Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Robbins má dobré srdce, je svedomitý vojak, ale je rebel! A to sa v armáde nenosí. Tam sa musí sekať lajna! Po jednom menšom vojenskom fauxpas (vystrelil nadriadenému mozog), sa dostáva do vyhnanstva na opustený ostrov. Trestanecká kolónia - absolom. A keďže na vojne veľa klikoval, o jeho schopnosti majú záujem tí zlí (Outsideri) a tí dobrí (Insideri - nečakane:). Netreba ani moc kvízovať, kto si ho nakoniec ochočí. Medzi dobrými a zlými to je na ostrie noža a uprostred toho všetkého Robbins. Rebelov mám rád. Aj tých filmových (teda hlavne). Len to netreba preháňať. A to sa tu žiaľ koná. Silno iracionálne konanie hlavného hrdinu strháva veškerú snahu o budovanie akej takej zápletky. Už s počiatku je okato naznčené, akým smerom sa to celé bude uberať a príbeh si poslušne pokrivkáva k prekvapivému záveru. Chýba tomu štipka nápadu. Šeď, šeď. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem drsná věc z prostředí brutálního vězení někde uprostřed ničeho. Jsou to takové Hunger Games bez zbytečného patosu a trapných, idiotských debilit, které bohužel většinu téhle série provázely. Ray Liotta ukazuje, že dokáže hrát taky něco jiného, než detektiva, případně mafiána a celý film mu fandíte, aby se z toho dostal. 80% ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

No Escape režii Martin Campbell zvládl velice dobře. Nenudila jsem se, knižní předloze to odpovídá. Ovšem nízký rozpočet to vždycky kazí. Tam, kde by měly nastoupit kvalitní filmové efekty je viďět, že prostě na ně nebylo. A to nemluvím o kostýmech Ray Liottovi prostě plápolaly kalhoty na pozadí :). Přitom nosné postavy hrály dobře : R.Liotta tam ty uhrančivé oči má, nehraje špatně a Lance Henriksen podává dobrý výkon. Ty 3* hvězdičky si určite podle mého oprávněně zaslouží. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Obyčejná akční béčkárna, která nakonec skončí někde ve středověku, ačkoliv ze začátku slibuje scifi podivanou. Na druhou stranu, když jsem viděl úroveň efektů nebo kulis v rámci moderního světa, byl jsem za lokace džungle vcelku rád. Akce byla vcelku fajn (občas i poctivě naturalistická), ale ke každý akční scéně vedla zdlouhavá cesta v podobě nudnejch scén nicneřikajicích dialogů. Určitě by pomohlo zkrátit stopáž o nějakejch dvacet minut. Příběh taky nebyl žádný terno. Vždycky mě u těhlech námětů udiví, kolik dobráků se ve vězení najde a jak dokážou držet spolu. Finále nedávalo díky debilnímu chování ředitele žádnej smysl, nicméně i tak nechápu, proč takovej spoiler dával distributor do popisku. Několik slušnejch akčních scén a pár hlášek nebo schopnejch herců opravdu k mý spokojenosti nestačí, dvě silnější hvězdy. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dobrodružno akčný film. Má zaujímavý príbeh o vojakovi, ktorý v budúcnosti po vražde svojho nadriadeného skončí v tajnom väzení, čo je ostrov, kde žijú dve skupiny mužov, agresívna a bojovná väčšina a civilizovaná menšina a tak sa vojak pridá k menšine, ktorej chce pomôcť vyhrať a zároveň hľadá spôsob úteku. Spracovanie nie je zlé, film dokáže zaujať celý čas, ale kvôli trochu prehnanej dĺžke miestami stráca tempo a navyše film využíva viac koncept historického žánru na úkor akčného a to je škoda. Akcie je tu pomerne dosť, ale je skôr iba priemerná. Ako som už spomínal pri spracovaní, viac pripomína historický film, čomu je prispôsobená aj akcia a tak sa tu nájde hlavne streľba šípov a používanie rôznych rezných nástrojov, ale poteší niekoľko slušných likvidácií. Najviac sa mi páči útek vojaka od bojovnej skupiny, kde behom toho zaujímavo zabije viacerých zabijakov. Herecké obsadenie je celkom dobré, síce by som v hlavnej úlohe bral skôr nejakého akčného herca, ale ani Ray Liotta nesklame, ale potešia aj velitelia oboch skupín, hlavne Lance Henriksen a niektoré zaujímavé postavy z civilizovanej skupiny. Réžia v ničom neprekvapí, ale film zvládla dobre a technická stránka je veľmi dobrá. Keby sa Útek z Absolomu viac podobal na akčný film, tak by moje hodnotenie bolo lepšie, ale aj takto je to slušný film. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 63%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama