Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Skip 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace Cainova románu je o dost svižnější než ta z roku 1946 a proto ji mám radši. Bohužel mi tam vůbec nesedí Jessica Lange, kterou jsem nikdy zrovna dvakrát nemusel. Tvůrci tohoto filmu nejspíš předpokládali znalost literární předlohy nebo aspoň starší adaptace, protože divák se zde nedozví, proč zrovna tento docela podivný název. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Protagonisté konají: někdy plánovaně, někdy impulsivně. Nejsilnější výpověď o životě jsem cítil ve cvhílích, kdy bylo jen otázkou náhody, co s nimi bude. Vidím symbol ve vracejícím se motivu stopování v noční temnotě: netušíme, kdo zastaví a kam jede. Máme nějaký záměr, ale ten nám pomůže jen dát věci do pohybu, dál se dějí věci nepředvídatelně.Protagonisté měli mnohokrát obrovské štěstí, měli párkrát smůlu. Divák má před očima názornou otázku: dá se žít bez konání? Kde je smysl života bez konání? Může být konání bez rizika? ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako vždy excelentnému J. Nicholsonovi skvelo sekunduje J. Lange a spolu tvoria zvláštnu dvojicu. Či už sledujeme ich zamilované pohľady, provokatívnu erotickú scénu, ich hádky, udobrovanie, plán vraždy,,,jednoducho akúkoľvek scénu , kde sú spolu, sa divák neubráni správnemu inštinktu, že títo dvaja si nie sú súdení. Happyend nečakajte. 70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z pokusu o znásilnenie milenecký pomer? Aj takto mohol niekedy vyzerať námet na kvalitný thriller, dnes by už kadejaké mimovládky možno aj protestovali. Ako krimi film ma to veľmi bavilo, super téma, skvelý dej, vynikajúci herci. Nájdu sa tu len malé skulinky, ktoré sú nedôveryhodné, napríklad hádka medzi Nicholsonom a Lange priamo na súde a situácie, ktoré nasledujú. Predsa právnik ich oboch ich mal oboch pripraviť tak, aby vypovedali v súlade, ale v poriadku. No a pre tých, ktorí majú otázky, prečo sa film volá takto, keď tu o žiadneho poštára nejde, odpovedá sám autor Cain: „Je britskou a írskou tradíciou, že poštár vám pri dverách zazvoní dvakrát. Túto myšlienku som použil ako metaforu pre oneskorenú spravodlivosť, ktorá dostihla Franka a Coru. Poštárom bola pre nich spravodlivosť a na druhé zvonenie už museli odpovedať." ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jak se po shlédnutí na csfd dozvýdám, že to byl remake. A asi zřejmě oreginál jak to většinou bývá bude lepší. No mě docela stačilo tohle. I když je zde pravda to, že se to strašně drží výborného hereckého výkonu Jacka Nicholsna. Bez něj by to bylo určitě slabší. Jessica Lange byla taky výborná a s Jackem tvořily výborný pár. Skvělé drama. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)
  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama