Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Roth pracuje jako ošetřovatel v ZOO. Jeho snem je vyrazit na Aljašku, a proto veškeré peníze investuje do rekonstrukce plachetnice. Když se vydá na zkušební plavbu, loď se porouchá a Henry musí ke břehu. Zastaví se v malém bistru, kde ho zaujme sympatická Lucy. Dá se s ní do řeči a domluví si schůzku na další den. Druhý den Lucy sice sedí na svém místě, ale Henryho si vůbec nepamatuje. Majitelka podniku mu vysvětlí, že dívka měla autonehodu, po níž má poškozenou krátkodobou paměť, takže pokaždé, když se probudí, je pro ni neděle 13. října. Její otec a bratr se jí to snaží ulehčit, a proto každý den vše připraví a prožívají, jako by opravdu byla říjnová neděle. Otec dívky zakáže Henrymu se s ní stýkat. Když už nemůže jít do kavárny, začne připravovat náhodná setkání. Protože si Lucy po každém setkání s Henrym zpívá, tak otec rezignuje a pozve ho domů. Jednoho dne dívka zjistí, že není 13. října. Otec jí vše vysvětlí a zaveze ji k lékaři. Henryho uklidňuje, že další den bude zase vše při starém. Jenže mladík se rozhodne, že to změní. (TV Nova)

(více)

Recenze (771)

Honziik17 

všechny recenze uživatele

Sandlerovi filmy mám rád a s Drew natočili fakt dobrý film. K tomuhle snímku se rád občas vracím. Jedna věc mi ale vrtá hlavou. Proč Drew nevyzkoušela zůstat aspoň jednu noc vzhůru? :-) ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Najlepšie o tomto filme vypovedá fakt, že napriek tomu, že som ho videl rok dozadu a úplne triezvy, trvalo mojej holke pekne dlho kým mi ho pripomenula. Prerozprávala skoro celý dej a aj to som musel zhliadnuť skoro 20 minút kým mi došlo že túto s--čku som už videl. Ano bolo tam pár vtipných momentov, ale tie prehnané zvieracie scény, kanálny humor a polopatistický scénar bol viac než moje receptory mohli zniesť. ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Si přestavte, že vaše žena se každé ráno probudí a neví kdo jste. Do této situace nebo jí podobné se dostali hlavní hrdinové této skvělé romantické komedie. Vejdete Do baru a potkáte dívku, která se vám líbí, oslovíte ji a když to vypadá, že je ruka v rukávě tak druhý den (ve stejném baru) si vás nepamatuje a ještě vás vyhodí od stolu ... . ()

Enelya 

všechny recenze uživatele

I přestože hlavní hrdinové patří spíše mezi béčkové herce, nápad se ztrátou paměti je celkem obehrané téma a na ,,idiota" Roba Schneidera mám už alergii, řadím 50 First Dates mezi ty lepší americké romantické komedie, na které když narazím, s chutí je shlédnu.(Pokud nebudou v českém dabingu:D) 65% ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler je jakožto komediální herec výborný.Má to přímo napsané v obličeji, že má hrát komedie.Tohle je zprvu velmi příjemná a nenáročná komedie s lehce romantickým podtextem, ale později se romantika vyúsťuje více a více.Balancuje na hraně klišé, které nenávidím a originalitou s částečným dramatem.Drew Barrymore se pro tuto roli hodí a hraje velmi důvěryhodně, avšak nic převratného.Rozhodně pěkný, odpočinkový snímek u kterého se občas zasmějete a možná někteří slabší proti romantice budou dojati. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Na takovéhle filmy se dá koukat pořád dokola. Drew prostě miluju! A navíc: ,,Ahoj, já jsem Tom.´´ 80% ()

migsee 

všechny recenze uživatele

Kdysi v pravěku, kdy jsme byli posedlí Almodovarem a Hvězdnými válkami a opovrhovali jsme romantickými komediemi, vzal můj kamarád svou přítelkyni do kina na tento film. A já mu říkala: "Ses po***l, ne?" A pak jsem ho ze zvědavosti shlédla taky a zamilovala se do Adama Sandlera:) ()

hodbodka 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem si dokonce řekla, že se na to musím podívat alespoň 50x a stále se mi to bud líbit jako poprvé. Opravdu originální příběh, dokonalé herecké výkony a skvělý humor. Prostě tahle komedie patří mezi mé nejoblíbenější a to opravdu zaslouženě! ()

Perchta6 

všechny recenze uživatele

Milý příběh: skvělá holka, perfektní kluk - a proč jim to nevyšlo??? Vtipný pohled na poúrazový stav hrdinky i na osudy její rodiny. A ta hudba na závěr, ta mě dostala... Jo a mám ráda malé tučňáky! ()

principessa 

všechny recenze uživatele

Memento, jen trochu jinak? Možná tak chtěl režisér opravdu vzdát hold velkému Nolanovi a pokud tomu tak bylo, pak má u mě jedno velké plus, protože pro Nolana já mám taky slabost. Drew Barrymore jako oběť podivné nemoci jménem anterográdní amnézie je opravdu roztomilá a mě jen napadá, že s Lennym by to měl Adam Sandler trochu snazší, protože ten si narozdíl od Drew svou nemoc uvědomuje. Jinak ale nebudu hledat mouchy zbytečně tam kde nemusím. Pro mě je tohle moc fajn odpočinková komedie, u které jsem se opravdu dobře bavila.... 4 hvězdy tudíž byla jasná volba! ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších romantických komedií. Asi bych jí dal tři hvězdy, protože mě zase tolik nebavila, nicméně za ten nápad a pěkný závěr jednu přidám. 4/5. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Ďalšia vydarená spolupráca dua Segal-Sandler. Druhý menovaný je môj obľúbený komediálny herec a nesporný talent potvrdil aj v tomto filme. Pri rozumnej stopáži je to naozaj krásne strávená hodina a pol, najlepšie s vašou polovičkou. Neustále pokusy o zoznámenie s Drew boli veľmi vtipné a kreatívne, naopak, jej úraz a spôsob života zase dojímavé. Sandlerovi to sadlo, Drew bola roztomilá, i keď ju príliš nemusím a vedľajšie postavičky ako Astin, či Schneider výborne zapadli do deja. Jedna z mojich obľúbených romantických komédií po roku 2000... 75% ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Svěží a výborná komedie. Velmi se mě líbilo obsazení, a byly chvíle, kdy jsem se opravdu od srdce dusil smíchy. ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Au když vám film začne s tím, že parta holek vykládá o nějakém úžasném bohovi z Havaje, jen abychom následně zjistili, že je to Adam Sandler tak víte, že to asi nebude dobrý film. Když něco podobného udělá Neil Patrick Harris, tak mu to možná i věříte, ale Adamu Sandlerovi (obzvláště pokud to vidíte v originále?) rozhodně ne. No a ani ne 5 minut od začátku se vám tam objeví Rob Schneider, který se snaží hrát Havajce (trošku rasisticky dle mého názoru). Vtipy v tomto filmu mi nesedly. Většina z nich byla postavená na takovém tom americkém nechutném humoru typu pozvracení nějakého chudáka apod, špatných akcentů a neustálého utahování si z Henryho kolegyně (která je ve filmu viděna jako neatraktivní). Film je celý postavený na stereotypech a klišé. Na příběhu není nic co by vás překvapilo. Navíc celá ta situace s tím, jak se muž neustálými triky a přetvářkou snaží získat ženu mi byla proti srsti. Postava Adama Sandlera byla nesnesitelná. Sean Astin byl rovněž otravný. Rob Schneiderovo pojetí byl vyložené urážlivé k Havajskému obyvatelstvu. Jediný, kdo byl na tomhle filmu skousnutelný, byla Drew Barrymore. Její postava, i přesto že měla amnesii a nebo možná právě proto byla jediná, které mi byla sympatická a která mi nepřipadala jak vypadlá z komiksu. Hlavní problém tohoto filmu je dle mého názoru to, že jsem nechtěla aby Henry a Lucy skončili spolu. Ve skutečnosti jsem měla chuť křičet "Uteč!“ pokaždé když se k ní Henry přiblížil, což by se v romantické komedii asi dít nemělo. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Přestože romantické filmy nejsou zrovna mým vyhledávaným žánrem, tak k mému překvapení musím říct, že to vůbec nebylo špatné. Dokonce mě překvapil i Sandler, který tu roli zvládl. ()

Související novinky

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama