Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (429)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden ze slabších animáků, který je svou kvalitou daleko za Dobou ledovou, Shrekem či Madagaskarem. Narozdíl od těchto tří animáků jsem si v happy feet neoblíbil ani jednu postavu. Příběh byl docela nudný ale na druhou stranu animace výborná, takže když animák s tučňáky raději bych dal přednost divokým vlnám...4/10. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neskutečný úlet, který se první hodinu tváří jako muzikál, pak přeřadí na absurdní drama (u "dusícího" tučňáka jsem sípal smíchy - vypadal, že každou chvilku umře) a ke konci se zvrhne v tvrdou agitku se sloganem „tučňáky má každý rád“. Animace je úchvatná, některé písničky mají styl, ale tempo je protivně asynchronní a po celou dobu ruší svou neustále se střídající náladou. Oscara to dostalo čistě proto, že teď letí ekologie, v jiném roce by to porota zametla pod koberec. Smutný důkaz toho, jak trend převládá nad kvalitou… ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri roztomilosti to celé ostať nemalo, lebo celý príbeh mal naviac. Filmu z môjho pohľadu najviac neprospievajú muzikálové čísla, ktoré vlastne okrem príbehového torza neplnili žiadnu úlohu, iba pre divácky efekt. Ďalšie, čo bolo chybou, bolo pomerne zlé rozlišovanie tučniakov, aj preto sa asi rozhodli vstúpiť do deja len s minimom postáv, čo sa nakoniec tiež nevyplatilo. Mumble totiž ako postava veľa nepredviedol, i keď ako stepujúci tučniak bol veľmi milučký a jeho päť strelených kamošov toho po humornej stránke predviedlo patričný kus. Takže uspokojujúci nadpriemer, ale spomedzi animo-oscarov dosť prešvihnúté rozhodnutie. 65%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $198,000,317Tržby Celosvetovo $384,335,608Tržby za predaj DVD v USA $206,787,445 //počet predaných kusov 13,212,010║ __Tak toto je u nás doma taká "rodinná rozprávka" , čo v jednom čase u nás denno-denne bežala v kuse asi pol roka a neomrzela nás. Animačne to je zvládnuté dokonalé, porovnateľne zo samotným Pixarom, príbeho to možno nie je až taká výhra ale slušný priemer dosahuje, k tomu poteší hudobná stránka a samotná muzikálnosť tohto projektu, až na tie fakt neznesiteľné škriekania tučniaka Mumbla "Happy Feeta" tie dosť rezonujú v ušiach. __/videl v kine 3x: 90%/ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar '06 - animovaný film BAFTA - animovaný film; nominace: cena A. Asquitha za hudbu Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards - animovaný film Zlaté glóby - píseň (The Song of the Heart); nominace: animovaný film Los Angeles Film Critics Association Awards - animovaný film New York Film Critics Circle Awards - animovaný film Toronto Film Critics Association Awards - animovaný film Washington DC Area Film Critics Association Awards - animovaný film TERVA cena * ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Snímek je věnován Steveovi Irwinovi, slavnému televiznímu průvodci světem divokých zvířat, který zemřel při potápění v září 2006. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama