Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (372)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí tak trochu jako naschvál všem fandům agenta 007. Jakoby tvůrci vzali už tak slabý příběh a začali ho torpédovat tím nejblbějším co je napadne. Třeba střelnice ala zábavní park je debilní nápad už sám o sobě a aby toho nebylo dost tak ji postavili z rekvizit, které snad ukradli ze skladiště původního Star Treku. Skok auta přes řeku je doprovázen něčím, co by mohlo aspirovat na nejhorší zvukový efekt všech dob. Zasazení akčních scén do příběhu také řádně skřípe. Scéna s karate školou je do filmu vetknuta opravdu násilně. Dokonce i na úkor logiky. Policista a jeho dvě neteře Bonda nějak najdou, pak mu pomůžou, aby mu ujeli. Proč mu ujeli? No přece proto, aby se do filmu nějak vlezla akce s lodičkama. Alespoň, že Moore zde není tak slizký jako jindy a také má charismatického soupeře. Jinak mi ale přijde, že vznik tohoto filmu poznamenaly, v tom špatném smyslu slova, drogy. Je to totiž úplně mimo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to už přes 40 let, co nejspíš moje nejoblíbenější bondovka předchozího tisicíletí spatřila světlo světa...Neuvěřitelné, že i dnes to funguje stále stejně a Man with the Golden Gun zraje jako víno...Není snad lepšího filmu (alespoň pro mě ne), jak uctít památka sira Christophera Lee než právě tato bondovka! PS : Sean Connery sice vede i u mě, ale Moora taky můžu...80% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá bondovka, kde hlášky nefungují, opětovné zapojení J.W. je na přesdržku, asijské lokace tentokrát působí unyle a povrchně, lacině, ale problém mám s příběhem. Je natahovaný a vycpaný vatou, jak to jde, přitom vlastně jde celou dobu jen o to, aby Bond vešel do labyrintu. Jenže a protože je toho na dvě hodiny málo, připsal se nějaký solex, který je zde jen tak, o ničem, volně přivařený bez ladu a skladu, nemá význam, a jednání postav je potom i divné (Scaramanga by nemusel jezdit nikam z ostrova). Ostatně hlavní záporák mi přijde takový zbytečný, nijaký, i když Christoper Lee je charismatický. A létající auto, to opajcovali z francouzských Fantomasů, ne? To sem vážně moc nepatří. Btw, kde se na zlosynově lodi vzal telefon s přímou linkou na velitelství MI6? A co návaznost na předchozí díl, kurnik? Kam zmizela postava Jane Seymour? To ji nemohli aspoň pár slovy "omluvit"? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.9__Tak především - mám moc rád Christophera Lee, jeho charismatický záporák se mi líbil moc. Ze začátku se mi nedařilo dostat do příběhu, zase úřadoval ten "hamiltonovskej" zmatek, ale postupem času to bylo stále lepší a lepší. Akce ušla, pár scén (honička autem a skok s vrutem nad řekou) znamenitých, záporákovo sídlo s labyrintem působivé. Díky bohu, že chyběla i závěrečná typická bondovská přemrštěná hromadná bitka, pouze duel na férovku jeden proti jednomu. I proto celkově za čtyři*. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

James Bond nemá tentokrát žádnou práci se zachraňováním světa, a tak si to jde jen tak mírnix tírnix rozdat na férovku s jedním nájemným zabijákem, který nikdy nemine svůj cíl. Vůbec bych neřekl, že je příběh slabý, ba právě naopak. Dokonce jsem chvíli držel palce skvělému záporákovi Scaramangovi a jeho supermanskému pomocníkovi Nik-Nakovi. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • V 18. minutě filmu, když se Bond (Roger Moore) zaplete do první bitky v šatně břišní tanečnice, je v jednom záběru vidět v zrcadle odraz několika členů štábu včetně kameramana. (x_silver)
  • Poslední bondovka producenta Harryho Saltzmana. (Sonnery)
  • Auto, které skočí s otočkou přes řeku, bylo v úpravě s volantem ve středu kvůli vyvážení. Navíc to byl první kaskadérský filmový kousek, který byl vypočítán počítačem. (Azog)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama