Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 5

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (137)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem sledovat film hodinu, pak už jsem jela jen z jakési podivné setrvačnosti. Tohle dílo je pro mě velkým zklamáním. Písničky byly jedna jako druhá. Ani z jedné jsem si nezapomatovala jediný motiv, který bych si mohla alespoň pobrukovat. Chybí tomu šťáva. Vždyť to byl takový zváštní slepenec, který pohromadě vůbec nefungoval. Jednu hvězdu dávám jen za Streepovou, Firtha a "Flečrovou". Díky jejich odvaze se v tomhle ukázat. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, naopak dost podobné jako původní film..., ale nějak mě to nebavilo. U původní verze jsem hltala úplně vše, a na mém věku nezáleží. Ale u této jsem měla problém. Není to skvělou Emily Blunt, ale myslím, že je to tou podobností s “jedničkou”. Dvojce chybí originalita a nové nápady. Když už tady nějaké jsou, stále jim něco chybí, aby to dostatečně zaujalo. Aspoň ten konec s balónky se jim opravdu povedl. Bohužel jsem od pokračování čekala víc. ()

Reklama

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Cílovka, která na Mary Poppins vyrůstala, by asi měla být spokojená. Dostane totiž snadno stravitelný a obecně přístupný příběh, několik muzikálových scén a z toho jednu animovanou, odkazy na původní film a šarmantní Emily Blunt. Jenže je to po všech stránkách taková sázka na jistotu, že mě to zkrátka nijak zvlášť nebavilo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

54 let vydávala Pamela Traversová své příběhy o Mary Poppins a stejně tak dlouho trvalo natočit filmové pokračování. Na jednu stranu dává takový projekt dokonalý smysl, na druhý je to naprostý nesmysl. Zároveň se jedná o skutečné pokračování (Mary se vrací hlídat děti v další generaci) a stejně tak jde o téměř identickou kopii a zároveň poctu. Je to zacyklené a ne každému takový experiment musí vyhovovat. Tam, kde původní film patří ke klasice, tam asi budou spokojení, tam kde si zamilovali také broadwayský muzikál, budou nadšeni... a my ostatní můžeme tento fenomén nechat zase chvilku u ledu. Protože to skutečně důležité jsme se dozvěděli v životopisném filmu Zachraňte pana Bankse (2013). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už se mi moc nestává, že bych psal komentáře s odstupem času, ale Mary Poppins jsem z nějakého důvodu neohodnotil. Každopádně se dílky tomu po nějaké době setkávám s konceptem toho, že si po dvou letech prakticky nepamatuju, o čem ten film byl a co se v něm dělo - je to mnohem tragičtější, než se zdá, protože původní Mary Poppins byla obrovský trhák a vnímaná od začátku jako nadčasové dílo (ve smyslu: Bude Disneymu vydělávat až do konce světa). Tenhle film zmizel pomalu dřív, než se stihl pořádně manifestovat... Je to smutná reprezentace současného mainstreamu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu má cameo i Karen Dotrice, která si zahrála malou Jane Banks ve snímku z roku 1964 Mary Poppins. Ve filmu se objeví jako „Elegantní dáma“. (Streeper)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama