Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad mě moji oblíbení (vzhledem k jejich sborovému nadšení a hodnocení v oblacích) nesejmou a křivě neobviní , ale Vyjebávač, je snůškou neskutečných, nelogických a neuvěřitelně blbých praklišáren, že to snad nikdo nemohl myslet vážně ani vzdáleně. Nic na tom nezmění ani můj úplně nejvíc největší kámoš z černé čtvrti SLJ a chválení, jindy bezchybného Spaceyho, mně přijde poněkud tristní a spíše jako síla setrvačnosti. Jeho vševědoucího Sabiana mám chuť usmrtit již při pátém zazvonění telefonu a "psychologická hra" dvou profesionálních, vyjebávacích guru a jejich geniálních mozků ( škleb a vyprsknutí), je opravdu moc i na blba mých rozměrů. Pánbůhzaplať, že to ti kluci tak nějak zmáknou, k neuvěření. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pokus o chytrej a napínavej thriller, kterej ovšem ve svý první ambici nevychází úplně tak, jak by si tvůrci asi přáli. Zápletka není příliš dobře rozvedená a způsob, jak se Jackson změní z vyjednavače na držitele rukojmí zavání několika oslími můstky. Na druhou stranu je to docela zábavný a Kevin Spacey (zvláště jeho úvodní domácí scéna je pěkná) posouvá film hodně nahoru. Celkem příjemná oddechovka, u které ale moc nemrazí v porovnání třeba s Telefonní budkou. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Danny a Chris k sobě hledají cestu. Oba jsou profesionální policejní vyjednavači, ale nyní stojí na opačné straně barikády. Oba mají svoje zájmy a oba dobře vědí, že "překecat" toho druhého nestačí. Dannyho bývalí parťáci totiž zcizili hodně peněz, ale obětního beránka si rozhodně nevybrali šťastným způsobem. Takhle začíná film, který by se patrně ztratil v přeplněných regálech videopůjčoven, kdyby v něm ve slovních přestřelkách neexcelovali dva mí nejoblíbenější herci. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct nic jiného než že to nemá chybu. Jeden vyjednavač proti druhému, který se snaží prokázat svoji nevinu, válka nervů a diplomacie, strhující výkony Spaceyho i Jacksona, to vše doplněné výbornou hudbou Graema Revella... Pořád je to na 80%, i když už jsem se víckrát přesvědčil, že to pokaždé skončí úplně stejně;) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)
  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)

Reklama

Reklama