Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Kaka 

všechny recenze uživatele

V rámci americké hrdinské akce poměrně uvěřitelné dílo - minimálně co se dějové stavby týče. Spousta sympatických herců ve svých typicky chlapských rolích (Morse, Spacey, Jackson, Walsh apod.) doplňují dobrou akční story se solidním spádem a typicky atraktivním hlavním tahounem - správňákem falešně obvyněným. Velmi zajímavě je podaná práce vyjednavačů. Mezi Jacksonem a Spaceym to jiskří skvěle. Nechybí scény, kterým člověk tak úplně nevěří a které jsou do snímku našrobouvány násilím, ale jinak je to solidní akční jízda. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neprávem obviněný muž psancem, hledání skutečného viníka policii navzdory, zoufalá myš v koutě, Chicago. Podobné jako Uprchlík, akorát že se neutíká, ale ukecává.. Vyjednavačský thriller s dobrými hereckými výkony (přes Spaceyho a Jacksona se trochu zapomíná na J.T.Walshe), slušným spádem, inteligentním scénářem a už předem zlověstnou sekvencí úvodních titulků. Vytkl bych jen zbytečně předramatizovaný závěr a Samuelův otřesný zrzavý přeliv.. P.S.: Scéna, kdy si jeho Danny Roman podává po telefonu vyjednávače Farleyho asi nejen mně připomněla Julese Winnfielda a jeho kreaci na téma: „Mluví se v Cože anglicky a vypadá pan Marsellus Wallace jako děvka?“.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co dělaj chlapi jako Vy, když neukecávaj chlapy jako jsem já?" Vždycky jsem si myslel, že není možný natočit vynikající thriller, jehož věrohodnost je totálně závislá na tom, zda dva herci dokážou udržet napětí posílaný po telefonní šňůře. Policejní vyjednávači Danny s Chrisem to však dokázali, sehnali si k tomu skvělý nahrávače a já se musím přiznat, že scénu, kdy Danny trénuje Farleyho z pravidel vyjednávání, považuju za jednu z nejlepších, jakou jsem ve filmu viděl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller nepřinášející nic originálního, avšak napětí ano - což je přesně důvod, proč se na tenhle film podívat. Vědomí, že v určitých chvílích nelze věřit téměř nikomu a že mezi kamarády a spolupracovníky jsou svině, nenechává člověka v klidu. Kolikrát se tohle odehrává okolo nás? Bezmocnost, kdy jste nevinní, ale zoufale musíte své okolí o tom přesvědčit. Skvělé herecké duo s vydařeným dabingem. V poslední čtvrtině filmu jde o život... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)
  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)
  • Pôvodný koniec zahŕňal mexickú patovú situáciu so stopäťdesiatimi policajtmi mieriacimi zbraňami na protagonistov na železničnej stanici. Kevin Spacey namietal proti tomuto koncu, pretože mal pocit, že také verzie boli sfilmované už mnohokrát predtým, a tak to prepísali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama