Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (26)

  • Orlandu Bloomovi (Drew Baylor) se při práci na filmu dostalo prostřednictvím režiséra Camerona Crowea příjemného vzdělávacího bonusu: "Jak se všeobecně ví, on dřív psal pro časopis Rolling Stone a v jeho životě se bez hudby neobejde nic. Ví o ní absolutně všechno. Takže i na place se hrály určité písničky, aby se člověk dostal do té správné nálady. Až jsem se začal sám sebe ptát, jak jsem kdy mohl točit bez toho. Díky Cameronovi jsem dneska fanoušek třeba Boba Dylana nebo Toma Pettyho. To je na někoho, kdo si jako svůj první singl koupil Bad od Michaela Jacksona, docela slušný postup." (NIRO)
  • Ve chvíli, kdy se Drew (Orlando Bloom) zastaví v motelu Lorraine, který se nachází v Memphisu a který se proslavil tím, že zde byl zastřelen baptistický kazatel Martin Luther King, můžeme slyšet skladbu „Pride (In the Name of Love)“ od irské kapely U2 z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „The Unforgettable Fire“ z roku 1984. (Trajektt)
  • Velkou společnost na výrobu bot, ze které na začátku vyhodí Drewa, vlastní chlapík jménem Phil. Tato společnost je z Oregonu a vyrábí sportovní obuv. Stejně tak Nike je původně z Oregonu, vyrábí sportovní obuv a jejím zakladatelem byl Phil Knight. (HappySmile)
  • Na mapě, kterou dá Claire Drewovi jsou napsané citace od R. Hammonda a J. Bebeho. Russel Hammond a Jeff Bebe jsou dvě postavy, které se objevily v předchozím filmu režiséra Camerona Crowa Na pokraji slávy (2000). (HappySmile)
  • V původním scénáři byl Ben Claiřin bratr a Claire ho využívala k tomu, aby se zbavila nežádoucích nápadníků. (HappySmile)
  • Jedna scéna byla natočena na letišti Johna Waynea v Orange County. Bylo to poprvé od teroristického útoku na USA z 11. září 2001, kdy se tady natáčel film. Štáb na to dostal jenom jednu noc. (HappySmile)
  • Loudon Wainwright III. ve filmu hraje strýčka Dalea. Na playlistu, který udělá Claire pro Drewa na jeho road trip je písnička "Oh What a World" od Rufuse Wainwrighta, syna Loudona. (HappySmile)
  • Jessica Biel se ucházela o hlavní ženskou roli Claire, nakonec ale byla obsazeny do role Ellen, sesty Drewa. (HappySmile)
  • Když Drew hledá na konci filmu na Druhém největším farmářském trhu Claire, můžete si všimnout, že projde kolem ukazatele s šipkami "úspěch" a "neúspěch", načež si vybere "neúspěch". (HappySmile)
  • Natáčení scény na hřbitově s herci Orlandem Bloomem a Kirsten Dunst bylo přerušeno, protože přišla neočekávaná bouřka. Režisér Cameron Crowe ale trval na tom, aby se natáčelo dál, protože to podle jeho slov vypadalo přirozeněji. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama