Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

genetique 

všechny recenze uživatele

Sila dua Spacey-Jackson je taká silná, že zahladí všetky nedostatky. A tých bolo minimum. To, že jedna, dve scény nehrajú so scenárom sa odpustí. Ale vtiahnuť do akčného thrilleru kus herectva s pomerne inteligentným scenárom sa nie vždy podarí. Bál som sa záveru mimo budovy, ale ten potešil viac ako mohol. 90%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct nic jiného než že to nemá chybu. Jeden vyjednavač proti druhému, který se snaží prokázat svoji nevinu, válka nervů a diplomacie, strhující výkony Spaceyho i Jacksona, to vše doplněné výbornou hudbou Graema Revella... Pořád je to na 80%, i když už jsem se víckrát přesvědčil, že to pokaždé skončí úplně stejně;) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který se opírá o Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho jako špičkové charakterní herce v hlavních rolích. Scénář, který obsahuje řadu efektních zvratů, napínavých akčních scén a přitažlivých dialogů, je doslova učebnicovým příkladem, jak může vzniknout moderní divácký žánrový snímek, aniž by se lacině podbízel vkusu publika. K absolutnímu vrcholu žánru sice nepatří a upřímně řečeno obsahuje i určitou dávku obvyklých klišé, přesto je to film, ke kterému se můžu bez problémů vracet. Celkový dojem: 75 %. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pln počáteční nevědomosti z existence Vyjednavače zůstal jsem po jeho skončení sedět s pusou dokořán a s neskonale příjemným příjemným pocitem v těle. Tenhle kousek je velice, ale opravdu velice slušně zmáknuté řemeslo se sympatickou špičkující se ústřední dvojicí a relativně silným scénářem, přesně tak propečený, jak si to přejete. Proč už dnes nikdo netočí takovéhle thrillery...? Klidně bych na ně chodil do zblbnutí... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co dělaj chlapi jako Vy, když neukecávaj chlapy jako jsem já?" Vždycky jsem si myslel, že není možný natočit vynikající thriller, jehož věrohodnost je totálně závislá na tom, zda dva herci dokážou udržet napětí posílaný po telefonní šňůře. Policejní vyjednávači Danny s Chrisem to však dokázali, sehnali si k tomu skvělý nahrávače a já se musím přiznat, že scénu, kdy Danny trénuje Farleyho z pravidel vyjednávání, považuju za jednu z nejlepších, jakou jsem ve filmu viděl. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)
  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)
  • Film sa natáčal v Chicagu (Illinois, USA), Long Beach, Los Angeles (Kalifornia, USA) a Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie filmu sa začalo 1. septembra a skončilo 25. novembra 1997. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno