Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nějaká organizace unáší lidi a zabíjí je jeden z mrtvých je chlápek co ho dříve hledal detektiv Luther , který je nyní ve vězení jelikož někoho zabil. Z té organizace mu zavolají a řeknou mu, že budou zabíjet dále on uteče z vězení kde měl dokonce i mobil  (nejvtipnější část ) a jde jich hledat. Mezitím tam umírají další a finále je kdesi ve sněhu v nějaké budově tady se hodně vykrádá Smrt on-line (2008)  a je to jediná pasáž co za něco stojí. Jinak jsou zde hodně neschopní policajti hlavní vyšetřovatelka není schopná zmlátit nějakého no name týpka  a Luther na tom není o nic lépe. 40 procent někde do televize se to dá pokud čekáte více ruce pryč. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ten pád z nebes, co je v názvu, opravdu sedí. Na film jsem se těšil a minutu od minuty mě čím dál víc nebavil. Seriál jsem neviděl a film mě prostě nezaujal. Totožnost sériového vraha je odhalená hned na začátku, takže je to během filmu bez jakýhokoliv překvapení. I když musím vyzdvihnout, ten hlavní záporák byl zahranej teda výborně. Jenže to je asi tak jediný, co je tady dobře zahraný...Film mě byl vychválenej od jednoho známýho do nebes, o to větší bylo moje zklamání, takže za to hvězda dolů. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Původní seriál neznám, nicméně jeho pozitivní ohlasy a všudypřítomná chvála mě celkem nalákaly i na jakési nepřímé pokračování, a to o to víc, že jde o netflix. Nový Luther je pak zvláštní zejména tím, že od začátku známe vraha, a tím se v rámci žánrového mainstreamu sympaticky odlišuje. Zpočátku jsem byl mírně skeptický, ale určité prvky filmu si mě časem získaly a sklízejí plusové body. Idris Elba je pořád stejný sekáč, excelentní Andy Serkis zahrál psychopata jako bůh a do tohohle zhmotnění se snad narodil, nehledě na to, že jeho Glum rysy mu teda výrazně přidávají a suma sumárum je i příběh ok, neustále se něco děje a vyvíjí se, takže přestřelená stopáž dvou hodin vyloženě nenudí. Celý tenhle styl padoušského masterminda je dost originální a sofistikovaný a celkově se na něj dobře kouká, na druhou stranu zde trochu pokulhává akce a její reálnost, nazvučení i choreoška a zde působí film celkem béčkově a odfláknutě a stejně tak v detailech film moc neboduje, respektive je místy trochu hloupý, ale jinak jsem se v rámci možností bavil a rozhodně nejde o takovou ptákovinu, kterou by film potenciálně mohl být- přece jen je netflix poslední dobou továrna na trash. Obstojný průměr. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Luther nikdy nebyl nejak propracovana postava, byl jenom jednim z piliru serialu, tema dalsima byli jeho sidekickove a kriminalni pripady. Film se ale z nejakeho zahadneho duvodu rozhodne dva pilire zborit, postavit Luthera do cela samotneho a zduraznit naprostou vytezenost teto postavy. Navazal tak na 4. a 5. sezonu serialu, ktere uz mlatily jenom prazdnou slamu. Kriminalni zapletka je tu trapne prekombinovana a dost stupidni, postavam chybi jakakoli motivace a hemzi se to tu nonsensy. Upocena snaha o barevne akcenty v obraze je jak z filmarskeho slabikare a misty pusobi az sprtacky. Touha zakotvit nekde mezi Bondem a Sherlockem zkratka tvurcum tezce nevysla. Neni to ani dost chytre, ani dost akcni. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nebýt nesmírně hloupého a příliš jednoduchého scénáře, ve kterém jen máloco dává smysl, mohlo se jednat o velmi důstojné pokračování výborného seriálu. Elba totiž stále táhne, má to skvělou dávku napětí a Serkis je jako padouch velmi dobrý. Nad ten nesmyslný příběh a zvláštní konec se bohužel zcela povznést nedokážu. Jsem rád za další setkání s DCI Lutherem, ale za tento počin si Netflix pochvalu nezaslouží. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno