Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj džentlmen, vášnivý dobrodruh, nenapravitelný svůdce a chameleón, jehož umění převleku ohromovalo jeho přátele, nepřátele i oběti. Tento nový příběh slavného zloděje odhaluje důležité aspekty jeho mladosti, které zůstávali zahalené tajemstvím, ale byli příčinou jeho pozdější zlodějské kariéry. Jeho šťastné dětství skončilo poté, kdy ho rodinné intriky vyhnali z domova. Už jako chlapec totiž pomohl svému otci ukrást vzácný náhrdelník, ale otce na útěku někdo zavraždil. Mladík se tedy rozhodnul jít v jeho šlépějích a věnovat se zlodějskému řemeslu, ale přestože žije mimo zákon a nepřijímá morální kodex společnosti na prahu průmyslové revoluce, nikdy se nesnížil k vraždě. Bohatým dámám bere všechno cenné a blýskavé s hrdostí Robina Hooda, dedukcí Sherlocka Holmese a šarmem Dona Juana, a před zákonem se vždy skryje na zámku své krásné milenky Clarisse. Osud však dostihne také jeho, a Arsene bude potřebovat všechen svůj talent, když se díky své pověsti stane hlavním podezřelým ze spáchání série odvážných krádeží a chladnokrevných vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Splácanina, která by udělala lépe, kdyby se soustředila jen na jednu příběhovou linku (ideálně na hledání Poklad králů, protože Dutá jehla je udělaná velmi dobře), ostatní pustila z hlavy a především kdyby byla alespoň o půl hodiny kratší. Představitel Lupina mi na rozdíl od ostatních diváků nevadil, Evu Green i Kristin Scott Thomas bylo také příjemné vidět a režie byla celkem efektní, jenže všechno to zachránit nemohlo. Obzvlášť nesmírně natahovaný konec mě málem zabil. Ano, knihy jsou svým způsobem také brak, ale aspoň to o sobě ví. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Příklad naprosté tvůrčí impotence a toho, že honosná výprava dobrý film neudělá. Příběh je nesnesitelně překombinovaný (mocenské spiknutí, Lupinova životní traumata), herci nudí (titulní hrdina je vším možným, ale ne švihákem, jakým by měl Lupin být), formální zpracování je fádní. Pařížské lokace zůstávají nevyužity (zlatý Belphegor - Fantom Louvru), film by mohl skončit kdykoliv v druhé polovině, neustálé nejasné pletichy nezaujmou. A především - lupič gentleman ve filmu krade výhradně šperky, pořád dokola... Pryč jsou důmyslné Lupinovy loupeže sepsané Mauricem Leblancem. Potěší snad jen hořící kardinál letící z okna... vp 10.5.2005 ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Totálně zpackaný příběh o lupiči gentlemanovi, který nám Francouzi podali v tak moderním hávu a za tak tajuplných skutečností, až to pěkné není. Nejenom že se Arséne potýká s nadpřirozenem a sto let starou čarodějnicí, ale navíc umí jakési bojové umění, mlátí lidi hlava nehlava a stále jen hláškuje, že není vrah a že nikdy nikoho nezabil. Prostě hrůza a děs. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Arsen Lupin je obsazen nudným hercem. Sekunduje mu Kristin Scott Thomas a já jen smutně sklápím hlavu jak tam tuhle herečku dostali. Jako by si režisér trochu zavzpomínal na Fantoma Paříze a snaží se dát celému dějí příjemný nádech doby s trochou počítačových efektů. Příběh je stupidní, prostý a zdlouhavý. Film trvá pro mě skoro neskutečných 125 minut a ničím vás výrazně nepřekvapí. Nevím kdo očekával, že by z toho filmu mohl být hit a už vůbec kvalitní film. Francouzi se vždycky snažili točit co chtějí a co je zajímá, ale koho zajímá lupič jako je Arsen? Až ho uvidíte pochopíte, že vůbec nikoho... Za co je tedy ta jedna hvězdička? Asi za tu odvahu, kterou postrádá zbytek světa... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy jsem hltal romány Maurice Leblanca o Arsénu Lupinovi a hraběnce Cagliostrové. Kde jsou ty časy, kdy Francouzi točili parádní dobrodružně-romantické filmy. Tohle má podivný scénář a je to natočené tak nevýrazně, že ani potenciálně dramatické scény mi nezrychlily tep. Jasně, je tu pár dobrých herců, ale jejich postavy se musí chovat natolik nelogicky, že se to snad ani nedalo zahrát. Slabší než nová verze Fanfána Tulipána. :( ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • V jedné z posledních scén Joséphine (Kristin Scott Thomas) sbíhá schody a dívá se na Arsena (Romain Duris). Vedle ní nalevo jde po schodech dolů také dáma, která drží v ruce kufřík s motivy známého francouzského návrháře Louise Vuittona. V té době sice po Francii mohl někdo běhat s kufříkem této značky, ovšem ne s motivy, které jsou známy dnes. (necisty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno