Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Komedie, která zkrátka splňuje účel, přestože není žádným veledílem – je zábavná, má vtipný a neotřelý námět a především samozřejmě parádní hudební čísla, která ocení milovníci gospelu. Snad mi jen přišlo moc okaté, jak rychle se pěvecký sbor vyšvihl z falešně znějících nemehel do profi zpěvaček (především narážím na proměnu Marie Roberty z tiché myšky v sebevědomou a skvostně znějící pěvkyni). No, trochu se mi nad tím zvedá obočí, ale u podobného filmu je asi nutné brát tyto věci s rezervou. Každopádně pobavilo a zpěv byl chytlavý. ~(3,6)~ ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Přesně jak říká Endyis, standardní americká komedie. Jednou za čas si Sestru v akci pustím tak nějak na pozadí, ale nějak zvlášť na ni neulítávám. Popravdě, teď po letech jsem si ji pouštěl jenom kvůli Maggie Smith. Zkouknout se ta hodinka a půl určitě dá, ale třetí hvězu bych dával jenom z nostalgie. ()

Reklama

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle film vzpomněla a až jsem se podivila, jak je sakra dobrý. Jen za posledních 14 dní jsem si jej pustila 6x a nemůžu se jej nabažit. Má švih, má spád, je vtipný ("Miluju zpěv!" "Je lepší jak zmrzlina!" "Lepší než sex- nee, jen co jsem slyšela..."), má skvělou hudbu a Whoopi je prostě úžasná :)) ()

jojo33 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg este za cias svojej najvacsej slavy... pre mna ale slavy nepochopitelnej. Takto nesympaticka, preafektovana a asexualna herecka hviezda sa tazko hladala aj v 90.rokoch. Snimka vsak stale ma tu nepoddajnu patinu devatdesiatok (lokacie, kostymy, hudobne cisla...) a niektore vtipne gagy slapu celkom slusne. Emile Ardolino mal talent, ten vsak vyhasol prilis rychlo nahlou smrtou. ()

santa331 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je jednoduchý- zpěvačku v nočním klubu chce zabít její milenec a vrah, proto se ji rozhodne policista ukrýt v klášteře. Kdybych si měl o filmu nejdřív někde přečíst asi bych se na tento film nepodíval. Když jsem však viděl tento film v čele s Goldbergovou a Smithovou (mojí oblíbenou herečkou) žasnul jsem, jak mě to bavilo. Přitom je to docela lidová komedie- ovšem postavená na skvělých písních. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Pro exteriéry školy byla využita katolická škola sv. Tomáše Akvinského v Renu, která tehdy nebyla používána jako škola. (HappySmile)
  • Hlavná postava sa vo verzii pre Bette Midlerovú volala Terri Van Cartier. Po tom, čo rolu odmietla, scenárista Paul Rudnick zmenil meno na Deloris. Rudnick prezradil, že nápad na zmenu mena prišiel od samotnej Whoopi Goldbergovej, ktorá mu povedala, že vždy túžila hrať postavu s menom Deloris. Bette Midlerová neskôr svoje rozhodnutie odmietnuť rolu trpko ľutovala. (martin1m2)
  • Obálka časopisu The Rolling Stone s Whoopi Goldberg (Deloris), ktorú možno zazrieť počas záverečných titulkov, je ako jediná spomedzi zobrazených reálna. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama