Reklama

Reklama

Putování s pravěkými lidmi

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Cavemen (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2003, 1 h 56 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

PUTOVÁNÍ S PRAVĚKÝMI LIDMI - podívejte se na život před miliony a miliony let a buďte svědky neuvěřitelné evoluce lidského rodu. Po sérii PUTOVÁNÍ S DINOSAURY a PUTOVÁNÍ S PRAVĚKÝMI ZVÍŘATY přichází další vzrušující příběh o vývoji člověka. Tato unikátní série vypráví příběh o zvláštních okolnostech a určujících rysech ovlivňujících zvíře, které přišlo ovládnout svět. Jde samozřejmě o Homo sapiens a vy teď máte příležitost potkat se se svými předchůdci. Nejmodernější speciální efekty a maskérské techniky oživující vědecky přesnou rekonstrukci lidských předků, zatímco počítačová grafika a nová digitální technologie vytváří prostředí, ve kterém žili.

PUTOVÁNÍ S PRAVĚKÝMI LIDMI nabízí šanci prozkoumat prehistorickou minulost a jít přímo do centra dění. Co všechno nás utvářelo? Jak to bylo s novými schopnostmi dvounohých zvířat? Jak byl přemýšlivý tvor vybaven k přežití? Podívejte se na počátky zájmu o myšlenky a pocity druhého a konečně na rozhodující faktor našeho unikátního úspěchu - fantazii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

darwin 

všechny recenze uživatele

Už to sice nemá kouzlo jako Putování s dinosaury nebo Putování s pravěkými zvířaty, ale pořád je to nadprůměrný dokument. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Přítomnost reálného živého průvodce v obraze zkrátka "sucks". Nebyl to dobrý nápad, proto jen čtyři hvězdičky (a je dobře, že později BBC tento koncept zase opustila). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Velice dobře natočený dokumentární seriál, který vás přímo vtáhne do života pravěkých lidí. Nebyla to žádná selanka, naopak každodenní boj o přežití. Prostě život bez nákupáků, bez televize, za to spočívající v hledání kamenů a zbraní určených pro usmrcení zvířete na jídlo a kůži. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré, jako ostatní Putování. Když jsem to sledoval, studoval jsem ještě historii a měli jsme seminář o tom, jak se člověk vyvíjel už od počátku a proto vím, jak moc je tento dokument přesný! Skvělá práce. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Další výborná série "Walking with..." Moc dobře udělané. Jak jsem koukal, některá prezentovaná fakta jsou už minimálně částečně zastaralá, přece jenom je to deset let a výzkum jde dopředu, ale není to nic význačného a vůbec fakt, že jsem si o tom začal zjišťovat trochu víc a tak nějak se nad vývojem člověka pořádně zamyslel, se cení. Ve škole kdysi to byla jenom strohá fakta, která mi do celkové skládačky ještě nenaskákala. Jak čtu zdejší reakce, je fakt, že průvodce přímo mezi předky mi tady taky trochu vadil, bylo to takové divné - narozdíl od Chased by Dinosaurs, kde mě to naopak velmi pobavilo, ale tam to bylo na průvodci založené. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Podnětný, naučně populární dokumet o historii lidského vývoje, kde je mnoho otazníků a pár odpovědí. Velmi dobře udělané. ()

