Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Kravina to sice je, ale i tak si myslím, že existují mnohem horší filmy a narozdíl od takových Čelistí 1 a 2 se Piraňa alespoň dala dokoukat. Herecké výkony sice nic moc, ale vše vynahrazuje skvělá hudba, gore a nějaké ty záběry na rybičky. I kamera je dobrá. A opravdu se mi to zdá o několik desítek procent lepší než Čelisti... ()

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je taký typický odpad, až sa mi nechce veriť, že som to dopozeral do konca. Do polovice sa mi zdalo, že jedna hviezda by bola primeraná, ale ako sa kraviny s lietajúcimi rybami vo filme stupňovali a všetko bolo bez akéhokoľvek napätia, zápletky alebo čohokoľvek zaujímavého, môj názor je jednoznačný. Aj také meno ako James Cameron má vo svojej filmografii jeden veľký fail, ale keď sa pozriem, že to nerežíroval sám a ani scenár nie je jeho samostatná práca, tak mám pocit, že tu len prepožičal meno a špinavú prácu urobili tí druhí. ()

Reklama

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupoučký film, kde autoři míchají všechny možné žánry, jen aby se pokusili zaujmout aspoň něčím. Ryby jsou úplně skvěle umělé a model vrtulníku je také k popukání. Myslím si, že když někdo nemá dostatek peněz na film, tak by neměl točit sračku s rozpočtem, jehož realizace rozhodně k uspokojení diváka nestačí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tady je odpadů, dokonce 92. nejhorší film všech dob, chacha, je vidět že mnozí komentující nikdy neviděl opravdovou amatérskou sračku. Hádám že pro fandy režiséra Camerona a jeho úchvatných sci-fi musel být šok shledat se s béčkovým hororem a proto neváhali a hodnotili. Nicméně Cameron k tomu natočil jen pár scén, než ho druhý režisér Ovidio G. Assonitis vyhodil se slovy, že se musí ještě učit. A zadruhé až na opravdu šílený nápad s létajícíma piraněma a pár příšerných vedlejších postav se jedná o ucházející béčko. Viděl jsem i spoustu mnohem horších animal hororů. Piraňa 2 sice nemá na jedničku ani omylem, ale pár solidních scén (mrtvola s rybou, finále v potopené lodi), pěkné podmořské záběry, sympatická hrdinka a Lance Henriksen to v pohodě vytahujíc do mě neurážejícího průměru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek beru jen jako parodii. Létající gumové rybky na provázku přidržované navíc z boku rukou hrůzu opravdu nenaženou nikomu. Ani ty jejich útoky a rádoby gore scény se nedají brát vážně. Jediné co bych pochválil je výběr hereček, který byl docela luxusní, protože ani sterilita Lance nezachránila tenhle film, tak alespoň nahé kozičky stály za podívání. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Camerona zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra, no Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, ale potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Natáčanie bolo nočnou morou. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpil do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a tá verzia, ktorá je dostupná, je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulkov, lenže v tej dobe nemal ešte peniaze. (Shakers)
  • Film je označován jako Cameronův debut. Za finální podobu může producent Ovidio G. Assonitis, který Cameronovu verzi upravil. (Pepy)
  • Cameron nebyl nikdy moc poslušný. Když ho producent pokračování filmu Piraňa nutil, aby točil podle jeho přání, vloupal se v noci do střižny a sestříhal film po svém. (cariada)

Reklama

Reklama