50x a stále poprvé
Peter SegalScénář:
George WingKamera:
Jack N. GreenHudba:
Teddy CastellucciHrají:
Adam Sandler, Drew Barrymore, Sean Astin, Rob Schneider, Dan Aykroyd, Amy Hill, Allen Covert, Lusia Strus, Blake Clark, Pomaika'i Brown, Jonathan Loughran, Glen Chin, Lynn Collins, Maya Rudolph, Kristin Bauer van Straten, Nectar Rose, Missi Pyle, Kevin James, Katheryn Winnick, Michelle Lee, Peter Dante, Kent Avenido, Jessica Bowman, Lin Yan, Jackie Sandler, Albert Chi, Nika King, Mark Pinkosh, Sharon OmiProducenti:
Jack Giarraputo, Steve Golin, Nancy JuvonenStřih:
Jeff GoursonScénografie:
Alan AuKostýmy:
Ellen Lutter, Clare HallworthPlakáty
Ošetřovatel arktických vodních zvířat Henry Roth (Adam Sandler) má svou budoucnost důkladně naplánovanou. Ve chvílích, kdy zrovna nepečuje o mořská zvířata v havajském Sea Life parku, láme srdce turistek a pokouší se navázat krátkodobou romanci. Dlouhodobý vztah u něj nepřipadá v úvahu - zhatil by jeho dlouholetý sen o výpravě na Aljašku, kde chce zkoumat podmořský život mrožů. Když se konečně přiblíží možnost, že by se Henryho sen stal skutečností, dojde během zkušební jízdy jeho škuneru k nečekané nehodě. Osud jej pak zavede do místní kavárny Hukilau, kde se setkává nejen s podezřívavými pohledy hostů, ale také s mladou a krásnou Lucy Whitmore (Drew Barrymore), jejíž šarm mu ihned učaruje. Henry neodolá čerstvé vzpomínce na Lucy a její metodický způsob rozpitvání oplatek, ze kterých před jeho udiveným zrakem postavila dokonalý model vigvamu, a následující den navštíví kavárnu znovu. Lucy opět sedí sama se svými oplatkami, ze kterých tentokrát skládá velmi dekorativní srub. Když se jí u obdivuhodné vaflové stavby nedaří upevnit dveře, Henry vycítí svou příležitost, popadne párátko a problém elegantně vyřeší. Henry se dá s Lucy do řeči a během zajímavé konverzace o oplatkách a mořských savcích v ní začíná nacházet stále větší zalíbení. Poruší své vlastní pravidlo o seznamování s místními děvčaty a domluví si s Lucy další schůzku. Když ale následující den dorazí a odvolává se na předchozí setkání, Lucy jej považuje za blázna a zavolá pomoc. Lucy nemá ani nejmenší ponětí, kdo Henry je. A Henry si pomalu uvědomuje, že pokud bude chtít získat její přízeň, bude muset bojovat o její srdce každý den znovu až do konce života...(oficiální text distributora)
- Henry Roth pracuje jako ošetřovatel v ZOO. Jeho snem je vyrazit na Aljašku, a proto veškeré peníze investuje do rekonstrukce plachetnice. Když se vydá na zkušební plavbu, loď se porouchá a Henry musí ke břehu. Zastaví se v malém bistru, kde ho zaujme sympatická Lucy. Dá se s ní do řeči a domluví si schůzku na další den. Druhý den Lucy sice sedí na svém místě, ale Henryho si vůbec nepamatuje. Majitelka podniku mu vysvětlí, že dívka měla autonehodu, po níž má poškozenou krátkodobou paměť, takže pokaždé, když se probudí, je pro ni neděle 13. října. Její otec a bratr se jí to snaží ulehčit, a proto každý den vše připraví a prožívají, jako by opravdu byla říjnová neděle. Otec dívky zakáže Henrymu se s ní stýkat. Když už nemůže jít do kavárny, začne připravovat náhodná setkání. Protože si Lucy po každém setkání s Henrym zpívá, tak otec rezignuje a pozve ho domů. Jednoho dne dívka zjistí, že není 13. října. Otec jí vše vysvětlí a zaveze ji k lékaři. Henryho uklidňuje, že další den bude zase vše při starém. Jenže mladík se rozhodne, že to změní.(TV Nova)
- Henry (Adam Sandler) žije záviděníhodným životem v havajském ráji, kde každý večer prožívá románek s krásnou turistkou. Sladký život bez závazků však skončí, když potká Lucy (Drew Barrymoreová). Okamžitě si padnou do oka, ale Lucy se další den chová, jako by ho neznala. Že by snad Henryho konečně dohnala jeho karma? Ve skutečnosti však Lucy trpí ztrátou krátkodobé paměti a přes noc vždycky zapomene, co se předchozího dne stalo. Zamilovaný muž ale udělá všechno pro to, aby dívku svých snů získal, i kdyby to znamenalo bojovat o její srdce každý den znovu až do konce života...(HBO GO)
- Ošetrovateľ arktických vodných zvierat Henry Roth (Adam Sandler) o chorobe anterográdna amnézia nemá ani poňatia. Každý deň klebetí so svojim obľúbeným mrožom v morskom zábavnom stredisku na Havajských ostrovoch a jeho hlavným koníčkom je zvádzanie turistiek. Ostrieľaný playboy sa však jedného dňa "potkne", keď narazí na Lucy (Drew Barrymoreová), ktorá si ho pri druhom stretnutí vôbec nepamätá. Henry zistí, že Lucy stále prežíva deň svojich narodenín, pretože má porušenú schopnosť vytvárať si spomienky a v spánku všetky nové zážitky zabudne. Napriek nulovej nádeji na akýkoľvek vzťah Henryho stále priťahuje.(TV Markíza)
Photo © 2004 Columbia Pictures
- Ve filmu je uvedeno, že Ula (Rob Schneider) má na levém boku jizvu od napadaní žralovek. Když však v jedné ze scén Ula pomáhá Henrymu (Adam Sandler) opravit loď, na jeho boku se rána nenachází, přestože o ni hned v další scéně vedou dialog. (Lembi4)
- V závěru filmu zní píseň „Somewhere Over The Rainbow“ od zpěváka jménem Israel Kamakawiwo'ole, zkráceně IZ. Píseň se stala v ČR populární až na konci roku 2010. Původní píseň je ale mnohem starší. Objevila se ve filmovém muzikálu Čaroděj ze země Oz z roku 1939, kde ji zpívá Judy Garland. (blackrain)
- Roli Jocka si zahrál mrož Sivuqaq, kterého můžete vidět v kalifornském zábavním parku Six Flags Marine World. (HappySmile)
17.06.2004 |
---|---|
01.07.2004 |
13.02.2004 Columbia/Sony |
01.12.2004 Bontonfilm |
16.12.2009 Aha! |
04.06.2007 Bontonfilm |
Související
- 50 kaime no First Kiss (2018)
Podobné
- Nezapomeň na lásku (TV film) (2013)
- Navždy spolu (2012)
- Mō Ichido Kimi ni, Propose (TV seriál) (2012)
- Hudba hrát nepřestala (2011)
- Recovery (TV film) (2007)
- Střípky vzpomínek (1999)
Xmilden
Ze všech režisérů slušel a sluší nejvíce Sandlerovi právě Peter Segal. 50x krát a stále poprvé srší skvělou atmosférou i obsahuje vskutku originální zápletku. Dvojici Sandler/Barrymore to patřičně sluší a jedna z nejlepších romantických komedií je tudíž na světě. Když se na závěr přidá nezapomenutelná písničká Somewhere Over the Rainbow není co řešit. 80%(12.2.2011)
Peytl
No, třeba 100 X , když je to stejně pořád na vyliž mísu. Sandler je téměř klasicky antikoncepční, což můžu posoudit i já, prachobyčejný heterák mužského pohlaví a Drjů je tlama dračí, pod to se jakožto pán tvorstva klidně podepíšu Schneiderovo krví ze zlomeného rypáku. Trojlístek mých oblíbených doplňuje jako bonus Astin v roli, kterou snad ani hrát nemusí. Takže mé neobjektivní hodnocení je jasný odpad, protože jsem ale zlatíčko a miláček všehomíra a vůkol oblíben skrzevá svou všeobjímající čistou duši, pak plácnu za tu nebetyčnou zhovadilost jednu hvězdu a zmíněná grupa mi bude půl roku čistit boty a mazat chleba se sádlem na pole.(18.11.2012)
Pepinec
Víte vy co? Občas mám pocit, že když holka podle vlastních slov dělá něco popadesáté, je to jakoby to dělala poprvé. Akorát že mi u toho nikdy není tak do smíchu, jako u téhle komedie, která popírá všechny filmové zákony (USA + komedie + Sandler = blivajz) a překvapivě baví. Kam to napsat? Třeba sem.(4.5.2015)
Boogeyman
Taková celkem příjemná blbost! Občas se člověk zasměje, občas kroutí hlavou! Nechybí klasicky Sandlerovský hrubozrný a Schneiderovsky trapácký humor! Sandlera mám rád a jeho projev je jako vždy přirozený, Drew Barrymore nemám rád a její projev je jako vždy směšný. Několik velmi vtipných okamžiků a celkově pohodová havajská atmosféra dělají z filmu ideální zpříjemnění líného letního odpoledne ve dvojici.(18.5.2006)
DaViD´82
Odpustit si tvůrci těch pár sandlerovsky fekálních vsuvek, které do celkového konceptu stejně moc nezapadají, tak se jedná o skvělou komedii. Správně ujetý nápad s potenciálem na spoustu opravdu vydařených scén nebyl úplně využit. Výsledek je někde na půl cesty. Není to ani nijak moc vtipné, ani romantické. Ovšem pěkně se na to kouká a člověk si odpočine. Čili svůj účel tento snímek bezezbytku plní. A i ten Sandler je tentokrát k přežití, místy.(31.1.2007)