bangee 

všechny recenze uživatele

TAdy musím hodnotit trochu kriticky, protože jsko student antropologie jsem se s tímto seriálem setkal na akademické půdě, kde jsme ho sice používali jako učební pomůcku, nicméně jsme zároveň odhalovali dílčí jak technické, tak věcné chyby ( a že jich je.... nicméně toto tady rozebírat nebudu, k tomu bych potřeboval tak min. 50 stránek). BBC dotáhla své dokumenty po vizuální sránce téměř k dokonalosti, na druhou stranu samotná vědecká stránka ustupuje trochu do pozadí. A to sice z jednoho důvodu, tento pořad, aby zaujal širší věřejnost, musí být výrazně z popularizován, protože by to jinak pro všechny byla strašná nuda. Takhle se to jeví jako zdravý kompromis, který potěší, ale měl by se brát s nadhledem. Slabší 4*. Anebo lepší 3* ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Paráda, pecka, pecka! Pro mě asi nejlepší dokument ze série Putování s.. Kupa zajímavých informací v poutavém a hlavně uvěřitelném hávu, počítačových triků je pomálu a vše obstarávají skvěle namaskovaní herci (jenom škoda že se opakují ti samí v každé době, ale to je jen drobná výtka). Průvodce na rozdíl od Nigela nepůsobí rušivě, nesnaží se vetřít do každého druhého záběru. Naopak, objevuje se jen občas a pokaždé s podstatnou a důležitou informací. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Když jsme chodili s dinosaury byl jsem uchvácen a to vším, jenže tady mi styl, ztvárnění ani kabátek seriálu nějak nesedí. Masky a efekty jsou podle mě stupidní, nedokáže se to ani z půlky vyrovnat jiným sekcím série o putování s ***. Postupem času možná změním názor, ale zatím slabé 2*. ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument je oproti ostatním ze série dost odlišný. Vypravěč/průvodce (Robert Winston) je tu fyzicky přítomen a někdy má i interakci s okolím. Někdy je to ale zvláštní, protože dost riskuje, že naruší časovou linii - sice málo, ale mohl by to být problém :) Jindy si ho pralidé vůbec nevšimají, i když stojí kousek od nich. A když byl třeba v jeskyni jen pár metrů od tlupy neandrtálců, to riskoval i svůj život, imho :) Prostě ta celková "kompozice" je taková divná a nereálná. Ostatní seriály se víc držely stylu normálních dokumentů o přírodě, což podporovalo iluzi reality. Třeba když zvíře zavadilo o kameru, tak ji rozbilo nebo umazalo. V tomto případě kamera snímá úhly, které by nebyly možné, alespoň ne bez toho, aby kameramana pračlověk uviděl. Fyzickou přítomnost průvodce přesto chápu - byl tam, aby divák viděl poměr velikosti dnešního člověka od pralidí. Ale mohlo to být uděláno lépe. Masky jsou pěkné a herci to zahráli dobře, o tom žádná. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Produkce BBC opět nezklamala. Všechny 4 epizody jsou něčím zajímavé a koncepce paralely současného člověka v minulosti vůči našim předkům není špatná, zvláště poslední scéna se mi velmi líbila, přesto by se na ni nemuselo toliko tlačit, jelikož to trochu ubírá prostor. Každopádně stojí za to, si tento snímek shlédnout. Asi se toliko nového nedozvíte, ale jistě si osvěžíte a předně uvidíte, co vám ve škole, snad, řekli. ()

Doomer 

všechny recenze uživatele

Zajimavou formou ukazuje historii lidskych druhu. Strhavam hvezdicku za nevedecky pristup ve ctvrtem dilu kdy pruvodce dokumentem rikal ze nikdo nemuze vedet jestli je posmrtny zivot nebo neni (resilo se pohrbivani zemrelych). ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument, ktorý je pekne spracovaný, len mi na ňom vadí ten moderátor, ktorý sa do všetkého stará a hlavne pomedzi nich chodí. Mohol ostať pokojne za kamerou. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Trošku vtipné, no zaujímavé stretnutie sa s našimi "predkami". Ich každodenné rutiny vyobrazené tým najlepším spôsobom a to hranou formou. Teda aspoň to tak vyzerá a to je tá vtipná čas. No dosť už o tomto, seriál je fajn, miestami ubíjajúci ak nie ste fanúšikom pravekých dejín, no názov putovanie je vážne výstižný. Od narodenia mladého, jeho rast a prispôsobovanie sa tlupe, súboje v tlupe alebo medzi tlupami, až po smrť. Krásne, príjemné, náučné a dobre spracované. ()

Reklama

Reklama