Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (147)

Stegr 

všechny recenze uživatele

95% - Narazit na tento seriál bylo jako najít zlatý poklad! Jednoduchost animace mi opravdu nevadila. Bez problému ji přebil skvělý příběh. Vynikající a charakterově propracované postavy a temné fantasy prostředí plné těch nejdrsnějších soubojů ve mně zanechaly opravdu silný zážitek. Režie: NAOHITO TAKAHASHI... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Všichni tady mluví o temné, drsné, děsivé stránce příběhu... ale, co si budeme povídat, to se týká jenom posledních třech dílů, v ostatních jde jen o náznaky (pokud oním "temným" prvkem nemyslíte hektolitry prolité krve). Berserkovi jsem poměrně dlouho nemohl přijít na chuť - animace ani historická stylizace mi moc nesedly (všechny ty kulisy a zbroje jako by kreslil někdo, komu o tom, jak tehdy vypadaly někdo jenom vyprávěl) a příběh se příliš dlouho rozjížděl. Asi někde v půlce jsem konečně začal s hrdinama cítit a ke konci už jsem držel Gutsovi, Casce i Griffithovi palce - ale právě v té chvíli to tvůrci nemilosrdně utli. Celkově se vlastně jedná o opravdu dlouhýýý prolog k příběhu "Black swordsmana", ale když mu věnujete čas a trpělivost, nebudete litovat. 70% ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

No tak to jsem fakt nečekal. Moje první setkání s anime seriálem a takový kalibr hned na začátek. Byl jsem překvapen, že i kreslené postavy dokáží zahrát emoce, které by nezvládl i lecjaký živý herec a můžou prodělat opravdu zajímavý vývoj, který se jen tak nevidí. A po závěrečné episodě jsem zůstal pouze nehnutě sedět a snažil se vzpamatovat z toho zážitku, který vám konec přichystá. Fakt škoda té neuzavřenosti, takže vzhůru na mangu. Manga: O dost lepší, než anime. Když někdo považuje seriál za příliš brutální, tak oproti manga je to nic. Taky daleko je zde více otevřené sexuality hraničící skoro až s pornem. I v ději, který pokrývá seriál je více postav, především Skull Knight (díky tomu už i chápu, proč seriál končí zrovna v oné vyhrocené situaci). Výborně hodnotím kresbu, která je především u velkolepých výjevů přímo úchvatná. Zbytečná mi přišla pasáž Lost Children, které byla spíše výplní, mezi konce linie s Band of The Hawk a putováním Gutse a Cascy s novými charaktery. Tady už to šlo trochu dolů, jelikož se z poměrně realistického děje před Zatměním, stává příběh jedním velkým fantasy obludáriem. Zatím dočteno do Volume 33. Doufám, že už se nebude vymýšlet nová zápletka a vše bude směřovat k ukončení i tak velmi skvělého příběhu, na které ale bude ještě potřeba několik volumes. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Stelesnená brutalita a erotika (nie veľa) zaobalená do výborného príbehu. Anime by nemal pozerať niekto kto nedokáže zniesť veľmi krutý svet, v ktorom je všetko od znásilnenia po zneužívanie detí a podobne. Teda nemal by ho pozerať ani ten čo neznesie démonický svet plný monštier. Veľmi kvalitný vývoj postáv a ich stále napredovanie a rozmýšľanie nad ich údelom. Každá z hlavných postáv Guts, Casca a Griffith bojuje pre niečo iné a postupne sa tento ich dôvod nasadzovania svojho krku mení. Tu je vidieť, že najpodstatnejší zo všetkého je príbeh, ktorý stiahne diváka a upúta jeho pozornosť a ten chce vidieť viac a viac. Berserk totiž vyniká hlavne príbehom a postavami. Ostatné je priemerné, ale ostatné ani nemusí byť na to aby to bolo geniálne dielo. Guts reže svojím veľkým mečom a bojuje do posledného dychu a dokedy ešte dokáže stáť na nohách. V neposlednom rade je aj taktika a psychológia nepriateľa a to sa musí páčiť. Nápad ako dobiť hrad, alebo demoralizovanie nepriateľských vojakov. Samozrejme je prítomná aj láska a jej rôzne podoby. Tieto diely anime sú vytvorené z najpopulárnejších dielov mangy. Manga ale začínala neskoršími udalosťami a potom začal Guts spomínať na minulosť a tá minulosť to je týchto 25 dielov. ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, který mě zvláště nezaujal se ocitl Berserk v pozici - odloženo na později. S chválou padající na toto anime jsem později přeci jen Berserkra začal sledovat, díl od dílu jsem byl více pohlcen až do zlomové chvíle v půlce seriálu, kdy mi bylo jasné, že toto dílo nabízí daleko více než se z počátku zdálo. Mimo nosné myšlenky a znatelného vývoje postav v průběhu děje vyniká především hudba S. Hirasawy - Gatsu. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama