Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 11

Recenze (166)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Vcelku zdařilý slasher, který mě po slabším rozjedu filmu začal bavit, a to především těmi dobrými vyvražďovačky. Jak říkám, první třetina byla taková méně záživná a nemohl jsem se ani moc soustředit na vlnu postav. Jenže pak se vše začalo vylepšovat a šlo to hezkým tempem nahoru. U večeře díkuvzdání to bylo správně nechutné a krvavé. Závěrečná pointa nebyla až tak nečekaná, ale docela fungovala, takže to lehce připomnělo například všelijaké rozuzlení série Scream. Eli Roth prostě vraždící kousky umí. Takže se těším už na případné pokračování. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na úrovni lepších béčkových slasherov z 80tych rokov. Ako fanúšik slasherov nemôžem povedať, žeby som bol nespokojný, ale 45 rokov po zrode žánru to ponúka veľmi málo nového. Úvodná nepredvídateľná scéna, ktorá začína referenciou na Halloween a končí absurdnou čiernohumornou kritikou kadečoho v modernej spoločnosti, je fantastická, ale zvyšok filmu len veľmi rutinne zliepa scény z falošného traileru ku Grindhouse. Obzvlášť slabý je záver a rozuzlenie whodunit-detektívky. Miesto toho by som radšej videl viac modrov v drevenici a väčšiu odvahu kosiť postavy, ktoré sú aj tak do poslednej nesympatické a obsadené mdlými hercami. Stačilo by možno tváriť sa menej vážne. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Eli Roth síce miluje horory, ale ich natáčanie mu príliš nejde. Thanksgiving je výnimočný veľmi šťavnatými úmrtiami, z ktorých niektoré sú mimoriadne zábavné a originálne. Inak však ide o radový slasher, ktorý na rok 2023 neprináša nič nové. Pokiaľ máš chuť na novodobý slasher, ktorý sa nebojí pracovať so žánrovými klišé, ale nechýba mu ani kreativita, odporúčam skôr posledný Vreskot alebo menej známy Terrifier. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě kráčí ve šlépějích především klasických slasherů jako "My Bloody Valentine", "The Prowler", ale také "Scream". Během filmu si všimneme odkazů na další klasické horory, jako je "The Texas Chain Saw Massacre", "Halloween", "Friday the 13th" a "I Know What You Did Last Summer". Zasazení do amerického svátku Thanksgiving je příjemné, potěší víc než Halloween nebo Vánoce. Velmi chválím výborné jump-scares provázející vraždy - mnoho z nich jsem nečekal a dokázaly mě slušně zvednout ze sedačky, dále pak musím zmínit i celkem fajn teenagerskou partu s (v rámci žánru) obstojnou chemií, skvěle vyšperkované a výživné gore, které ve snímcích poslední doby dramaticky chybí a kterého jsme zde dostali požehnaně!! Tady je Eli Roth opravdu utržen z řetězů a všechny vraždy mají šmrnc, jsou řádně brutální, hodně kreativní, doslova někdy až nepříjemné a hodně ošklivé. Využívá různé zbraně a fatality a opravdu jsem si všechny killy užíval. Došlo na střeva, umlácení kladivem, usmažení zaživa, skalpy, dekapitace hlav, ufiknuté prsty, zkrátka od každého něco a je to super. Film funguje i po detektivní stránce, odhalení vraha mě překvapilo a jeho motiv dával smysl. Podle mého názoru mohlo umřít více hlavních postav, ale mám pocit, že Eli Roth chtěl některé postavy i přes jejich bezvýznamnost ušetřit, možná pro případné pokračování. Tento film mi svou dynamikou vyprávění vyrazil dech. Detailní záběry, které mě naplňovaly napětím, vtipné úderné hlášky mezi postavami spolu s fantastickými hereckými výkony, osvěžující zápletkou, kterou byste nečekali, gore přidalo filmu na vtipnosti, ale ne laciným způsobem. Za mě nejlepší horor roku. /90% + FILM ROKU/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka ve znamení pomsty, která sice na žánrovém poli nepůsobí nijak inovativně, ale je dostatečně zábavná a krvavá, takže není třeba hledat si důvody pro kritiku. Co mě asi bavilo nejvíc byla úvodní sekvence s výprodejovým šílenstvím. Tohle téma je vlastně naprosto nevytěžené a když se člověk podívá na záběry z amerických marketů, tak skrývá obrovský potenciál. Gore je celkem vymazlené a vrahoun se ocitá v situacích, které ho nutí zabíjet ne vždy úplně podle představ, ale o to je to větší sranda. Od herců tady divák nic moc nečeká, ale nemůžu říct, že by mi tu někdo vadil. Samotná identita zabijáka mě trošku zklamala a přišla mi jako taková znouzectnost, ale upřímně řečeno sám bych asi lepší nápad neměl. Celkově nejlepší Rothův film a jeden z nejkoukatelnějších slasherů posledních let. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Amras)
  • Eli Roth bol v procese obsadzovania filmu, keď mu jeho kamarátka Gina Gershon napísala správu s otázkou: "Kedy ma obsadíš do hororu?" Roth odpovedal: "Gina, vlastne práve teraz mám pre teba rolu." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Torontu a Hamiltonu v kanadském Ontariu od 13. března do 5. května 2023. (bianci)

Reklama

Reklama