potrieb ako spanok, mal som chut to vsetko exnut s rukou hore na jedno posedenie. Smutne je, ze The Playlist asi ostane spiacim hitom, hoci by si zasluzil obrovske publikum. Na zamyslenie tiez ostava, ze napriek vsetkemu co pokrok v Spotify ere priniesol si samotni interpreti s novonadobudnutymi moznostami nekonecnej expozicie na tantiemoch velmi nepolepsili. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku epizódy dostane Daniel Ek (Edvin Endre) otázku, ako sa má Arsenal. Je to narážka na fakt, že Ek v skutočnosti londýnsky futbalový klub FC Arsenal chcel kúpiť. Švéd dokonca poslal majiteľom Arsenalu ponuku, no rodina Kroenkeovcov ju odmietla. (Domineus)

Reklama

Reklama