Reklama

Reklama

Žít a nechat zemřít

  • Velká Británie Live and Let Die (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Na Jamese Bonda je i černá magie krátká. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Krátce za sebou jsou během výkonu služby zabiti tři agenti britské tajné služby: jeden během jednání OSN, další v New Orleansu a poslední na karibském ostrově San Monique. Agent 007 James Bond se proto vydá do New Yorku a spojí se s věrným kolegou ze CIA Felixem Leiterem. Brzy však padne do pasti harlemského drogového mafiána, jenž si říká Mr. Big a jenž má k ruce několik všeho schopných zabijáků. Bondovi se podaří utéct a přes New Orleans vypátrat hlavního podezřelého: tím není nikdo jiný než premiér republiky San Monique Kananga. On a Mr. Big jsou ve skutečnosti jedna a tatáž osoba, která má velmi odvážný zločinný plán: na ostrově řídí velkovýrobu heroinu, kterým hodlá zaplavit světový drogový trh. Proti Jamesi Bondovi má soukromou armádu, temná kouzla vúdú a krásnou pannu Solitaire s věšteckými schopnostmi... Film Žít a zemřít znamenal začátek bondovské kariéry pro třetího představitele agenta 007 Rogera Moorea, který se v postavě Jamese Bonda objevil celkem sedmkrát. „Výbušná" titulní píseň Paula a Lindy McCartneyových byla nominována na Oscara. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (414)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. Roger Moore.......... V tomto filmu se poprvé v roli Jamese Bonda představil Roger Moore. Paul a Linda McCartnyovi získali za úvodní píseň - Live And Let Die - nominaci na Oskara. Scénář : Tom Mankiewicz. Kamera : Ted Moore. Hudba : George Martin - Ocenění 1974 - Oscar - nominace (za píseň "Live and Let Die") http://www.youtube.com/watch?v=ZCq8EQHkUNI 1974 - Grammy Awards - nominace (za nejlepší soundtrack) CITÁT - Ja vím, kdo jste, co jste a proč jste přišel. Udělal jste chybu. Nečeká vás úspěch.......... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jako agentka je mizerná, Quarrele, ale sexuální kompenzace hovoří za vše." O sexuální kompenzace není nouze, jak už to u Bonda bývá. Tentokrát to však má těžký, protože na něj bonzujou nejen osmahlí kluci z Harlemu a strašáci, ale hlavně karty. Jenže Bond má k dispozici rogalo, lehkej nášlap i skákající motorovej člun, takže o zábavu je postaráno. Mě navíc hodně zaujal karnevalovej pohřební průvod, hladoví krokouši nebo vodní honička. Horší to bylo s voodoo, protože tenhle kult mě spolehlivě nudí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Osmy film, o špeciálnom agentovi v službách Anglickej kráľovnej, Jamesovi Bondovi som si súkromne označil ako afroamerický špeciál. Dej je totiž situovaný na juh USA do oblasti New Orleans a Karibiku. Takže z toho logicky vyplýva tá silná koncetrácia černochov. Najnebezpečnejším z nich je doktor Kananga, ktorý je vodcom mocného drogového kartelu. Práve na jeho aktivity je zameraný James Bond. No nebude to mať s ním ľahké. Zdá sa, že Kananga za pomoci tajomnej Solitaire, ovláda čiernu mágiu a voodoo. V tomto filme sa prvý krát v úlohe agenta 007 predstavil herec Roger George Moore. **** ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z jasne najlepších dielov "mooreovskej" etapy - už za famóznu McCartyho pieseň a vítanú ozvláštňujúcu prímes príbehu v podobe woo-doo nádychu. Tvrdosť a elegancia poňatia v jednom, kostýmy sú tu skvelé, protipól v podobe stúpajúcej hviezdy Yaphet Kotta - mľask. Tento diel si, narozdiel od väčšej časti bondoviek, ktoré sú len občasným chlapským letným osviežením, rád kedykoľvek zopakujem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První Mooreův Bond si zaslouží tak 3,5 hvězdy. Má parádní začátek (scénku s "černošským" pohřbem miluji), ale pak začne být lehce rozvleklý. Píseň manželů McCartneyových je vážně jedna z nejlepších, ale mimo ni filmu pořádná hudba chybí. Neučarovala mi navíc ani jedna z tupých bondgirls. Proč Žít a nechat zemřít vidět? Kromě toho, že Moore vcelku profesionálně přebírá Conneryho otěže, je v téhle bondovce především dloouhá (ale určitě ne nudná) scéna, která začíná na krokodýlí farmě a pokračuje honičkou na motorových člunech, pak praktická ukázka toho, že i s dvoupatrovým autobusem jdou dělat smyky, dále trochu netradiční lekce létání a vcelku slušný závěr, který ovšem zkazí trapná "nafukovací" likvidace hlavního padoucha. P.S. Tak nějak mi tu chyběl pan Q, ačkoliv vím, že Žít a nechat zemřít není jediný Bondfilm, ve kterém se neobjevil. To, že se o něm mluvilo, mi ale tentokrát návštěvu jeho prdlého oddělení nevynahradilo. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (35)

  • Nebezpečný kaskadérský kousek, při němž James Bond (Roger Moore) projede dvouposchoďovým autobusem pod nízkým mostem a dojde k oddělení vrchního patra, provedl Maurice Patchett, který byl skutečným profesionálním řidičem z Londýna. (Rominator)
  • Ve filmu nikdy nezazní skutečné jméno Solitaire (Jane Seymour). V knize je prozrazeno, že se jedná o Simone Latrelle. (Žralok)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama