Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Se scénářem si Bob Gale opravdu vyhrál. Jako ostatně se vším, co dělá. (Všechny ty perfektně skloubené časové paradoxy v BTTF jsou jeho.) Hraje si s divákem jak kočka s myší a vždy vás něčím překvapí. Vyústění snímku (poučení životní) je sice vcelku lehce odhadnutelné, zato bych vypíchnul scénu matka&droga. Ještě nikdy mi při smíchu ve filmu neběhal mráz tak mocně po zádech... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak jako se říká, že není něco jako večeře zdarma, tak i splnění jednoho libovolného přání O.W. Grantem na Dálnici 60 má své háčky: "Chlapík si přál perfektní sex každý den s nádhernými ženami podle svého výběru a žádná těhotenství. Tak dostává denně zásilkovou poštou erotický časopis a balíček kapesníčků." A to není zdaleka jediná lekce, kterou na imaginární Dálnici 60 nerozhodný mladík Oliver dostává. Každá zajížďka a každý stopař přináší novou a zajímavou životní zkušenost, z nichž původně zamýšlený pobyt ve světě právníků se zdá být nejméně zábavný. Nepředvídatelný a milý film se spoustou zajímavých epizod. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fLSBfpI6cig ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nerozhodného Neala Olivera tíží zásadní otázka co dál. Pokud chce znát odpověď a jestli bude mít i trochu štěstí, možná si ho vybere tajemný a také notně škodolibý(je totiž poloviční Ir) – O . W. Grant. Potom stačí pouze jediné; vyrazit po neexistující Interstate 60 :-) Pohodová road movie, kterou snadno přehlédnete. Nebýt tandemu Korbitch, které si tento nenápadný snímek také získal a favorita v mé top G. Oldmana, tak jsem ochuzená o neskutečně zábavnou jízdu za dobrodružstvím. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co mám očekávat, ale veškeré obava byly hodně rychle rozprášeny. Bob Gale totiž dokonale zůročil své bohaté zkušenosti ze psaní scénářů a natočil snímek par excellence, který představuje nejen velkou porci inteligentní zábavy, ale hlavně dokáže svým netradičním pojetím přimět diváka k zamyšlení. Je lepší vědět víc, nebo raději vůbec nic? Taková otázka může být rozvedena mnoha cestičkami, ale ta vedoucí skrze záhadnou dálnici 60 je dozajista tou nejabsurdnější, nejzvláštnější, ale zároveň i nejnápaditější, jakou si lze vůbec představit. To už je ale asi trochu moc přívlastků, a přesto nejsou dostatečně výstižné. Nejlépe bude, když napíšu jedinečný- v celkové myšlence, vtipném provedení a hereckých výkonech v čele s božským Gary Oldmanem, který dostal bezvadnou roli hodnou skutečně těch největších hereckých osobností, a poradil si s ní ještě vysoko nad všechna očekávání. Podle mě jeden z nejoriginálnějších filmů poslední dekády, a je velká škoda, že se do povědomí širší společnosti zatím nedostal. 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prisahám, že som nevedel, čo mám od tohto filmu čakať, ale stačilo mi meno Gary Oldman a dobré hodnotenia, aby som si to nenechal újsť. Čakal som road movie a dostal som bláznivo-rozprávkovú road movie.Nenudil som sa a dobre som sa bavil. Keď tvorcom išlo o to, tak im to vyšlo. Na stávkovej scéne v reštaurácií som sa dobre pobavil, ale dostala ma aj tá na pumpe s bezdomovcom, ktorý bude pracovať za jedlo. To bola fakt trefa do čiereneho, lebo presne takýchto chytrákov vidíte denne na každom rohu. Celkovo príjemná vec, určite ma vždy poteší, keď film, od ktorého veľa nečakáte, prekvapí. S manželkou sme tipovali, čo je v balíčku. Je to neuveriteľné, ale uhádol som...Film 80%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Sally (Melyssa Ade) komentuje film, který běží v televizi v 19. minutě, slovy: „Já bych nikdy neodešla.“ Jedná se o závěrečnou scénu z filmu Blízká setkání třetího druhu (1977). Jde o zásadní rozhodnutí – zda nastoupit do kosmické lodi mimozemšťanů či ne. (sator)
  • O.W. Grant (Gary Oldman) podobou, oblékáním i komikou připomíná postavu Pee-wee Hermana. Pee-wee Herman je komediální postava, kterou vytvořil a ztvárnil americký komik Paul Reubens. V 80. letech hrál ve filmech a televizních seriálech. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno