Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně měla hrát hlavní roli Bette Midlerová. No, nevím, jestli by to dopadlo tak dobře. Whoopi Goldbergová sice někdy pořádně ujede, ale v tomhle filmu a v 'Duchovi' je dobrá. Jako vždy vynikající jsou také Maggie Smithová, Elaine Stritchová a hlavně Kathy Najimyová, velmi dobře nadabovaná Jaroslavou Kretschmerovou. Hudební čísla jsou oslňující. ()

santa331 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je jednoduchý- zpěvačku v nočním klubu chce zabít její milenec a vrah, proto se ji rozhodne policista ukrýt v klášteře. Kdybych si měl o filmu nejdřív někde přečíst asi bych se na tento film nepodíval. Když jsem však viděl tento film v čele s Goldbergovou a Smithovou (mojí oblíbenou herečkou) žasnul jsem, jak mě to bavilo. Přitom je to docela lidová komedie- ovšem postavená na skvělých písních. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dost vydařená komedie, které chybí opravdu málo k dokonalosti. Whoopi Goldberg sehrála opravdu skvělý herecký výkon. Zbytek hereckého obsazení byl rovněž skvělý, třeba Maggie Smith mě zaujala. Film má dobrej příběh, vtipných momentů je zde dost. Konečné zpěvecké vystoupení je zajímavé. Možná záporáci a něco k tomu mi nesedlo nejlépe, ale to je detajl. Celkově film vidím na zasloužených 88% = **** ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Whoopi Goldbergová, představím si ji právě jako sestru Mary Clarence ve filmu Sestra v akci. Ač měla i pár další pozoruhodných rolí, tohle byla ta její životní a sedla jí dokonale. Celý film stojí prakticky na ní, a kdyby tam hrál kdokoli jiný, nestálo by to za nic. V rámci žánru hudebních komedií to je jeden z nejlepší filmů a lze jej s klidným svědomím doporučit. Nicméně samotný žánr mě osobně moc nebere a budou to jen lepší tři hvězdy za pohodovou komedii s vynikající Whoopi Goldbergovou. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Vynikající, dnes už takřka legendární komedie s výtečnou Whoopi Goldberg. S 69% se jdetě vážení a milí vystavit do síně trapnosti. Výborné jsou hudební čísla a vůbec celý soundtrack je skvělý. Maggie Smith jako třešnička na dortu velice trefně ztvárnila ve starých kolejích zajetou Matku představenou. Spousta slavných hlášek a vtipných gagů. Ve srovnání s dnešními "hodnotnými" komediemi je Sestra v akci stále perlou a je prostě nezapomenutelná! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Obálka časopisu The Rolling Stone s Whoopi Goldberg (Deloris), ktorú možno zazrieť počas záverečných titulkov, je ako jediná spomedzi zobrazených reálna. (martin1m2)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 139,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 231,6 mil. (NIRO)
  • V roku 2006 sa Sestra v akcii vrátila ako muzikál na divadelné dosky. Muzikálové predstavenia po celom svete lámali rekordy návštevnosti a Sestra v akcii sa opäť stala hitom. Režisérom bol Peter Schneider a na scenári sa podieľala s ďalšími kolegami aj Whoopi Goldberg (Deloris). Muzikál mal derniéru v auguste 2012 a celkovo bolo odohratých 561 predstavení. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama