Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Jermann 

všechny recenze uživatele

Devadesátková Pythonovina jak vyšitá. Jak známo, Cleese (je skvělý v předávání moudrých point skrze ten nejstupidnější humor a Kline je před kamerou zřejmě taky schopný všeho. Trochu až mrazí z toho, jak Rod, stejně jako nebyl tehdy, není ani po čtvrtstoletí toliko karikaturou, jakou bychom si přáli, aby byl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo myslí tým ´divoká´? Žirafa vám môže pokojne odhryznúť hlavu a nevyzerá na to.“ Bieda, nuda a rozpaky. S DRAVÝMI ZVERMI, veľmi čudnou čosi ako komédiou, neboli producenti spokojní, pôvodného režiséra vyrazili, najali nového, niektoré scény vyhodili, iné nakrútili nanovo a pridali úplne nové. To, čo zostalo, sa dá akceptovať ako uchádzajúca komédia, pozostávajúca z podarených scénok bez výraznejšej dejovej kostry. Pritom námet o ZOO, v ktorej môžu zostať len dravce (scéna, v ktorej sa opatrovník drobných cibetiek snaží presvedčiť nového riaditeľa o ich „absolútnej vražednosti“ je geniálna), nie je zlý. Len scenár je mizerný a pišišvoriaci herci (nesympatický Kevin Kline v nudnej dvojúlohe, tentokrát prekvapivo otravná Jamie Lee Curtis) mu nepomáhajú. Exceluje len (podľa očakávaní) ex-Monty Python John Cleese ako riaditeľ („Vy sa vyznáte v zvieratách?“ – „Veľa som ich zjedol. Žartujem.“) a dialógy („Sylvester Stallone by nebol tam, kde je, keby hral v Jane Austin.“). P.S. V pôvodných plánoch sa malo jednať o VEĽMI VOĽNÉ (ak za VEĽMI VOĽNÉ pokračovanie 4 SVADIEB A JEDNÉHO POHREBU pokladáme NOTHING HILL) pokračovanie hitu z roku 1988 RYBA MENOM WANDA, v ktorej, rovnako ako v DRAVÝCH ZVEROCH, hrali Cleese (+ tiež napísal scenár), Curtis, Kline a ďalší ex-Pyton, Michael Palin. Zákulisné problémy však snímku pochovali a dnes ju zbožňujú len tí, ktorí zbožňujú Monty Python a je im jasné, že Monty Python už nikdy nebudú. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Začátek je slabší a hlavně poněkud zmatený, ale asi od 20. minuty se rozjede docela neuvěřitelná smršť mnohdy naprosto absurdních vtipů a šílených situací, které nezajišťuje jen John Cleese, ale především dost překvapivě i Kevin Kline. Obsazení z Ryby jménem Wanda doplňuje ještě Jamie Lee Curtis a v malé roli také Michael Palin. Režie je poněkud slabá a celek skutečně působí, jako by to byla jen volně poslepovaná smršť gagů, nicméně ty gagy jsou výborné. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Místy trochu přehnaná komedie, ale příjemně překvapí. Množství hvězd ne vždy zaručuje úspěch, ale tady to naštěstí platí. Chvíli diváka oslňuje svýmy půvaby Jamie Lee, potom namáhá bránici svým řečnickým uměním John Cleese a nakonec vyloudí úsměv na tváři roztomile ujetý Michael Palin. Asi jediný, kdo ve filmu působí oproti zbytku naprosto trapně a nevhodně, je Kevin Kline. Bohužel právě on tu má dvojroli a bohužel ani jedna z těch rolí nepůsobí ani trochu v duchu filmu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)
  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno