Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš známý hrdina Bastian tentokrát nebojuje s pohádkovými bytostmi,ale se skupinou mladých chuligánů na jeho nové škole. Ti si říkají "Syčáci" a zmocní se kouzelné knihy s pohádkovým Nekonečným příběhem. Když odhalí její moc, začnou zlomyslně vnášet zmatek do říše Fantazie i do našeho skutečného světa. V říši Fantazie řekne mladá císařovna Bastienovi, aby znovu získal knihu, protože jinak její země zanikne. Bastien se proto s pomocí zázračného Orinu vrací zpět domů. Nechtíc se ovšem spolu s ním dostane na svět několik obyvatel Fantazie, kteří zjištují, že svět lidí se ve značné míře liší od jejich země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemecký režisér Wolfgang Petersen natočil v roku 1984 film "Nekonečný príbeh". Nádhernú fantasy o čítaní kníh. Stalo sa z toho kultové dielo. Ohodnotil som ho štyrmi hviezdičkami. O päť rokov neskôr bola vyprodukovaná druhá časť "Nekonečný príbeh 2". To bol len slabý odvar pôvodného snímku. Dal som tomu dve hviezdy. No a o ďalších päť rokov, v roku 1994, sa objavilo dalšie pokračovanie "Nekonečný príbeh 3". To už je však tak trapná zhovadilosť, že ani neviem, či si to zaslúži aspoň tú jednu malú hviezdičku. * ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Tohle nemělo vzniknout. To už ani není Nekonečný příběh, to je jen nějaká PG puberťácká komedie rejžující na úspěšné značce. Kolem roku 2000 bych to nemilosrdně hodil do odpadu, jediný důvod, proč to neudělám teď, je, že poté přišla celá hora mnohem horších hůz, než je tohle, včetně nejednoho remaku této ságy. ()

Reklama

Paldiny odpad!

všechny recenze uživatele

Až také zlo som nečakal, predsa len režisér už jednu trojku obstojne zvládol. Pokojné úvodné minúty rovnako vôbec nepripravili na to peklo čo malo nasledovať. Prvé náznaky prichádzajú výletom do fantázie aká pripomína skôr príbytok Flinstonovcov. Do toho zajačik z Alicinej krajiny zázrakov, Kameňožrút z Teletabbies a najsmutnejší pohľad je na Falca, ktorý počas natáčania prechádzal chemoterapiou. Ta pravá hrôza prichádza, keď sa knihy zmocňuje banda chuligánov a po tom čo sa rozprávkové bytosti dostávajú do sveta živých už nedokážem vzdorovať slzám. A síce sú pod filmom podpísaní hlavne Nemci, ale ja tomu neverím, iba americká propaganda mohla do scenáru vtesnať narážky na všetky hollywoodske celebrity a výdobytky doby. Kameňžrút sleduje televíziu, trpaslík sníva o Vegas! Toto absolvovať bolelo ako už dlho nič. ()

CANNIBAL odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na super vlka Gmorka nebo sexy Xayide, hlavními padouchy zde budou náctiletý pankáči v čele s jedním špekosaurem. Pokud jde o hlavního hrdinu Atreye, tak ten se nejspíš ožral do němoty, že nedorazil ani na plac. Příběh je jak z nějakýho blbího německýho hororu. Úplně nejstupidnější je ale konec filmu, kde se Bux snaží trapně napodobit van Damma. To už mi začalo docházet, že režisér se scénáristou nejspíš ulítli na heráku. ()

Aaron_Hill odpad!

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, těžko se mi tento snímek hodnotí. Jestliže první pokračovaní bylo nepovedené, nevím co slusného poznamenat na adresu druhého pokracovaní. Je to už dlouho co jsem tento film videl, ale už tehdy jsem byl nadmíru zhnusen. Kdyby Falco zůstal takový jaký byl, přemýšlel bych alespoň o jedné hvězdě, ale takhle je mi líto.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 9. srpna do 9. listopadu 1993 v Německu, Kanadě a v Jižní Dakotě (USA). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 1994 v Německu. (Varan)

Reklama

Reklama