Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Shit 

všechny recenze uživatele

Hlas smrti svojí určitou kvalitu má, ale je velká škoda, že se z toho nakonec vyvine, jen obyčejný thriller, i když slušně napínavý, ale tuctovej a trochu připomínající film Frekvence, podle mě se z toho dal udělat spíš dobrej horor, námět na to byl slušnej. Ale bohužel se tak nekoná a po nějaký době se napětí mění spíš v nudu a až do konce se to nemění a konec to už je kapitola sama o sobě, ten je naprosto stupidní a nesmyslnej a všechno to tajemno, který z flimu sálá po celou dobu je pryč a celkovej dojem z filmu je mnohem horší. Ještěže aspoň Michael Keaton hraje dobře, ten to vytáh apspoň na lepší 3* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Není šťastnějšího člověka než John Rivers (Michael Keaton). Úspěšný v práci, se svoji první ženou jsou stále dobří přátelé, a jeho druhá žena, spisovatelka Anna, mu právě dnes oznámila, že spolu čekají miminko. Stačí ale jediná událost, a celý Riversův život je převrácen naruby. Anna se stane obětí autonehody a umírá. Pár dní poté Johna kontaktuje záhadný Nicolas Elia, který jej přesvědčí, že je s Annou stále v kontaktu. Zprávy ze záhrobí se začínají množit, a John si začíná být jistý, že se mu Anna snaží něco důležitého sdělit ... Takovéto filmy mám hrozně moc rád - ať už to byla Frekvence nebo třeba Na křídlech vážky, vždycky se skvěle bavím. U Hlasu smrti jsem se kromě toho i docela bál - asi bych si takovéto filmy neměl pouštět když jsem sám doma :) Co se ale rozhodně nepovedlo byl konec - i když jsem něco takového čekal, stejně mne to zklamalo - ale pro dnešek přimhouřím oko :) ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

48 % - Z nápadu se nepodařilo vytěžit příliš, pár mrazivých chvilek obklopuje spíše dějová vata, zakončená béčkovým koncem. Scénář, prošpikovaný řadou tupých replik, prostě působí dojmem buď malého talentu jeho autora, nebo šití horkou jehlou. Michael Keaton v hlavní roli hraje svůj standard, do extraligy duchařských thrillerů ale Hlas smrti bohužel vytáhnout nedokázal. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Architektovi zemře manželka a on od ní začne přijímat zprávy rádiem. Tím ovšem otevře jakousi bránu do světa mrtvých a ohrozí tak svůj vlastní život. V celém filmu se toho moc nestane. Celá finta spočívá jen v onom sledování rádia a televize. Nic víc, nic míň. FIlm to není příliš nápaditý, a tak člověka nic nepřekvapí. Už začátek je vyloženě odfláknutý. Posloucháme dialog v němž Michael Keaton říká své odjíždějící ženě věty typu „Dávej na sebe pozor.“ A ona říká věty typu: „Čekáme dítě.“, načež zemře. I kdybych nevěděl už před filmem, o co půjde, tyhle vše říkající dialogy následující scénu naprosto okrádají o překvapení, emoce. Chudák Michael Keaton nemá moc co hrát. Naštěstí tam, kde zklamal scénárista, zapracoval režisér (nebo náhoda?) , a o přesto že se ve filmu v podstatě nic neděje, člověk se docela bojí. Asi nikdy jsem si neuvědomil jak strašidelný dokáže být šum rozladěného rádia. A nevyladěnou zrnící televizi taky nemusím dlouho vidět. Na strašidelné noční okamžiky u tv je tenhle film víc než dobrý. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vyborny ducharsky thriller, postaveny na pomerne originalnim napadu. Prvni tri ctvrtiny filmu vemi pomale buduji temnou atmosferu, ale bohuzel zaver to cele trochu strhava k levnejsim snimkum. Hodne me nadchlo technicke zpracovani - zadne silene cviky s kamerou a ultrarychli strih, ale vse naprosto precizni, s velkym durazem na detail. Poslednim, a velkym, plusem je Michael Keaton v jedne ze svych vubec nejlepsich roli. Rozhodne jeden z nejlepsich snimku, ktery v soucasne ducharske vlne vzniknul. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh je založen na vědecky potvrzeném fenoménu EVP (Electronic Voice Phenomenon), podle kterého mrtví lidé promlouvají k živým prostřednictvím televize nebo rozhlasu. (imro)
  • Snímek nevznikl podle stejnojmenné novely Dona Delilla. (imro)
  • Nahrávka použitá v traileru „I love you“ údajně patří politikovi Stanley Searlesovi, který zemřel v roce 2002. Záznam udělala jeho dcera Karen Mossey, známá výzkumnice EVP. (imro)

Reklama

Reklama