Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 3

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (137)

mortak 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jako kdyby skupina vysokoškolských profesorů roky studovala originál a pak se rozhodla natočit výsledky svého zkoumání ve formě druhého dílu. Našprtanou mají Mary Poppins sice pěkně, ale chybí tomu ta živelná radost a nezávazné blbnutí, kterými se vyznačovala jednička. Bohužel se místo toho tlačí na pilu, ať už v rozlišení hranic fantazie a reality, tak hlavně u scelování propasti mezi City of London a ulicí. Bojím se, že ve trojce už nebude mít Mary Poppins v ruce deštník, ale srp a kladivo. Abych jen nekritizoval - Blunt s Mirandou jsou vynikající, a "Trip a Little Light Fantastic" si rád budu pouštět znovu a znovu.Na tak očekávaný návrat je to ale trochu málo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám rád, původní Mary Poppins si vždycky s chutí připomenu a Emily Blunt bych poslouchal, i kdyby předčítala televizní program, ale tenhle nostalgický remix je tak prázdný, až to bolí. ___ Samotná Mary má ve filmu ostudně marginální roli. Tvůrci s ní nepracují jako s plnohodnotnou postavou vyprávění, ale jako s pouhým symbolem (takže se její stín samozřejmě musí objevit na Big Benu). Pro příběh je přínosná pouze tím, že ve správnou chvíli posune zpátky minutovou ručičku. Jinak by ve filmu vůbec nemusela být. Stejně zbytečných je osmdesát procent děje, tvořených ledabyle seřazenými výchovnými (v lepším případě) písničkami, které zápletku nikam neposunují. Muzikální čísla představují vesměs jen technicky vyspělejší, delší a okázalejší variace scén z původního filmu - namísto tancujících animovaných tučňáků celá Zoo, namísto stepujících kominíků gang lampářů. ___ Jedna z nejvíc postradatelných scén je zároveň tou jedinou pamětihodnou, protože v ní Meryl Streep coby lehce pomatená cikánka odkudsi z východní Evropy zpívá totálně nonsensovou písničku o žábách (Shaimanovy slovní hrátky jsou hlavním důvodem, proč si pustit alespoň soundtrack). Dalším bolestivým příkladem plýtvání talentem je Colin Firth, který hraje - jak originální - zlého bankéře, obohacujícího se na úkor svých klientů, což ovšem není tak hrozný prohřešek jako skutečnost, že v sobě zadusil své vnitřní dítě. Jako kdyby společnost už nebyla dost infantilní. ___ Jde o stejný věšák na nákladná hudební/taneční čísla, jakým byl Čarovný les nebo Nine. Smutné je, že díky výpravě a hudbě bude tenhle bezdějový patvar zřejmě nominován na dost Oscarů a vydělá dost peněz, aby Rob Marshall mohl v páchání kinematografického zla pokračovat (už teď se můžeme „těšit“ na jeho Malou mořskou vílu). ___ Podívejte se s dětmi raději znovu na Paddingtona. 40% ()

Reklama

Gabbo 

všechny recenze uživatele

Pro ty co neznaji puvodni film zbytecnost, pro ty co znaji je to pouze slaby odvar bez napadu. Emily Blunt je pekna ale pro takova nevyrazna, kdezto Julie Andrews je ta prakticky dokonala ve vsech smerech. Lin Manuel Miranda nesaha Dick Van Dykovi ani do puli kotniku.. schvalne jsem si rikal jestli v tom nehraje roli nostalgie pohadky meho detsvi (a detsvi mych rodicu) ale i moje deti radeji voli puvodni verzi! Misto tohoto dilu si jako dospeli pustte Saving Mr. Banks a nebo detem sezente Gnomemobile kde hrajou oba detsti predstavitele z puvodniho filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pôvodný rozprávkový muzikál z roku 1964 je kúzelnou spevavou záležitosťou, tento pokus o návrat legendárnej postavy vychovávateľky Mary Poppins je len smutným potvrdením, že súčasnému filmu mnohokrát stačí zrecyklovať nápad a je postarané. Nie je, ani nebude. Tento zbytočný film zapadne prachom a kto si spomenie na Mary Poppins, siahne po starej klasike. Slabý priemer. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POUŠTĚL JSEM DRAKA A CHYTIL JSEM NA NĚJ CHŮVU....“ /// Pan Banks je po smrti ženy dost tragickej, takže tady máme exekuci a dům má připadnout bance. Za 5 dní. Přišel čas na návrat té, pro kterou je všechno možný… i to nemožný… Tak ty písničky mě neberou (ale co se dá dělat). Kouzla, divy, zázraky – hlavně pro děti. Dovádí Emilka, dovádí filmaři – animace spolu s herci, barevný písničky…. Těch je vážně moc! (dají se přetáčet…) Nevím, nakolik jsou dnešní děti muzikální… nebo spíš ochotný je všechny poslechnout. Minimálně zdržujou v ději, kterej by se zjevně obešel i bez Mary Poppins. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju stejnojmennou knižní sérii, kterou napsala Pamela Lyndon Travers. 2.) Mám draka a nevím, jestli na něj můžu něco chytnout. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu má cameo i Karen Dotrice, která si zahrála malou Jane Banks ve snímku z roku 1964 Mary Poppins. Ve filmu se objeví jako „Elegantní dáma“. (Streeper)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama