Reklama

Reklama

Sting

Trailer 1

Obsahy(1)

Za chladné a bouřlivé noci v New Yorku spadne z nebe záhadný objekt a prorazí okno zchátralého činžovního domu. Je to vejce, z něhož se vyklube podivný pavouk. (TommyZR)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (25)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z vesmíru přiletí pavoučí vajíčko a usadí se v domečku pro panenky. Čerstvě vylíhlého pavoučka připomínajícího snovačku objeví dívka Charlotte a vezme si ho do pokojíčku. Krmí ho a netuší, že vychovává vraždící monstrum. Dosti nevyvážený snímek, jehož poměrně velkou část zabírá žvanění postav a problematické vztahy v rodině Charlotte. Ta je mimochodem nesympatický spratek, a tak jsem tajně doufal, že bude roztrhána s celou povedenou famílií. Osazenstvo domu je poměrně bizarní, na krev a mordy dojde, což je nejsvětlejší stránka filmu. Očekával jsem ale větší nářez a samozřejmě ano, Havěť je nesrovnatelně lepší. Pominu zoologické nelogičnosti - pavouk je sice z kosmu, ale je až příliš, kromě velikosti, podobný pozemským, a tak když zakousne svoji kořist, neměla by ta šanci na přežití. Jak je i ve filmu zmíněno, pavouk do oběti vstříkne trávicí šťávy, čímž je její osud zpečetěn. Ale nad tím bych zavřel oči, kdyby měl film nepolevující atmosféru a spád. Příjemné byly drobné vtípky typu - stín zavěšeného květináče, potěšily nohy mizející ve ventilaci, na což jsem čekal, pobavil poslední záběr před titulky jako odkaz na Critters. Naopak zklamal nedotažený odkaz na Vetřelce... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ehm, nezapomněl tu "náááhodou" někdo do záhlaví doplnit škatulku "komedie"? Třeba i jako varování? Po nedávném průseru od žabožroutů je tady totiž další moje letošní pavoučí zklamání. A dvojnásobné, protože od tvůrce pětihvězdových Wyrmwoodů. Komu je probůh tenhle film určený? Věděl to vůbec sám rejža/scénárista? Snad dětem? Ano, to jsem si dlouho myslel, protože ca 80% děje (a celá první polovina) se nese v duchu rodinných středoproudových pseudohorrorů, jakými byli svého času třeba Špílbergovi Poltergeisti. Ovšem na druhou stranu film v druhé půli obsahuje několik málo scén, které bych asi dětem (aspoň těm předpubertálním) radši nepouštěl, nechtěl-li bych jim způsobit psychickou újmu. Takže tedy soft horror pro mládež okolo 12-15 let? Asi. Ale kdy už se sakra začnou točit plnotučné horrory pro nás dospělé? Hmmm... V rámci objektivity musím ale rejžovi i pochválit několik výrazných postav, například obě pološílené babky, španělskou vdovu, podivínského korejského souseda, nebo vyloženě komediální figurku hubiče hmyzu. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nám pavúčik spadne z vesmíru. Malé dievča si z neho spraví domáceho maznáčika, pomenuje ho Sting a začne ho pekne vykrmovať. Čím viac ho však kŕmi, tým viac pavúk rastie a zvyšuje sa aj jeho apetít. Kam to bude viesť, je myslím jasné. Škoda, že bol pavúk iba jeden. Tým pádom nedôjde až k takej akčnosti, ako by som si želal - predpokladám, že bude film často porovnávaný s nedávnou francúzskou peckou Vermines, no Sting  tento súboj podľa očakávania prehráva, hoci stále sa jedná o pekne nakrútenú a zábavnú pavúčiu vyvražďovačku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

O Sting sa hovorí ako o najlepšom pavúčom horore sveta. Tak si najskôr urobme rešerš. Pavúčie horory zďaleka nie sú také rozšírené, ako žraločie. Keď si ich zrátame a vezmeme do úvahy len čisté horory (teda nie Pána prsteňov: Návrat kráľa), so šokom si uvedomíme, že ich v skutočnosti za posledné desaťročia vôbec nebolo veľa, skôr naopak. A väčšina z toho boli tvrdé už ani nie béčka, ale rovno céčka na hranici pozerateľnosti. Dostali sme sa kvôli tomu do štádia, že za jeden z najvydarenejších kusov môžeme považovať pretrikovanú komediálnu blbosť Útok pavúkov s Davidom Arquetteom. V tomto (pavúčom) štádiu tým pádom výkriky „najlepší pavúčí horor na svete!“ majú len pramalú výpovednú hodnotu. Za mňa výsostne najlepším zostáva Arachnofóbia, ktorá majstrovsky spojila nepríjemný horor s čiernou komédiou. A to hororové komédie fakt nemám rád. Ono je pekné, že tvorcovia Stingu uprednostňujú postavy, ale čo z toho, keď sú útrpne neoriginálne? Herci sa síce snažia (prirodzenú Alylu Browne možno čaká kariéra), ale je to prd platné, keďže také klišé by neuhral ani Ian McKellen. Ostatné postavy (s výnimkou otca a dcéry) sú vyložené karikatúry, prípadne komické postavičky. Atmosféra zasneženej štvrte s činžiakom, v ktorom sa odohráva peklo, by mohla byť geniálna, ale to by sa v snehu muselo odohrávať viac, ako 120 sekúnd z 91-minútovej stopáže. Pri pozeraní sa mi často zo spomienok vynárali Critters 3, čo nie je práve najväčšia pochvala, ako iste sami uznáte Jasné, pavúk z vesmíru, čo my o ňom vieme? Ale dať sem tvora, ktorý rozumie ľudskému hlasu (!) a píska (!!) a pritom sa správa ako bežný (gigantický) pavúk, to som proste nepochopil, nebavilo ma to a sem-tam som starecky krútil hlavou nad detskosťou tvorcov. Samotný pavúk a scény s ním sú nechutné, hoc druhé Evil Dead nečakajte. To je škoda, myslím si, že ak už chceli byť tvorcovia iní, mali pritlačiť v píle práve pri gore, enormnom množstve pavučín, slizu atď. To sa odohralo len v zopár scénach a ani tie ma ako drsného hororového fanúšika nijak zvlášť neodrovnali. Dokonca si trúfať povedať, že ak by tvorcovia vystrihli 50 najdrsnejších sekúnd, bol by to rodinný film (!). Scenár je neskutočne neoriginálny (lezenie vetracími šachtami, pokazená baterka), predvídateľný (čo myslíte, ak sa na samom začiatku „náhodou“ ukáže, že je pavúk alergický na naftalínové guľôčky, budú vo finále použité proti nemu?) a dramaturgicky odfláknutý (aký malo zmysel na začiatku sa tváriť, že ide o budovanie vzťahu medzi pavúkom a dieťaťom, keď na konci z toho nič nezostalo?). Ale tak tie mizerné 3* si asi zaslúži, najmä v porovnaní s Lavalantulou 2. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Wyrmwoodu nám doručili už druhého letošního pavúčika, který je podán více odlehčeněji a arachnofobikům nedá bohužel moc zabrat, v tomhle byl Vermines agresivnější a úspěšnější a tady se zkrátka v mnoha věcech mohlo přitvrdit, ale určitě Sting neurazí. Opět tu máme panelák, spousta lidí a jedno vajíčko z vesmíru, ze kterého se vyklube pavouk, který má čím dál větší apetit. Malý pavouk byl pěkně exotický a scéna, kde vlezl do ženy a začal v ní dělat bordel v těle byla solidní, ovšem tady se dalo vyřádit tak, že z toho mohla být gore scéna roku, tu se mohli teda vyřádit 3x více. Připomíná to spíš monster horor béčka z 90. let, které mají odlehčený nádech a úplně to nevadí, jen humor úplně nefunguje a vraždy jsou spíš mimo záběr, když už z toho udělali vyvražďovačku, tak to chtělo výživnější mordy, protože atmosféra moc nefunguje a strach z pavouka tím tuplem. Koukatelné a příjemné, ale na vyšší hodnocení se nevyškrábu. Vermines byli jinde. 60% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama