Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Vynikající, dnes už takřka legendární komedie s výtečnou Whoopi Goldberg. S 69% se jdetě vážení a milí vystavit do síně trapnosti. Výborné jsou hudební čísla a vůbec celý soundtrack je skvělý. Maggie Smith jako třešnička na dortu velice trefně ztvárnila ve starých kolejích zajetou Matku představenou. Spousta slavných hlášek a vtipných gagů. Ve srovnání s dnešními "hodnotnými" komediemi je Sestra v akci stále perlou a je prostě nezapomenutelná! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me asi nejlepsi film s Whoopi Goldberg v hlavni roli. I kdyz to podle mista, kde se film odehrava tak nevypada, tak to je vyborna zabava se spoustou uzasnejch momentu. Taky potesi, ze oproti jinejm filmum, kde se hrdina polepsi, tak tady Whoopi vyvadi od zacatku do konce. Zahrany to je taky slusne a zmodernizovany kostelni pisnicky se dobre poslouchaj. Kdyby byl trochu vic promakanej scenar tak bych dal mozna i 5*, ale takle jen 4*, protoze to je "jen" komedie, ktera ale pobavi a to je hlavni. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s živelnou Whoopi Goldbergovou neupadá do buranské řachandy za každou cenu, všichni jsou tu sympatičtí (včetně "ťuňťovských" pohůnků hlavního mizery) a dobrosrdečná naivita zápletky, jakožto i samotných jeptišek se dá krájet – anebo energicky "polosvětsky" vyzpívat v kostelním chóru. ()

dj.kouba 

všechny recenze uživatele

Byla by to průměrná, možná podprůměrná komedie, kdyby nebylo skvělé Whoopi Goldberg a neméně skvělého hudebního doprovodu. Možná ze mě ale trošku mluví jakési citové pouto, jelikož jsme pár písniček z filmu zpívali v našem "úžasném" školním sboru :-). Vím , že tento film mě nikdy neomrzí, vždycky se u něj zasměju, proto za 4*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Napriek tomu, že film Sestra v akcii slávil fenomenálny úspech po celom svete, Whoopi Goldbergová (Deloris) taká šťastná nebola. Počas filmu sa neraz vyskytli obrovské tvorivé rozdiely medzi ňou a štúdiom Disney, čo sa ku koncu natáčania ešte prehĺbilo. Keď film vyšiel, napätie bolo tak veľké, že Goldbergová odmietla propagovať film akýmkoľvek spôsobom. (martin1m2)
  • Klášter, ve kterém se Whoopi Goldberg (Deloris) schovává, je katolický kostel sv. Pavla v ulici Valley č. 221 v San Franciscu. (HappySmile)
  • Obálka časopisu The Rolling Stone s Whoopi Goldberg (Deloris), ktorú možno zazrieť počas záverečných titulkov, je ako jediná spomedzi zobrazených reálna. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno