Reklama

Reklama

Bouřlivé výšiny

  • Česko Větrná hůrka (více)

Obsahy(1)

Když bylo Cathy Earnshawové deset let a jejímu bratrovi šestnáct, přivedl jejich otec do Wuthering Heights ušmudlaného dvanáctiletého chlapce, který změnil navždy jejich životy. Heathcliff, kterého pan Earnshav nazýval darem od Boha měl být vychován jako bratr jeho dvou dětí. A tak to také bylo, dokud byl pan Earnshaw naživu. Nicméně po jeho smrti vykázal Hindley Heathcliffa do stáje. Z chlapce vyrostl tichý a bojovný muž. Nejbližším člověkem byla Cathy, divoká, tvrdohlavá a nesmírně krásná mladá žena. Jejich přátelství vzkvétalo i přes Hindleyho usilovnou snahu je rozdělit... Jenže to vše se změnilo, když se Cathy seznámila s Edgarem Lintonsem a jeho sestrou Isabellou. Svou přirozenou elegancí a kouzlem otevřeli Cathy oči a postrčili ji k více kultivované existenci. A semena tragédie byla zaseta. Sofistikovaným Lintonsovým nemohl Heathcliff konkurovat a mohl se jen dívat, jak vše, co je mu drahé, pomalu odchází. Cathy se rozhodla provdat za Edgara a tím se vzepřít svému osudu. A tak chystá Heathcliff hrozivou pomstu – zničit nejen současnou generaci, ale i její potomky... (Cinemax)

(více)

Recenze (215)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů démonického herce R. Fiennese, ve kterém skvěle dokázal uplatnit své herectví i uhrančivou vizáž. J. Binoche (Catherine) je mu důstojnou partnerkou, stejně vášnivou i sobeckou jako Heatcliff sám. Knihu jsem, přiznám, nečetla, proto mě temný příběh i tajuplné prostředí anglického venkova fascinovaly. Znalcům možná něco vadilo, já ale nemám co filmu vytknout. Proto plné hodnocení. ()

Violeta

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit, protože jsem to viděla před tisíci lety a pamatuju si jen jedno jediné - ona, myslím, leží na posteli, on stojí nad ní a naléhavě říká: "Proč jsi zradila své srdce, Kety?" Přesně takhle si to pamatuju, doslova, nevím proč se mi to tak zarylo, proč to na mě tenkrát tak strašně zapůsobilo. Jak říkám, vůbec nehodnotím, jen jsem si chtěla trochu nostalgicky "ublejt", když už jsem se proklikala až sem. ()

Reklama

ElChe26 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, ale láska rozhodně není to, v čem by měl být zakopán "pes" filmu. Pouze začátek a když přimhouřím obě oči, tak možná i konec jsou posypány tou troškou lásky, jinak Bouřlivé výšiny jsou hlavně o pomstě za zrazenou lásku... Ralph Fiennes je možná ještě satanštější a ďábelštější než v Schindlerově seznamu....ale vesničané přísahají na své bible, že on stále nenašel klid... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na moje průměrné hodnocení musím u tohoto filmu pochválit výborné obsazení. Ralph Fiennes ve své nejpřitažlivější roli (ach!) a Juliette Binoche něžná a nádherná. Překrásná hudba, nelze se divit, když ji má na svědomí můj oblíbenec Sakamoto. Nemůžu však říct, že se mi film líbil, že se mě nějak dotkl nebo že mně snad u něj bylo smutno, ale rozhodně jsem vyhověla požadavku v začátku filmu a dala si pozor, abych se ani jednou neusmála. Knižní předlohu neznám a ve filmu jsem nepochopila jednání nikoho z nich, ani jejich věčné trápení. Je mi smutno u filmů, kdy osud zamíchá kartami nebo to ten druhý cítí jinak a nejde s tím nic dělat. Tady se však rozhodovali sami a že se pak trápili, byl jen jejich problém, stačilo se rozhodnout jinak a všichni by byli spokojení (mám-li jistotu, že mě ten druhý chce a já nechci nikoho jiného než jeho, proč bych se vdávala za někoho jiného?)... Zaujaly mě některé dialogy a co si budu už vždycky pamatovat je " Myšlenky jsou tyrani, kteří se znovu a znovu vracejí, aby nás mučili." a "Nemohu žít, odešel mi život, nemohu žít, odešla mi duše." ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Ralph prostě nemůže vytrhnout tenhle monstrózní průšvih. Nohy mu podráží otravná a ošklivá Juliette (nikdy mi nepřišla krásná, přesto se mi v Čokoládě celkem líbila, ale tady byla vyloženě na facku - a opravdu to nebylo jen rolí Kateřiny, která je příšerná i v předloze a zůstává mi záhadou co na takové ženě milovali hned dva chlapi) v dvojroli a hrozně zkratkovitý a nenavazující příběh. Knížku jsem četla dvakrát a dobře jsem udělala. Kdybych neznala souvislosti, nejspíš bych půlku filmu ani nepochopila a ptala bych se, kdo je sakra tahle postava a kde se tam vzala? A jak to, že je zase pryč? Líbil se mi i Jeremy Northam - za pánské osazenstvo uděluji ony dvě hvězdičky. Zbytek byl prostě špatný. P.S: Tak děsivý český dabing doufejme zase dlouho neuslyším. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ralph Fiennes trval na dodržaní scény z knihy, v ktorej si Heathcliff bije hlavu o strom. Urobil to tak presvedčivo, až mu začala tiecť krv. (jofffo1)

Související novinky

Bouřlivá Natalie

Bouřlivá Natalie

12.04.2008

Natalie Portman zřejmě pochytila od Scarlett a Keiry slabost pro historické kostýmy. Poslední dobou se do nich navléká podezřele často. Po Španělsku v dobách inkvizice a napoleonských válek (Goyovy… (více)

Reklama

Reklama