Reklama

Reklama

Ghoulies

Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Graves (Peter Liapis) nikdy nepoznal svoje rodiče a jeho rodinu tvoří jen málomluvný pěstoun Wolfgang (Jack Nance). Když zdědí rozlehlé rodinné sídlo, kam se nastěhuje se svou přítelkyní Rebecou (Lisa Pelikan), naleznou při úklidu domu velké množství okultní literatury, která Jonathana velmi zaujme. Pak už stačí jen vhodná příležitost a vrámci oslavy s přáteli Jonathan přesvědčí přítomné k provedení rituálu ve sklepení domu, kterým otevře dávno uzavřené brány pekla. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Démonická skazka o miniatúrnych zloduchoch, ktorá sa dostala do tieňa známejších hororových filmov s podobnou témou - Gremlins (1984) a Critters (1986), ktoré vznikli v rovnakom období. Aj Ghoulies je takisto horor ladený zľahka komediálne. Má viacero predpokladov zaujať: opustené šľachtické sídlo s tajomnou minulosťou, schátralé hroby s podivnými nápismi skryté v zarastenej záhrade, neviazaná študentská párty a nerozvážna evokácia démonov... Bercovicimu sa miestami darí budovať strašidelnú atmosféru,občas aj vzbudzovať desivé obavy a zdynamizovať príbeh. Len ten humor, a vôbec, miešanie žánrov je akési rozpačité... ()

MontyBrogan

všechny recenze uživatele

Niečo som včera pozeral, pozostávalo to z niekoľkých mutácií známych hercov v hlavných úlohách, tie ale dohromady žiadneho herca netvorili. Tiež sa tu dali nájsť mutácie akéhosi podivného slizu, potkanov a liliputánov. To už bol ale asi úmysel. A scenár bol odpísaný z nejakého okultistického porna. No a to je všetko. Neviem ako mám s týmto zážitkom naložiť. Keby som mal v hlave možnosť "Empty the Recycle Bin", bolo by to ľahšie. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Docela tvrdě nechápu začátek. SPOILER - Nejdříve chce dítě obětovat, pak se z davu odtrhne nějaká žena a chce tomu zabránit, kněz však opět položí dítě na oltář a chce ho zabít, náhle dostává nějakou podivnou ránu elektřinou, naštvaně pak rozkazuje dítě - odneste a posléze ženu zabije nějakým Ghoulies KONEC SPOILERU. Vám se to zdá logické ? Mě to připadalo jako nesmysl. Film mě nebavil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, ako to povedať slušne... Blbosť. Blbý scenár, blbé herecké výkony a množstvo wtf scén. Samozrejme, niekoho to určite bude baviť, nič proti tomu, ale ja som si to pozrel len na doplnenie základného hororového vzdelania na tému malé potvory (Critters, Gremlins, Leprechaun...) a pri tom aj zostalo. Jednu hviezdu za Ghoulies (čosi medzi gigantickou krysou a miniatúrnym vlkolakom), druhú za osemdesiatkoú atmosféru. Scenár je jeden obskúrny, na môj vkus príšerný bordel. Kuriózne, nechutné, chaotické. Hlavne ale nie príliš dobré. Vlastne zlé. Dosť zlé. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Filmu by neuškodilo méně okultismu a latinských žvástů a více řádění ďáblů. Snímek sám o sobě je úděsná sračka, ale za těch pár momentů s dáblama a typickou béčkovou 80' atmosféru ty 2* dám. Těším se na druhý díl, kde ty roztomilé potvůrky doufám pro své řádění dostanou dostatek prostoru, na úkor keců zbytečných postav. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Jeffrey Combs sa zúčastnil konkurzu na úlohu Jonathana Gravesa. Nakoniec ju dostal Peter Liapis. (beso74)
  • Na projekte sa začalo pracovať od roku 1983, spočiatku pod menom Beasties, kedy bol spájaný s menami Charles Band a tvorcom špeciálnych efektov Stanom Winstonom, ktorý mal vytvoriť príšerky. (beso74)
  • Mariska Hargitay v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama