Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem víc, mnohem víc. Pollacka mám rád (např. film Tootsie můžu kdykoliv) ale tohle byla nuda. Začátek vypadá slibně, pak se film hodinu prakticky "nehýbe" a já se nudil, pak je asi 10 minut akčnější sekvence (jízda autobusem) a pak… zase nuda. Konec byl lepší, ale ani ten nedokáže mé hodnocení dostat na víc než 60 %. Což u filmu, kde hraje Sean Penn, má hodně oblíbená herečka Nicole Kidman a který režíruje právě Sydney, je zatraceně málo. Opravdu jsem čekal mnohem víc. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $72,708,161Tržby Celosvetovo $162,944,923║ Politický thriller s výborným obsadeným ale nie až tak pútavým scenárom, kvôli svojej ťažkopádnej rozťahanosti. Téma o konšpirácii a atentáte ale udržiava po celý čas v celku slušné napätie ale v konečnom dôsledku sa nám dostáva len mierne lepší priemer, ktorý len poľahky zapadne medzi tie filmy čo nemajú žiadnu pamätnú scénu a tak si po dlhšej dobe ani naň nespomeniete. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Hlavním kamenem úrazu jsou emoce, které diváka nechají naprosto chladným. Politikaření, diplomacie..nic moc dramatického a skutečně zajímavého se neděje, už zpočátku mě to nevtáhlo a tak jsem se jen apaticky vezla po zbytek filmu s tím, že mi bylo úplně jedno, kdo co komu nalhává a jak to s tou tlumočnicí ve skutečnosti je. Apatie je u filmu pravděpodobně to nejhorší, protože jakmile je vám hlavní postava u zadku, může to mít sebelepší režii a už si vás to nezíská. Je to škoda, protože herecké výkony byly výborné. Ale skutečnost, že jsem film dokoukávala půl roku mluví sama za sebe.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller s celkem nápaditým scénářem kterému ke konci dojde dech. Sydney Pollack vsadil na klasiku a film natočil "pěkně postaru" takže žádné adrenalinové honičky ani přetuněné zvukové efekty se nekonají (vůbec to není na škodu). Tlumočnice je prostě poctivá oldschoolová thrilleřina a k takové potřebujete hodně schopné herce, jakými Nicole Kidman a Sean "kamenná tvář" Penn určitě jsou. Tím víc je opravdu škoda tý hyperklišoidní scény na konci s přehrávající Nicole (znáte to jak klaďas míří hlavnímu hajzlovi bouchačkou do ksichtu?). Kromě toho, ale žádné velké výhrady nemám. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Tlumočnice je prvním filmem, který byl natočen přímo v centru OSN v New Yorku. Štáb však musel pracovat přes víkendy, aby nerušil chod organizace. (imro)
  • Keď prvýkrát vidíme Silviin (Nicole Kidman) občiansky preukaz, má dátum vypršania platnosti v septembri 2007. V neskorších scénach však ten istý preukaz ukazuje rok 2008. (Arsenal83)
  • Pôvodne sa mal film nakrúcať v Toronte, kde mala byť postavená replika Valného zhromaždenia OSN, no obrovské náklady na prípadnú výrobu charakteristických stolov s fluorescenčnými žiarovkami prinútili producentov zdvojnásobiť úsilie pri rokovaniach s OSN a získať povolenie natáčať priamo v sídle OSN, čo sa napokon podarilo. (Arsenal83)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama