Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiletěl se na nás podívat, na naše pozvání. My ho okamžitě a střelhbitě sestřelili, jsme vážně dobráci, my lidé. A jíme laně. Což návštěvník prokazatelně nepobral a dojemně si zakuličkoval. Cestou k mateřské lodi se i o svou vlastní DNA s Jenny rozdělil, takový hodný, milý emzáček. Za dokonalou hereckou kreaci Jeffa Bridgese přihazuji hvězdičku navíc. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od Carpentera bych cekal nejakej horor nebo nakou uchylarnu, ale to se tentokrat nekona a ani mi to nevadilo. Pribeh je sice trochu jako E.T., ale pojatej krapet jinak. Prvni zhruba hodina je fakt dobra, vsemozny vysvetlovani mimozemstanovy je celkem zabava a diky dobre hudbe film hezky odsejpa. Jenze pak se do vseho zacnou michat city a film tak na tempu trochu ztraci. Navic to zamilovani hlavni hrdinky do Starmana je dost neverohodny. Celej film tahne hlavne naprosto vyborne vytuhlej Jeff Bridges, kerej mi krapet pripomnel Arnieho z Terminatora. Slabsi 4*. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Carpenter přinesl do našich srdcí strach a antarktický mráz svou Věcí, Carpenter přinesl do našich srdcí prázdnotu a vesmírnou nudu, aniž by nudil, svou Dark Star. A tenhle Carpenter nám nyní přináší lásku a mír? Kdo mu ta slova přes jeho překrásně cynické pysky tlačil? Dolary? Smlouva? Takový úpadek! Vždyť Starman se svému míčovitému mimozemskému bratranci z Dark Star nerovná ani zábavností, ani charismatem, ba ani fyzickou krásou! Koho to napadlo svěřit těmhle rukoum standardizovanou rodinnou podívanou s polotovarovitými postavami? ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Carpentera s výnimkou Halloweenu a Vládcu temnôt nemám veľmi v láske ale toto nízkorozpočtové romantické "E.T.ovské" sci-fi mi sadlo. Jednoduchý príbeh, sympatické obsadenie, pekná ústredná melódia, občas veľmi pôsobivé a citlivé dialógy + feeling 80tych rokov ....Starman je síce film na jedno pozretie no miestami dokáže pohladiť po srdci ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh ztroskotaného mimozemšťana (na oscara naminovaný Jeff Bridges), jenž se chce vrátit domů. Že je to téma dnes již mnohokrát opakované? Ano, nicméně John Carpenter do Staramana vložil svůj jedinečný styl a cit, takže v mnoha momentech tohle scifi dokáže chytit za srdce a rozhodně vyčnívá z řady. A finále je nádherně stylizované. Je to milá nostalgie. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jediný film Johna Carpentera, který obdržel nominaci na Oscara (Jeff Bridges - Nejlepší herec v hlavní roli). (D3VIL)
  • Fenomenální úspěch snímku E.T. – Mimozemšťan (1982) zapříčinil odsunutí natáčení tohoto filmu až na rok 1984. (Olík)
  • Na začátku osmdesátých let se ve stejnou dobu objevily ve studiu Columbia dva scénáře o mírumilovné návštěvě z kosmu, a to k filmu Starman a E.T. – Mimozemšťan (1982). Columbia se nakonec rozhodla pro realizaci Starmana a druhý scénář pustila studiu Universalu. (Olík)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama